Milanović: Neću se sastati sa Pelosi, Hrvatska nije napadnuta i nije u ratu

1
121

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da se neće sastati sa predsednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, niti da će učestvovati na Prvom parlamentarnom samitu Međunarodne krimske platforme, koji se juče i danas održava u Zagrebu.

Foto: Snimak ekrana/Jutjub/Predsjednik Crne Gore

Pelosi je u Zagrebu prvo obišla američku ambasadu, dok je Milanović u Makarskoj potvrdio da do sastanka sa Pelosi neće doći iako su, kako je naveo, „Amerikanci tražili sastanak“.

„Ja danas ne mogu, i to je to. Ali gospođa Pelosi nije izvršna vlast, a za dve nedelje neće biti to što je sada“, rekao je Milanović a prenela Hrvatska radio-televizija (HRT).

Predsednik Hrvatske je novinarima rekao da „ne zna da li je pozvan i ne zna šta je to“ (Krimska platrforma), ali i da vidi „jako puno cinizma i nepoštenja u odnosu prema sirotom ukrajinskom narodu i tom ratu uopšte“.

„Tako da ne želim biti još jedan od pozera koji će tome doprinositi“, rekao je Milanović i dodao da je to inicijativa predsednika parlamenata, a da on ne učestvuje, pošto je predsednik države i da neće ni učestvovati dok Hrvatska „nije napadnuta i nije u ratu“.

Na samitu u Zagrebu, gde se u širem centru grada sprovode stroge mere zaštite bezbednosti učesnika, okupiće se 53 delegacije iz 42 države i pet međunarodnih organizacija.

Uoči otvaranja Samita Međunarodne krimske platforme, premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsednik Vrhovne Rade Ukrajine Ruslan Stefančuk učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja Ukrajinskog doma u Zagrebu.

Plenković je tom prilikom ocenio da je hrvatska pomoć Ukrajini neupitna i da je Hrvatska na pravoj strani istorije.

1 KOMENTAR

  1. “ Hrvatska je na pravoj strani istorije “
    Premijer Plenković
    I u 1. i u 2. Svetskom ratu su Hrvati bili na krivoj strani istoriju , pa su se zahvaljujući Srbima , kada je sve bilo gotovo i jasno, “ prestrojili “ na pravu stranu. Ćud ostaje ćud , evo ih opet na istoj strani istorije………. ali ovoga puta neće biti nikoga da ih preusmjerava i spašava !! A posljedice……… i Madjari i Talijani su već “ zinuli “ i dosta rano obznanili pretenzije na Jadransku obalu….., onu istu koju im je Srpska vojska bezuvjetno i naivno poklonila na kraju prvog velikog rata !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime