Merošina kao gradilište pred dolazak Vučića, zbog početka SNS kampanje prekopali i stadion

1
125

Građevinska mašina u obeležjima Srpske napredne stranke, koju radnici zovu Radiša, jedna je od mnogih na fudbalskom stadionu u Merošini gde traju pripreme za dolazak predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, odakle će 19. februara u 12 sati krenuti svoju predizbornu kampanju. Binu uveliko montiraju, trava sa stadiona prekrivena je šljunkom, a angažovana su javna i privatna preduzeća.

Po rečima građana dolazak predsednika Srbije držao se u tajnosti, a sa radovima na fudbalskom stadionu počeli su pre dva dana, i od tada je stadion posipan šljunkom i već sada se nazire bina.

Radnici montiraju binu; foto: T. T.

Igralište koje je funkcionalno i služi fudbalerima se pretvara u binu i mesto okupljanja. Nasipano je preko 1.000 kubika rizle. Ne znamo koliko ovo košta ni šta će biti sa terenom, a možda im je predsednik obećao i neki novi – kaže građanin.

Na terenu se mogu videti, radnici javnog preduzeća „Merošina“, tu su „Trace“ i druga privatna građevinska preduzeća, a zbog radova policija reguliše saobraćaj. Jedna od mašina simbolično je ukrašena bojama SNS-a i nazvana „Radiša“.

„Radiša“ stoji u mestu; foto: Čitalac

Kako ni građani nisu zvanično obavešteni o dolasku lidera SNS-a, kažu da su iz Opštine dobili informaciju, da će Aleskandar Vučić biti prisutan na mitingu sutra u 12 sati.

Sutra dolazi predsednik, biće mnogo ljudi koji dolaze iz raznih krajeva. Ja sam ceo svoj život bio radikal, od njega nema bolji – kaže građanin.

Na pitanje novinara šta će biti sa terenom kaže da će na tom mestu verovatno biti izgrađeni tereni za male sportove, a da će Fudbalski klub Rad dobiti novi stadion.

Ipak, kako ni ovo nije zvanično, pojedini građani su zabrinuti zbog uništenog terena i pitaju čijim parama se ovo finansira.

Da Vas podsetimo:  Siromaštvo posebno teško pada deci
Građani spremni za dolazak lidera SNS-a; foto: T. T.

Ko plaća radove, kad treba nešto da se uradi, da se asfaltira ulica čeka se mesecima. Za dva dana su uništili stadion i pretvorili ga u veliko gradilište – kaže jedan od meštana.

I u obližnjem kafiću uveliko teku pripreme, hrana i piće se pakuju, ulazak je dozvoljen samo ljudima iz protokola i novinarinama, a radnici „Telekoma“ montiraju internet mrežu.

Kakva je sudbina stadiona posle mitinga, kao i koliko novca je utrošeno za ovu priliku nije poznato, jer predsednik Opštine Saša Jovanović nije odgovorio na pozive novinara Južnih vesti.

autor:Tamara Todorović

https://www.juznevesti.com/

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime