Mi smo ovde zbog našeg naroda! S.F.S.N.!

0
68

“Mi se Rio Tinta ne plašimo, mi smo ovde zbog našeg naroda i naše zemlje, neka rade šta misle da je najbolje da rade, ovo je konačna odluka vlade” , uskliknula je na jučerašnjoj konferenciji za štampu Ana Brnabić – Smrt Fašizmu Sloboda narodu!

Ana Brnabić (foto: Đorđe Đoković)

„U sunce ti …“ što bi rekla ona dva glumca-zozona u kladioničarskim tv reklamaama, koji preokret – iz 1 u 2! Uh, da izborna kampanja stalno traje – koje bi to narodno veselje bilo. Još samo da se dogovorimo ko spada u narod. A tu, za sada, ne spadaju oni koji su je i juče u tako svečannom trenutku zapitkivali:

Kad ćete da ispunite i ostale zahteve?

“Svi su ispunjeni. Šta hoćete da kažete, da će, kada ispunimo zahteve, svaki dan neko da dođe sa nekim drugim zahtevom?“

Nisu – šta je sa zahtevom za trajnu zabranu iskopavanja litijuma? Hoće li ova odluka važiti i posle izbora – ako ovi isti pobede i ako Ana Brnabić više ne bude vodila Vladu, pogotovu ako se ima u vidu da se predsednik Vučić ne izjašnjava – poznato je da se njegov stav razlikuje od ovog što Ana Brnabić svečano saopšti. Ima lli ikog normalnog u ovoj zemlji koji će da poveruje da je Vlada Ane Brnabić donela tako radikalnu odluku suprotno Vučićevom stavu? Nije li u ovoj zemlji postalo “normalno” da tako ekskluzivne vesti na dobrobit naroda saopštava Vučić lično. Šta se to desilo – da nija Ana Brnabić sledeći predsednik.?

Da nisu naknadno pregledali papire, konsultovali se sa nekim drugim i ustanovili da nije sve onako kako su nas Ana Brnabić I Zorana Mihajlović obaveštavali – da su za sve krivi oni “žuti” koji su 2006. godine Rio Tinto ovde i doveli i sve obaveze prema njima i zasnovali, pa ovima sada ne preostaje ništa drugo nego da te obaveze izvršavaju. A “žuti” 2006. godine nisu ni bili na vlasti, niti su u toj vlasti bilo kakvog upliva i imali jer u toj Vladi Koštunice nisu imali ni jedno ministarsko mesto, za razliku od G17+, čiji je uvaženi član bila i Zorana Mihajlović, koji je u toj Vladi imao 5 ministarskih mesta, a njihov lider Mlađen Dinkić bio neprikosnoven u svim finansijskim I bankarskim poslovnim projektima. On je i dahas saradnik ove vlasti (najpre otvoreno, a posle mnogih kritika iz senke) – glavni savetnik za poslove sa Bliskim Istokom, gde spadaju i “Bograd na vodi”, Etihad (JAT), … i ko zna koji još, na primer vesti o masovnom otkupu zemlje po Vojvodinni.

Da Vas podsetimo:  Alhemija na delu
Zorana Mihaijlović, foto: Printscreen, Instagram

Kad će te laži da budu iznete na videlo – na primer objavljivanjem svih dokumenata vezanih za Rio Tinto, a ne samo ovako – usvojili smo zahtev naroda i proterali Rio Tinto: “Ispunili smo zahteve u vezi Rio Tinta i mislim da je to više nego dovoljan gest dobre volje da pustimo ljude da se normalno kreću i vide da u vladi imaju partnera za dijalog, a sve ostalo bi bila čista politika”

Kakav gest dobre volje prema narodu – pa znači li to da oni vode politiku za sebe, bez obzira na interese naroda u čije ime tu i sede, a sada eto – interesantno, opet pred izbotre, čine gest dobre volje prema narodu koji treba da glasa za njih. U čemu se taj gest dobre volje razlikuje od uhodanog gesta pred svake izbore – doniranjem građana pozajmljenim sredstvima (2012. kad su došli na vlast spoljni dug zemlje bio je oko 15 milijardi a sada je duplo veći – preko 30 milijardi eura). Da li je moguće da ta žena ni to ne razume, pa bi ovi njeni – u svom interesu, trebali da je maknu sa pozicije predsednika Vlade.

“Odluku o Rio tintu ne vidim kao iznuđenu i politički motivisanu, jer su građani rekli šta su imali – Imali smo i duže proteste u Srbiji i želeli smo da građani čuju da smo zaštitli njihove interese i da su vlada i Aleksandar Vučić za narod, a ne za političke hirove“

Pa nije li to upravo suprotno tvrdnji da ta odluka nije politički iznuđena? Za tu ženu očigledno važi ono narodno – da je pametnija kad ćuti.

Čuli smo građane, razumeli zabrinutost, ali dosta licemerja, a licemrje je veliko i stranci su ga finansirali, kaže dalje Ana.

Da Vas podsetimo:  SA ANOM U ISTORIJU, NIKAKO U BUDUĆNOST!

Ja sam očigledno od onih koji ništa ne shvataju dok im se triput ne objasnni – U pitanju je veliko licemerje, finansirano od stranaca, na osnovu čega su oni razumeli zabrinutost građana (!), te na osnovu takve zabrinutosti doneli odluku o proterivanju Rio Tinta. Ko shvati razumeće. Da nije lapsus – da nije u pitanju licemerje od strane vlasti?

*U mom selu ima jedan opančar.

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

 

 

 

autor:Dragiša Čolić

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime