Metla i „ekološka bomba“

0
966

U Šapcu je izgleda “đavo odneo šalu”: Direktorka komunalaca metla “ekološku bombu” po radnom krugu, gradonačelnik sedi u kancelariji “spakovan, sa ćebetom, pižamom i četkicom za zube u rancu”!?

Odavno ništa nije tako uzdrmalo šabačke vladajuće dosmanlije kao bruka i neviđen skandal sa “ekološkom bombom” od skoro 40 tona đubreta u predgrađu Šapca!?

Kad je drama dostigla vrhunac, kad je gradonačelnik “Zelenko” pozeleneo od muke, razleteli su se juče od ranog jutra komunalci i do 16,30 sati oterali sav otpad iz Dalmatinske ulice!!! Na železničku stanicu fda ga voze na glavnu deponiju u Sremskoj Mitrovici…

Na licu mesta, prisutni radnici bili su svedoci jedne sasvim nadrealne scene: Generalna direktorka komunalaca sa metlom u ruci, povijena razmahala se i za tili čas je pobrisala prostor gde je “ćutao otpad iz mačvanskih sela”…

Radnici, iznemogli od višemesečnog neplaćenog prekovremenog rada – bili su u šoku. Međusobno su se gurkali i ogovarali: “ Brate, kolika je ovo frka bila, u kakvoj je ona nevolji, kad se generalna direktorka komunalaca dohvatila metle”?

Za to vreme, rukovodilac ove radne komunalne jedinice, Damljanović se hvatao za glavu, “kidao se od besa”, nemoćno je širio ruke… Sa usanama mu se čitalo, da će u celoj ovoj frci, on nastradati, da će on biti kolateralna šteta kad sednu kod onog u zgradi Arhiva i kad ih “Don bude postrojavao”?!

Nije da nema razloga za momentalnu smenu rukovodstva komunalaca: Oni su sada postali samo još jedan kamen “ o gradonačelnikovom vratu”!? Malo mu je sopstvenih nevolja, zbog kojih “sedi u kancelariji sa ćebetom, pižamom i četkicom za zube spakovanim u mali vojnički ranac”…

Tek kad je pukla bruka, kad je medijski odjeknula “ekološka bomba” širom Šapca i Srbije – konačno su stigle na lice mesta i neke inspekcije…

Da Vas podsetimo:  Viralna fotografija na kojoj je Vulin sa osobom koja na šlemu ima slovo Z je autentična

– Mislim da im je dolazila ekološka inspekcija, možda i još neka – tvrde komšije, koje nisu nikako mogli da uđu unutra i na licu mesta se uvere u ono što su mediji objavili. – Slaba je to vajda, jer gradska inspekcija ovde ne zalazi, sve je to sredio onaj “ mister 10 posto”!?! To svi znaju. Muče ove radnike, rade po 12 sati dnevno, bez toplog obroka, bez plaćenih prekovremenih sati! Zvali su ljudi i Inspekciju rada – pa ništa. Niko neće da im plati prekovremene sate? Kažu da im Damljanović “preti otkazima”, ko zna kakva je njega muka naterala da ove ljude muči do iznemoglosti… Kriju se radne trake kao dokazi koliko dnevno rade!?

Sasvim je sigurno da je bruka sa djubretom u Šapcu isterala na čistac i nešto još gore: zlostavljanje radnika u ovoj komunalnoj jedinici, zbog čega će takođe neko morati da odgovara?! U 21.veku tretirati radnu snagu kao lične robove, malo je previše… Čak i za, kako reče gradonačelnik Zelenović, “slobodarski Šabac”!

E.E.
embargo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime