Migranti terorišu srem: Šid poluprazan grad!

2
1516
Foto: YouTube screenshot

Kako piše novosadski Dnevnik, smirivanje tenzija i rešavanje problema s migrantima deo je svakodnevice u šidskoj lokalnoj samoupravi. U tri prihvatna centra u Šidu registrovano je 800 korisnika, dok je procena da ih u ilegali u šumama oko Šida boravi više stotina, ako ne i hiljada.

– Dočekao nas je izveštaj kad smo stigli na posao da je u Batrovcima policija zebeležila tri upada migranata u kuće, ukradeni su laptopovi, računar, šest pari cipela i dva para patika, a da se u selu Jamena pojavilo novih 45 migranata – rekao je novinarima zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović – Migranti u tri prihvatna centra, Adaševci, Principovac i Šid, uopšte nisu problem, oni su registrovani, žive u tim prihvatnim centrima, ponašaju se normalno kao svi građani, izlaze, odlaze u kupovinu, šetaju, deca idu u školu.

Problem predstavljaju neregistrovani migranti, tvrdi Semenović, koji upadaju u kuće, pa čak i otimaju novac iz ruke građanima na ulici. Procenjuje se da ih je u okolnim šumama oko 200, mada se sa sigurnošću ne može znati broj.

– Pretpostavljamo i da ima vojno obučenih i sposobnih, imaju između 18 i 25 godina, žive u šumama, rubnim područjima u Šidu, pa čak su naselili i jednu kuću u Šidu u kojoj nije živeo niko, vlasnici su se odselili i naša policija ne može da reaguje jer nema prijavu vlasnika da mu je neko ušao u dvorište i sad kao da imaju svoju ambasadu u Šidu, samo utrče u dvorište i zaštićeni su – kaže Semenović. – Non stop imamo provale, ali trudimo se i naša policija stvarno radi svoj posao, nađemo migranta koji je nešto ukrao i vratimo građanima, a žao nam je i migranata jer ih hrvatska policija, ako probaju nelegalno da pređu isprebija i vrati na našu stranu.

Da Vas podsetimo:  Evropski parlament: Nikad gori izveštaj o stanju u Srbiji

Povređene šidska hitna pomoć vozi u bolnicu u Sremskoj Mitrovici, gde se leče.

– Danas u Šidu za razliku od pre par godina decu ne smemo da pustimo same na ulicu. Neće ih migranti napasti, ali ih uplaše i otmu im džeparac. Više puta smo sprečavali organizovane grupe ljudi koji krenu sa motkama da se svete migrantima. Zaista nam nije lako – priznaje Semenović u izjavi datoj Dnevniku.

Kroz opštinu Šid je od početka povećanog priliva migranata prošlo gotovo milion lica iz raznih azijskih zemalja.

Prihvatne centre u šidskoj opštini finansijski pomaže EU, u pogledu obezbeđivanja adekvatnog smeštaja, hrane, pristupa zdravstvenoj nezi, obrazovanju, uslugama zaštite, a posebno kada je reč o deci i ostalim ranjivim kategorijama. EU pomoć pokriva i tekuće troškove smeštajnih kapaciteta i zaposlenog osoblja.

S druge strane, neregistrovani migranti, od kojih su mnogi bivši pripadnici Islamske države, za hranu i sve ostalo snalaze se sami, na štetu građana koji ovde žive.

Zvanična vlast gura glavu u pesak, kao da je se taj problem ne tiče. Hoće li Srbija ostati nema na teror koji preživljavaju Sremci?

Milan Milivojević
Izvor: mitrovica.info

2 KOMENTARA

  1. http://www.intermagazin.rs/deo-velikog-plana-namerno-izazvali-migracije-da-bi-unistili-evropu/
    Masovna imigracija je fenomen čije uzroke sistem još uvek vešto skriva i koji multikulturalna propaganda pokušava lažno da prikaže kao neminovnost. Ovim člankom želimo jednom za svagda da dokažemo, da to nije spontana pojava. Oni koji bi želeli da masovnu imigraciju predstave kao neizbežnu posledicu savremenog načina života, zapravo je njihov projekat koji je osmišljen za stolom i pripeman nekoliko decenija, sa ciljem da potpuno uništi lice Evrope ovakve kakvu poznajemo.
    https://hr.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Coudenhove-Kalergi

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime