Migranti, vojni obveznici, se smeštaju po Srbiji!

0
1091
Siniša Todorović / Foto: HelmCast Produkcija

Zbog naglog i nekontrolisanog priliva ilegalnih migranata, zabrinuti građani Sombora su organizovali mirne  proteste i zahtevali reakcije svih nadležnih organa, te donošenje sistemskih rešenja  migrantskog problema.

U Somboru postoji prihvatni centar za migrante u kome ima nešto manje od 100 lica, mahom porodica s decom i oni ne predstavljaju problem. Uznemirenje građana je rezultat dolaska velikog broja migranata bez dozvole boravka i zbog činjenice da se radi isključivo o muškarcima vojničke dobi.

Pod pritiskom građana, policija je, u saradnji s komesarijatom, odvezla njih 700.  Lokalna samouprava, pokrajinska i državna vlast nisu reagovale na zahteve, kako bi se sistemski obezbedila zaštita lične i imovinske sigurnosti građana. U otvorenom pismu predsedniku Srbije, podsetivši ga na činjenicu da je narod njegov poslodavac, naš gost, Siniša Todorović zahtevao je odgovor o broju i strukturi migranata u Srbiji (starost, pol, zemlja porekla, porodični status), takođe da građani budu obavešteni da li je izvršena pouzdana identifikacija migrantske populacije, njihova bezbednosna provera i zdravstvena kontrola.

Kao i da obavesti građane o svim odlukama države u vezi prijema, boravka i potencijalnog naseljavanja migranata u Srbiju.

U zahtevu je takođe traženo da se narod upozna o planovima migranata koji se nalaze u Srbiji u vezi njihovog daljeg kretanja i posledično o dinamici zatvaranja prihvatnih centara.

Srpski narod je poznat po humanosti, ali ona ne sme da se zloupotrebi kako bi se ugrožavala bezbednost građana i menjala demografska struktura srpskog društva i identitet srpskog naroda.

Dok Grčka smanjuje migrantski pritisak, predsednik Srbije donosi odluku da primi deo migranata iz te zemlje, uz objašnjenje da se radi samo o deci.

Svakako da treba pomoći deci, ali to ne sme biti izgovor  za masovan priliv novih migranata svih uzrasta.

To je razlog više da narod dobije informacije o strukturi migrantske populacije, uključiv i onoj koja će doći iz Grčke.

Da Vas podsetimo:  Reći ću otvoreno-njihov cilj je uništenje ljudskog roda! Milorad Vukašinović

G Todorović je izrazio uznemirenost povodom činjenice da nova zakonska rešenja o socijalnim doprinosima predviđaju smanjenje poreskog opterećenja rada, za novonaseljene radnike u Srbiji, u iznosu od 70%.

To jasno ukazuje na nameru vlasti da stimuliše zapošljavanje migranata i njihovo naseljavanje.

„Treba imati na umu uzroke organizovanih migrantskih kretanja koja izvesno čine deo globalističke agende izmene demografske slike evropskog kontinenta i identiteta evropskih naroda, uključiv i srpskog.“ Kaže Todorović i dodaje: „Poverenica za zaštitu ravnopravnosti predlaže državnim organima da ispitaju ustavnost i zakonitost protesta građana i organizacija protiv promigrantske  politike koja uznemirava srpski narod. To je očigledan pokušaj pritiska na državne organe s ciljem zabrane svakog reagovanja građana na navedene probleme. Štaviše, izašla je izvan okvira svojih ovlašćenja i predložila naseljavanje migranata u slabije naseljene krajeve Srbije.“

O domaćoj ekonomskoj situaciji Todorović kaže: „Svedoci smo hvalospeva predsednika Srbije i njegovih saradnika o tzv. zlatnom dobu srpske ekonomije. To je jedna od najvećih obmana srpskog građanstva, jer se radi o statističkim manipulacijama, poluinformacijama i dezinformacijama. Naime, celovit i objektivan prikaz stanja srpske ekonomije zahteva analizu svih makroekonomskih pokazatelja, a ne samo pojedinih. Srbija je u poslednjih sedam godina na začelju ekonomija zemalja  centralne i istočne Evrope. Srbiji je neophodan novi ekonomski model.“

HelmCast Produkcija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime