Milanović: Srbe nije proterala hrvatska vojska, nego Beograd

0
99

Hrvatski predsednik je Anu Brnabić nazvao portparolkom predsednika Srbije i zaželeo dobrodošlicu u selo Stara Baška, istakavši kako je to mesto njegovih, ali i Brnabićkinih predaka i mesto gde je nastala Baščanska ploča

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je nedavnu izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić koja se osvrnula na raniju Milanovićevu izjavu kako je on predsednik Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Ja ne slušam ni njene izjave niti izjave bilo kod od tih ‘junaka doba zlog’ u Srbiji. Jedina osoba koja ustvari govori kroz svoje razne derivacije je predsednik Srbije (Aleksandar Vučić), ovo sve drugo su njegovi portparoli. Tako da s njima nema smisla ulaziti u polemiku”, izjavio je Milanović.

Na tezu Ane Brnabić kako bi zbog ove Milanovićeve izjave mogla reagovati Evropska unija, Milanović je rekao:

“Mi smo Evropska unija, nisu oni i ako se ovako nastave ponašati, pitanje je kad će biti.”

Hrvatski predsednik je Anu Brnabić nazvao portparolkom predsednika Srbije te joj zaželeo dobrodošlicu u selo Stara Baška, istakavši kako je to mesto njegovih, ali i Brnabićkinih predaka i mesto gdje je nastala Baščanska ploča.

Na pitanje o upozorenjima predstavnika Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova o problematičnom odnosu prema hrvatskom jeziku u osnovnim školama u Srbiji, Milanović je rekao kako Hrvatska ne može određivati šta će pisati u knjigama i udžbenicima u Republici Srbiji.

“Ali mi možemo početi da razmišljamo o recipročnim merama jer naše ruke su bile jako raširene. Hrvatska zaista ima visoke standarde zaštite i podršku manjinama. Takav odnos prema Hrvatima u susednim državama očigledno ne postoji”, rekao je Milanović.

Poručio je kako su Bunjevci formirani kao hrvatski korpus i dodao kako je „Subotica grad u Srbiji”.

“Taj narod (Srbi) je otišao iz Hrvatske zahvaljujući Beogradu. Nije ga poterala Hrvatska vojska jer nije ni stigla, čak i da je imala takvu nameru”, zaključio je Milanović.

Da Vas podsetimo:  Pale su mjesto rođenja Srpske i pravedno je da budu njena prijestonica

https://kakonarodkaze.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime