Mesto gde je lako zaraditi robiju

0
819

Vucic-i-Stefanovic-620x330Prvo – da se razumemo: ja, gospodo naprednjaci, uvek pišem pod imenom i prezimenom. I svestan sam da se za neku moju reč (ili misao) napisanu na ovom portalu – može zakačiti neki od vaših funkcionera i tužiti me.

Drugo – da se (takođe) razumemo: ja, gospodo naprednjaci, nisam za pretnje. To mi nekako više ide uz vas. Nemojte da se zapanujete.

Treće – da se (opet) razumemo – mislim da pretnje bilo kom političaru nisu potrebne. Naročito ne od strane advokata ili novinara.

Ali, ako oni tako odluče – neka snose konsekvence. Ali kakve?

Da budu uhapšeni u policijskoj akciji?

Da budu tretirani kao najgori kriminalci i da pokažete kako čuvate premijera (i pojedine ministre)?
Danas su Milanu Malenoviću (52), zameniku glavnog i odgovornog urednika Tabloida (za koji smatram da je blato od novina), odredili pritvor do 30 dana. Zato što je „osumnjičen da je preko društvenih mreža uputio pretnje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i nekim ministrima. Zadržan je u pritvoru zbog „okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo„.

Beogradskom advokatu Dejanu Krstiću (44), nije određen pritvor već je pušten da se brani sa slobode. On – ko biva – više neće da se „okači na internet i ponovo zapreti“.

Dobro, kad tako kaže MUP u svom saopštenju, ko sam ja da se mešam?

Mogu samo da uputim molbu:

Zamolio bih vas, gospodo, da malo više brige posvetite bezbednosti ovog naroda.

Jer – sa teritorije Srbije je u Siriju otišlo više od 40 osoba. Ali nisu otišli kao turisti. Još najmanje toliko ih je otišlo sa Kosova. O Bosni da ne govorim. A granica nam je šuplja kao izbušeno sito.
Dakle – više brige za bezbednost čoveka. Ovi što su stvarno pretnja – neće o tome pisati javno, na društvenim mrežama.

Da Vas podsetimo:  Zakon hapšenja u plitkoj državi

Ili se možda sećate kako je Nikolić Master Tomislav (svojevremeno prečasni i prepošteni srednjoškolsko obrazovani radikal) izgovorio:

Recite mi, da li je tada politički očuh Aleksandra Vučića uhapšen?

Nije.

Da li mu je određen pritvor?

Nije.

Da li su u to vreme, vreme pre atentata, zbog pretnji i stvaranja „atmosfere linča na Zorana Đinđića“ hapsili novinare i advokate?

Nisu.

Biće da je to zato što pretnja Tomislava Master Nikolića tada nije bila upućena preko društvenih mreža. Nego javno. I valjda zato što nije bila pretnja nego poruka.

E, pa gospodo naprednjaci, ako neko ovih dana vidi premijera Srbije ili čoveka koji se predstavlja predsednikom države, poručite im: Nećete još dugo vladati.

I ne: ovo nije pretnja.

Ovo je konstatacija. Znate ono: izbori, narod nezadovoljan, glasaće i za crnog đavola, a ne za vas.
Znam da će to uraditi i mnogi vaši članovi, jer ste u ove tri godine dokazali da ste nesposobni, licemerni, lažljivi, da kupujete i potkupljujete, da ucenjujete (druge) i precenjujete (sebe).

Napredno.

Nema šta.

Aleksandar Bećić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime