Milan Milenković: Hipokrizija

0
35

Mi, ovako pametni kao što jesmo, a zdravo raspoloženi da lažemo iz petinih žila, svako poskupljenje na Zapadu, svaki nestanak struje u nekom gradu, svaki neprijatan događaj, pojavu, obavezno stavljamo u kontekst ukrajinsko-ruskog rata. Svet, posebno onaj na Zapadu, pati, jer je, podržavši Ukrajinu, sebe osudio na lišavanje ruskih dobara, bez kojih Zemljina kugla prestaje da rotira.

Nijedan narod nije oslobođen laži, izvitoperenih predstava o svojoj veličini i moći, o svojoj slavnoj istoriji, ali smo mi jedini narod koji samo za laž zna i koji se oslobodio svih istina o sebi. Promenili smo istoriju, postali narod najstariji, narod nebeski i uma kvantnoga, zamenili smo mesta pobedama i porazima, funjare smo pretvorili u heroje, a heroje u budale i takvi kakvi smo, prirodno smo upali u bolesnu rusofiliju, koja nikakve veze sa stvarnošću nema. Stvarnost više ne sme ni u jednoj tački da dođe u dodir sa našim fantazijama, da ih ne rasturi, jer su one krhke i paučinaste, sazdane ne na činjenicama, već na našoj gluposti i pokvarenosti.

Čitave porodice čekaju ispred TV-a da počne Zadruga, sinovi maštaju da postanu mali hans-kristijan golubovići, a ćerke da budu kurve, otimamo se za pile iz Lidla, idemo kod vračara i gatara, slušamo treš od muzike, klanjamo se pred bankomatima i tržnim centrima, lažemo besprrizorno, a onda svima, takvi nikakvi, držimo moralne lekcije, sa visina kvantnog uma. Vikom i galamom pokušavamo da nadoknadimo tragičan manjak pameti, poštenja i činjenica. Ovde je najpametniji onaj ko je najglasniji, vlada onaj ko najviše laže, a poštenju nas uče kurve. Ne postoji nikakav rang među ljudima po pameti, znanju, poštenju – samo po parama: ko je bogat, taj je i lep, i pametan, i Bogu ugodan.

Da Vas podsetimo:  Šta smo Bogu skrivili

Ovakvi kakvi smo, ne da nećemo preživeti, nego ne smemo da preživimo. Veći natalitet bi samo doveo do toga da veću količinu gluposti, laži i pokvarenosti prenosimo dalje. Ovo je jedina zemlja, uz Rusiju, u kojoj i crkva organizovano i poletno radi na uništavanju zajednice i uvećanju poroka i laži. Mi smo sebi napravili institucije koje rade na našoj propasti, o našem trošku, koje ne shvataju da će i one propasti, kad propadne hranljiva podloga na kojoj žive.

Narod koji 30 godina natežu Sloba-sloboda, Jezda i Dafina, Vidovita Zorka i Njena svetost Kleopatra, narod koji veruje da je Đinđić bio vizionar, a ne lopov, koji veruje da su mu heroji Pavković i Lazarević, kome su Nedić i Ceca srBske majke, narod koga lažu suncagledači, lučići i vučići, narod koji još nije primetio da Kosovo odavno nije Srbija, a da je Putin karikaturalan lik, a ne spasilac sveta, nema budućnost i nema čemu da se nada.

Naslovna – Anastasija Subotina, „Oličenje laži, pretvaranja, licemerja…“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime