Merkelova i Makron “podvili rep” pred “šumskim” – Tačijem i Haradinajem!?

0
991

Na marginama nedavnog berlinskog skupa lidera sa Balkana sa najuticajnijim političarima Nemačke i Francuske, pojavio se transparent iz Beograda “ jedan od pet miliona”, u čijem postavljanju je učestvovala i jedna iseljenica iz Srbije, koja je svoj odlazak iz zavičaja objasnila rečima “ da više nije mogla da živi u zemlji u kojoj Albance nazivaju šiptarima, a Hrvate ustašama”….

Bez namere da ulazimo u njene lične psihosomatske problem i frustracije, odsustvo bilo kakve realističnosti, nalazimo za shodno da kompletnu našu i evropsku javnost upitamo: Kako li su se tek osećali Angela Merkel i njen francuski kolega, Manuel Makron kada su morali da trpe veliko poniženje, da za istim pregovaračkim stolom sede sa osvedočenim ( ali i neosuđenim) ratnim zločincima i kriminalcima, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem, vođama prve delimično u svetu priznate narko države Kosovo?!? Da im se u lice cinično podsmevaju, stavljajući im do znanja, da su došli, ne zbog autoriteta domaćina, već zbog nekih drugih, mnogo moćnijih od njih samih?!

Koliko su Merkelova I Makron “progutali pilula za smirenje”, pre nego što su (po direktivi Stejt Departmenta) morali da za razgovor o sudbini Zapadnog Balkana private ovu dvojicu “šumskih iz švajcarskih kampova za obuku lažnih Dejvi Kroketa”, obučenih po najnovijim metodama za specijalno ratovanje u Vest Pointu ili nekom drugom mestu…

Da sudbina ovo dvoje, kažu najuticajnijih i najmoćnijih političara Zapadne Evrope, bude gora, predstavnici ove lažne narko države su se iz sve snage trudili da se domaćinima prikažu, onakvim kakvim nisu, a kakvim stvarno jesu: Po prvi put na ovakvim skupovima lidera Balkana i Zapadne Evrope mogle su se čuti reči direktnog ponižavanja organizatora skupa ( Hašim Tači im je u lice sasuo, da šta god u Berlinu pričali, o svemu će na kraju odlučivati Amerika, dok je Ramuš Haradinaj trčkarao, čas do telefona, a čas do ovdašnjeg američkog ambasadora, jer mu dobro pamćenje nije jača strana, pa da ne bi nešto zabrljao, “ svaki čas je išao po mišljenje”)!? Time su ova dvojica, još jednom, na licu mesta, potvrdili da su trenutno jači i od bauka zvanog EU i njenih glavnih aktera, Merkelove i Makrona!? A, to da li je Makron tokom, ni malo prijatnih razgovora, nekome mahao prstom ( kažu da je time upozoravao Haradinaja!?) i nije previše bitno.
Bitno je, da je ceo svet video bahato, bezobrazno ponašanje ove dvojice, koji, baš nipočemu nisu zaslužili da budu tu gde su bili i tamo gde će biti u julu ove godine – kako je najavljeno.

Da Vas podsetimo:  Nisam stajao u odbranu izvršilaca zločina

Da li je to Evropa konačno dezertirala pred “šumskim” diplomatama iz specijalne kamp škole za obuku američkih teledirigovanih živih tomahavka koji u miru više razaraju nego u ratu? Evropa, kao stara dama nenaviknuta na ove manguparije “UJka Sema” – za sada nema adekvatan odgovor. Ili ne sme da ga, niti pokaže, niti primeni. U situaciji, kad joj godinama spočitavaju prijateljstvo sa ruskim predsednikom Putinom – gospođi Angeli ovo sigurno dođe kao manje zlo… Što je očigledno morala da proguta?! Kao kad za desert progutate žabu, umesto tvrdog sasušenog bifteka velike zveri!?

Ako se sve to ima u vidu, onda uopšte nije čudo što ništa što je bitno za Srbiju, za njen narod na Kosovu i nije bilo na dnevnom redu: O tome, što godinama nije formirana ZSO, što još uvek nisu ukinute drakonske, nehumane i anticivilizacijske takse, nikoga od prisutnih previše nije zanimalo! To je gurano pod tepih svečane sale, dok se srpskoj delegaciji neprestano poturalo priznanje za prvu narko državu u sedištu Ujedinjenih nacija!
Naša delegacija je, po ko zna koji put, na otvorenim sesijama pod patronatom EU – bila sama. Ali, ovoga puta, sa mnogo više dostojanstva i ponosa i od samih organizatora. Njihovu čast zgazila su dvojica “šumskih”, koji su odsustvo diplomatskih manira kurtoazno hteli da zamaskiraju skrivanjem pod skute šinjela svojih prekobarskih mentora i nalogodavaca…

E.E.
Izvor: embargo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime