Milan Vidojević – prvi Srbin na čelu Reda Hrama Svetog Jovana

17
28540

milan-vidojevicMNOGIMA među Srbima dovoljno je da čuju i samo ime: Milan Vidojević.
Jer, Milan Vidojević je pisac, publicista, prevodilac, autor više stotina televizijskih emisija.

Autor je – pored ostalih – knjiga „Dosije Omega: novi svetski poredak kao novi satanizam” (2001), „Mafija: kratka istorija američke i ruske mafije” (2003), „Četvrti Rajh: Amerika kao novi Rajh” (2009), „Iluminati 666” (2011)…

Autor je i romana „Princ i Fantom”.

Povod ovom razgovoru je ipak nešto drugo. Milan Vidojević je postao – Veliki Majstor Reda Hrama Svetog Jovana.

FAKTI: Kako je došlo do vašeg imenovanja?

VIDOJEVIĆ: Ne znam, ne mogu to da racionalizujem do kraja. Od svoje tridesete godine ozbiljno se bavim ezoterijom, isprva opštim temama hermetizma, a kasnije sve više temama iz hrišćanstva i na kraju ezoterijskog hrišćanstva, proučavanjem hebrejskih verskih učenja, stare istorije, biblijske istorije, sve do danas. Ponešto sam o tome pisao, javno govorio u medijima, i malo po malo, nakupilo se. Očigledno je moj rad pratio i neko ko je imao nešto drugo na umu, i kad su počeli razgovori na temu viteškog reda bila mi je čudna samo jedna stvar. Ko me je predložio i kako se ta odluka „spustila” na mene baš u ovom trenutku.

FAKTI: Želite li da kažete da ne znate ko vas je predložio, odnosno – ko je pratio vaš rad i delovanje, ili da, možda, to samo slutite?

VIDOJEVIĆ: Ne pita se ko vas je predložio, ne samo iz pristojnosti, nego zato što „nepoznati majstori” sigurno dobro promisle pre nego što nekog predlože. Tako se održava i poverenje u delo a ne u ličnost. To je važnije.

FAKTI: Da li je neki Srbin pre vas bio Veliki Majstor Reda Hrama Svetog Jovana? Ako jeste: ko je to bio?

VIDOJEVIĆ: Ja sam prvi Srbin na čelu ovog reda, i to kao 130. Veliki Majstor, u neprekinutom nizu od Jovana Bogoslova do danas.

FAKTI: Šta je to što smatrate posebnim kad ste rekli da se odluka o izboru ’spustila’ na vas „u ovom trenutku”?

VIDOJEVIĆ: Ranije sam se više oslanjao na činjenice a manje na intuiciju, sada je obrnuto. Ne mogu tačno da objasnim kako su mi neke stvari „jasnije”. Moglo bi se reći da je jednom periodu svetske ekonomije i politike došao kraj. Samo fanatici iz određenih protestantskih verskih zajednica u Americi, najbeskrupulozniji poslovni ljudi, zagovornici „legalne” pljačke svetskih resursa i bulumenta zaslepljenih političara širom Evrope i sveta, misle da ovaj proces može da se odvija i dalje, da se „kozmetikom” održava. Potrebne su samo nove žrtve, nove glupe zemlje i njihovi lideri, koje treba uvući u vampirsku tvorevinu EU, da bi se resursi, prihod od otetih privatizovanih industrija prelivao u centre u kojima se više troši nego proizvodi, već čitav vek.

Da Vas podsetimo:  ’Allo ’Allo istorija

Intuitivno, nikad nisam poverovao u priče da nam sledi napredak, da idemo u dobrom pravcu, da će EU biti nesrećna bez Srbije, da nam je tu mesto. Video sam propast tih laži odavno, ali od trenutka kad sam postao Veliki majstor, slika se dodatno izbistrila. Zbog konsultacija s mudrim i iskusnim ljudima a verovatno i zbog delovanja Svetog Duha, na čemu sam zahvalan Stvoritelju. Svet u kome dominiraju beskrupulozno tlačenje i verski fanatizam – prešao je zenit i na silaznoj je putanji.

FAKTI: Da li je situacija u svetu zaista toliko kritična, da li neko zaista želi Treći svetski rat?

VIDOJEVIĆ: Bliže je nego što se misli. Ima fanatika koji su priželjkivali „kraj sveta” jer će to ubrzati drugi Isusov dolazak i zlatno doba na zemlji, u kome će, naravno, živeti oni. Neoliberalni bankari-pljačkaši nemilosrdno teraju u globalne sukobe političare koje su stvorili jer strah vodi ka kupovini oružja, zaduživanju kroz kredite koji se uglavnom ne mogu vratiti, a onda nastupaju Svetska banka i MMF kao seritifikovani lešinari koji dolaze da „pomognu”.

Sve je to providno i lako vidljivo, sem za one koji veruju u moderne bajke o lakom životu bez rada. Zato je i Hilari Klinton, kao eksponent ovih snaga, pokušala da plaši američke birače retorikom hladnog rata od pre pedeset godina, da je Rusija imperija zla koja želi da sruši slobodni svet.

FAKTI: Vi ste četiri meseca pre izbora u Americi nedvosmisleno izjavili da Hilari Klinton neće biti predsednik SAD. Otkud tolika uverenost?

VIDOJEVIĆ: Iz onog što znam. SAD su masonska utopija, Nova Atlantida Bejkonova, pokušaj da se napravi idealna država na čijem čelu su mudraci, Sanhedrin. U modernom dobu to su masoni, i ta država je tokom svoje istorije odstupila od proklamovanih ciljeva, kako su naznačeni u Deklaraciji o nezavisnosti.

Da Vas podsetimo:  Branko Milanović je pogrešio

Možda nenamerno, jer su okolnosti bile takve da ostvarenje političke utopije nije bilo moguće. Ono što je jako i danas jeste taj ritualni deo, da se na Bibliju DŽordža Vašingtona položi ruka i da se predsednik SAD-a zakune da će braniti Ustav SAD. To ne mogu profani i ne mogu žene. Nije još došlo to vreme, ako ikada dođe.

FAKTI: Šta je vaš zadatak, gde ste vi tu, sa funkcijom na kojoj ste sada?

VIDOJEVIĆ: Moja obaveza, doživotna, jeste da radim na uzdizanju Srbije, duhovnom i drugom. Da branim sve one vrednosti koje su naš narod očuvale kroz hiljade godina postojanja. Da branim hrišćanstvo u njegovom izvornom, čistom učenju, od Jovana Preteče, Isusa Hristosa, našeg Spasitelja, i Jovana jevanđeliste, omiljenog učenika, prvog posvećenika u učenje koje baštinimo danas. I koje ja baštinim, i preneću ga na svog naslednika.

Srbija mora da prođe trnovit put svog pročišćenja, da se oslobodi ideoloških naslaga dvadesetog veka, da uči na svojim istorijskim greškama. Da povrati svoje teritorije, bez mešanja EU ili NATO, da naplati štetu koja je naneta bombardovanjem 1999. godine od zemalja koje su je nanele, da politički ili na drugi način reši problem Kosova, da se oslobodi zablude zvane „članstvo u EU”, jer ta zajednica u ovoj i sledećoj godini menja svoj izgled i sadržaj, kao i da povrati opljačkano kulturno blago koje se kralo, „pozajmljivalo” pa se nije vraćalo, da Srpska pravoslavna crkva traži relikvije nazad, a na „čuvanju” su kod bratskih crkava, da traži nazad svoje manastire i crkve u Svetoj zemlji i drugde, a „čuvaju” ih druge crkve kao da mi ne postojimo. Ako to ne budemo rekli glasno, možda će drugi zaista misliti da nas više nema i da su sve krađe i otimačine time legalizovane.

Da Vas podsetimo:  Naterali smo Vučića da napravi grešku i pokaže svoje pravo lice. Država koja se ne obračunava sa korupcijom i kriminalom, već njima upravlja – mafijaška je država

FAKTI: To je ogroman zadatak, ali vredan angažovanja. Kako će te sve to sprovoditi?

VIDOJEVIĆ: Svim sredstvima koja su mi na raspolaganju. I trebaće vremena, talog je veliki. Blato u kome živi Srbija mora da se čisti. Počinje nova epoha u svetu, biće velikih promena, vreme je da Srbija iskorači iz blata u koje su je gurali. Novo vreme traži nove ljude, oni postoje u Srbiji i oni će poslati u istorijski zaborav sve „pozicije i opozicije”, sve krvopije, dvoličnjake i opsenare, one koji obećavaju samo „bolju budućnost”, maglu, a ne „bolju sadašnjost”.

FAKTI: Ako nije tajna, šta je Red Hrama Svetog Jovana danas u Srbiji?

VIDOJEVIĆ: On je moralna snaga i autoritet, što će se potvrditi kroz njegovo delovanje i moj rad. Naravno da se on razlikuje od „udruženja građana” i drugih viteških redova koji postoje u Srbiji, već po tome što me je u funkciju proizveo i hirotonisao patrijarh Mar Tau Joanes, koji je na čelu Apostolske i Gnostičke Crkve Antiohije. Prenošenje te apostolske i gnostičke hrišćanske tradicije od mene će zahtevati požrtvovan i samopregoran rad, što sam ja slobodnom voljom i prihvatio. Rekao mi je, „Prihvataš teret a ne počast,” i ja sam prihvatio. Sve ostalo je manje važno.

FAKTI: Koja ovlašćenja i obaveze podrazumeva vaša uloga Velikog majstora?

VIDOJEVIĆ: Imam neograničena ovlašćenja sem jedne stvari, ne mogu da ukinem red. Moje obaveze proističu iz zaveta koje sam dao, a rad i polje rada su ogromni, prevazilaze snagu jednog čoveka, i proističu iz mojih titula, sem Velikog majstora ja sam i Veliki prior Turske (zbog Aja Sofije, centra gnostičkog hrišćanstva i mesta gde je verovatno sahranjen Jovan Bogoslov), Beilif Palestine, Protektor Antiohije i Komander Jerusalima. Možete da zamislite šta će značiti očuvanje hrišćanstva na ovim prostorima i njegovo vraćanje na mesta koja mu pripadaju, zbog našeg Spasitelja Isusa Hristosa, i velikih učitelja, Jovana Krstitelja i Jovana jevanđeliste.

FAKTI: Želimo vam mnogo uspeha u svemu čime se bavite…

VIDOJEVIĆ: Hvala. Koristim priliku da vašim čitaocima čestitam Božić. Hristos se rodi!

www.fakti.org

17 KOMENTARA

 1. Nato pakt amerika i evropa se naravno na medjunarodnom planu bore protiv npr lopovluka narkomanije korupcije terorizma u svojim i tudjim sredinama naravno uvod u pravo kao predmet bas i kaze takve stvari.kad je npr u nekoj zemlji gradjanski rat ili ropstvo prostitucija druge drzave sa dobro sredjenim pravnim poretkom takvu drzavu napadnutu iznutra od str podzemlja oni ne napadaju nego u nju udju da je obnove a ne da je razgrade kao sto kazu vidojevic i lucic

 2. Prvo amerika nije utopija masona vec drzava kao sve ostale na cijem su celu americka vlada tj bajden i americki kongres ispod koga je sam ustavni sud i ispod njega american soprime court tj vrhovni sud amerike .na celu medjunarodne zajednice je grad njujork tj glavni grad svih drzava na svetu tj ujedinjenuih nacija.na celu celoga sveta je i ostace amerika tj do nadam se kraja sveta.

 3. Nas narod kaze „za dobrim konjem se i prasina dize“ i tako treba i shvatiti vecinu skepticniih zlonamernih komentara. To pokazuje pravu slabost nas Srba. Cim se neko izdigne mi bi da ga povucemo nazad u talog i rupu samosazaljenja. Ne znam koliko ima osnova za skepticizam ali nismo bre mi Srbi toliko vazni da sve treba da gledamo iz svog ugla. I nije verovatno on taj bremen dobio samo zato sto je Srbin. Ako je Milan i dobio tu cast onda zato sto vec godinama jezikom kao britkom sabljom deli i levo i desno po pogani koja je i nas i ceo svet uzjasila. Takve borce treba podrzati a ne vuci nazad. Ujedinjenje oko pravih ciljeva je osnovni zadatak od Boga koji je dat ne samo nama Srbima nego Coveku. Nazalost, satanski zavadi pa vladaj je u korenu sistema u kome vec hiljadama godina kulucimo. Nadam se da je Milan u pravu kad kaze, da je vreme velikih promena pred nama, promena na bolje. Jos ce bolje biti ako to prodje bez velikog unistavanja i patnje neduznih.

 4. Милан Видојевић је још једна бедна индивидуа која вешто користи манипулаторске школе ватикана и остале жгадамије. Као што су са запада скапирали да је апсолутно свима у Србији дојадило више од понижавајуће политике тадића и његових го.нара, онда мудро убацују наводну ннационалну патриотску опцију го..ара вучића, и осталу жгадамију. Колико су они Србски и Патриотски настројени и колико корисно раде за Србију и Србство, види се по њиховим делима. Иста прича је и са видојевићем, лучићем и осталима који ето знају све тајне, па су они просветљени дошли да просветле нас глупе и да нас изваде из таме. Није него, све су тојајаре и манипулатори и среброљупци, продали би рођену мајку за златник или неки масни пир иродовог типа. Видојевић неки квази витез малтешког редас, лучић кобајаги масон, све мој до мојега. Пар екселанс издајници, среброљубци. ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НЕПРИЈАТЕЉА ПРАВОСЛАВЉА СУ БАШ ТИ ВИТЕЗОВИ РЕДА СВЕТОГ ЈОВАНА, МАЛТЕШКИ ВИТЕЗОВИ И ЊИХОВЕ СЕКТЕ И СЕКТИЦЕ. Нејасно је само како неко ко је православан може бити у том реду када они прљавославне не примају, мораш бити католик да би њима припадао. Лучић ништа бољи, и шта причати о њему кад се он јавно поноси што је масон. Све је тиме речено, а ко има времена и добије шансу, може само на кратко да поведе са њим разговор на тему проласка темплара и крсташа просторима садашње Србије, на походу ка другом Крсташком рату. Свако ко има било какво знање доћи ће до закључка још на почетку разговора са њим, ко је и шта је лучић. Него ето обојица теоретичари завере, и лучић и видојевић, знају како треба користити актуелне ситуације и трендове, и ето зараде.

  • Ni prozor na promaji ti nije ravan prijatelju… nesto nagadjas kao i kada slepa kokoska pogodi koje zrno. Edukuj se malo vise brate pa onda ovde ili bilo gde prosipaj ili pak napisi knjigu, odstampaj (kada je to po tebi vrlo lako) i da vidimo koliko ti to ide… mozda si bolji od svih njih?!
   Aj ziveli!

  • Vidojevic jedan osvedoceni antihriscanin,covek koji javno kaze da Hrist nije Bogocovek,da nije sin Bozji i da nije uopste vaskrsao za spas svakog coveka koji veruje u njega,i on da prica o nama Srbima i da deli nauk i lekcije o hrisiscanstvu je pravo Bogohuljenje.Hostapler i sluga Vatikana,imace posla sa Hristom!

 5. U Srbiji postoje dakle Jovanovci iliti Templari,Masoni,Rotarijanci,Zene u Crnom,portparoli Nato-a,centar za kulturnu dekontaminaciju (entnacifikaciju Srba),opozicione stranke koje vrijedjaju Srpski narod preko Drine,razne nevladine organizacije i sta sve ne! Svima je samo jedno zajednicko:sopstveni dzep ili da fotelja bude jos udobnija.Kada Milance kaze da kroz funkciju Velikog Majstora(?) zeli da pomogne svom narodu,mislim da to moze da uradi i na drugi nacin.Lik je mnogo sladak,ali stvarno.Arno Gujon nije clan masona i templara,ali ipak pomaze na svoj nacin,a jos i stranac.Srbija je zemlja Svetog Save,mnogo je mulja u Srbiji koji treba ocistiti.Milance,manite se Teplara,bez njih ste mi autenticniji!

 6. Неко се очигледно нашалио са Видојевићевом сујетом. Ни дете у вртићу не би прогутало причу по којој човек који никада није био инициран у тајно друштво може да постане њихов вођа, па још и командер јерусалимски, приор антиохијски и шта све не.

 7. Do sada mi bas nista novo otkrio nije, svakako nista nemam protiv coveka. Eventualno mu je previse pridat znacaj. Sa tolikim titulama, visoko (ako?) pozicioniran i?

  • Ako ti se ne sviđa, nemoj čitati, to je bar lako. A ako misliš da polemišeš, moraš smisliti neke argumente (a to već nije tako lako).

 8. Pratim izlaganja Milana Vidojevića i kroz njih sam počela da menjam svoje stavove kao i neki moji prijatelji. Divno je što Srbija ima tako snažnu , hrabru,zanimljivu, a sada vidim i uticajnu ličnost. Njegova izlaganja daju nadu da sve nije gotovo i da snage dobra neće dozvoliti da naš narod i naša zemlja nestane.

 9. Čestitam na imenovanju! Ne poznajem Red niti sam do sada čuo za njega, ali mi se čini da su ciljevi ispravni i da na tim temeljima Srbija može da se sačuva.
  Bog nam pomogao!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime