Mesec dana sedi pored šahta

1
978

800x600_ilinka-foto-lj-mProfesor hemije u penziji Ilinka Knežević iz Blaca, više od mesec dana gotovo svakodnevno dane provodi pored šahte u dvorištu kako bi onemogućila radnike JKP “Blace” da joj isključe vodu.

Muke ove žene koja živi sa teško obolelim sinom koji boluje od šizofrene paranoje, počele su kada je dobila račun za vodu u iznosu od 214.000 dinara, koji ona nije mogla i imala novac da plati.

I dok su nadležni u Javnom preduzeću koje se brine za vodosnabdevanje u Blacu istrajni u nameri da joj uskrate korišćenje vode, Ilinka naglašava da je tražila odlaganje duga, plaćanje na rate, obraćala se komunalnom preduzeću, pisala predsedniku opštine, međutim do danas joj niko nije pomogao da reši problem.

Umesto da čuvam sina koji je sa dijagnozom i već nekoliko puta se lečio, ja sam na ulici svakog dana i neću se pomeriti dok god ne odustanu od namere da mi isključe vodu. Tražim da platim dug za zadnjih godinu dana, jer je to po zakonu. Sve ostalo oni na silu hoće da otmu – tvrdi Ilinka.

Pojašnjava da se sporni vodomer zajedno sa porodičnom kućom vodi na njenog pokojnog svekra Dragoja koji je umro pre 15 godina. Da tragedija bude veća nakon toga je i njen suprug umro pa imovinski postupak nikada nije sproveden.

Direktorka Javnog komunalnog preduzeća u Blacu, Snežana Savić ističe da ni oni ne odustaju od namere da se Ilinki isključi voda.

2016-12-23_033247
Kaže da je spremna da plati dugovanje za poslednju godinu; foto: Lj. M.

Dobila je legitimno sve ponude i imala je mogućnosti da kroz reprogram plati vodu. Račun na tom vodomeru nije plaćen više od pet godina, iako je redovno korišćena voda. Mi po zakonu imamo pravo da je isključimo sa mreže, a ona ako nije zadovoljna neka tuži preduzeće – rekla je Savićeva.

Da Vas podsetimo:  Temelji vladavine Srpske napredne stranke – Izmene i dopune Zakona o radu 2014. godine

Prema podacima ovog preduzeća, u predhodnom periodu je poslato oko 400 upozorenja zbog neizmirenih računa za vodu i svima koji nisu platili biće isključena voda.

Nadležni ističu i da je dug građana prema JKP “Blace” 8,5 miliona dinara, čime je ugrožen njihov rad, te su primorani da zakonskim putem naplate potraživanja.

Lj. M.

Južne vesti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime