Mile (ne)voli disko

0
1036

Kad krenemo razmišljati o nimalo prijatnoj temi za one sa osjetljivim stomakom, a tiče se, dakle, glasovnih mogućnosti eks-JU političara koji još nekim čudom – i produženom nevidljivom rukom! – pretrajavaju na vlasti, doduše u raznoraznim formama, i oni sa nešto neistančanim sluhom – među koje spada potpisnik redova iako zakleti čupavac koji vazda posleponoć iskoristi e da bi zavrtio ploču Dors-a – s pravom odmah, po inerciji pomisle na Dačić Ivicu, koji bi ladno mogao biti i ministar domaće muzike koja se uz neprskane (orginal) proizvode uvijek služi pretjerano uštogljenim evropljanima, onim što niti pjevaju, niti igraju, ali zato Ivicu slušaju, u trenucima dok ovaj u zanosu dipli, ko zna gdje po bijelom svijetu, najmanje pozvan da izigrava još jednu AV ludu…

Kao da (hm?) nema kraja top listi smjehotresnih klipova u kojima lijepo vidimo i još bolje čujemo kako ga Ivica testeriše po glasovnim žicama, krči end falšira li bogme falšira, te na muke stavlja tezgaroše-muzičare kojim nikako ne polazi za rukom – „Ozvučenije(m)“ (poz, Gospodi Glembajevim!) da u ton isprate frontmena I. Dačića, što, uistinu, ni u politici – naročito spoljnoj – nimalo nije lako, ama daleko da je tako.

Ali, ne lezi vraže, kako ga te vokalno `kida` Dodik Mile na bini „Srcem za Srpsku“, pa kad raspali `Pukni, zoro`, naprosto te obuzmu žmarci, namah zaboraviš da politika nije muzika, međutim, pad u sevdah ti popije razum, i u opštem deliriju sve u tri lijepe pošalješ; ma udariš brigu na veselje.

Hoću da kažem – nije, bre, politika vašarište, hop-cup uz trubu, dilkanjenje pod šatorima, niti `Gučijada`, gdje čovjek zalazi kad se naprosto zaželi terevenke koja nije nužno loša, čak je i više nego poželjna, u pauzi dok se prepuštamo odmoru od isuviše zahtjevnog `duhovnog beskrajenja…` Da li Dodik sledi taj recept, ostaje da se pitamo, u dubokoj nevjerici slušajući kako grlato grmi – pukniii, zorooo!

Da Vas podsetimo:  GUMNO ZA KORBA

(Dodik se, kad god li se zato ukaže prilika, dokazuje kao neprikosnoveni govornik svakog Parastosa, kao i naprednjak u meračenju, onaj koji zna kad se plače a kad u veselje udara. Nema tu, da se razumijemo, ničeg lošeg, osim po tamburanje koje nam je uveliko preraslo u politiku. Hop-đip!)

in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime