Milion dinara za tehničku dokumentaciju za fontanu u centru Niša

0
1355

Tehničku dokumentaciju za mehanizam buduće fontane na Trgu kralja Milana u Nišu radiće firma “Kostić Proing” iz Niške Banje. To što su kao jedini ponuđač na tenderu dobili posao vredan oko milion dinara, u Narodnoj stranci ocenjuju “bahatim trošenjem para građana”.

Rekonstrukcija Trga kralja Milana podrazumeva i ugradnju fontane u obliku krsta sa LED svetlima, koja će se nalaziti tamo gde je sada “bugarski parking”. Grad je juna raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije za mehanizaciju te fontane.

31. jula tender je završen, a posao je dodeljen niškobanjskoj firmi Kostić Proing. Građani će za tehničku dokumentaciju, prema tenderskoj dokumentaciji, platiti 950.000 dinara.

Ova cifra je previsoka, smatraju u Narodnoj stranci. Kažu da su pare mogle da budu potrošene i pametnije.

Previše gledanja ružičastih televizija je očigledno dovelo do toga da gradski funkcioneri počnu da veruju da živimo u informativnim emisijama televizije Pink. Da živimo u zemlji blagostanja, što ih je navelo da plate ovako veliku cenu za projektnu dokumentaciju jedne fontane! U gradu u kome preko 2.000 mališana čeka na upis u vrtiće i sve više građana koristi narodnu kuhinju, pomenuti novac je trebalo iskoristiti pametnije – ističu u Narodnoj stranci.

Podsećaju i na čairskog pauna od 580.000 dinara, ali i na južni kolektor.

Naprednjački režim je prošle godine platio 400 miliona dinara za izgradnju Južnog kolektora koji je prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića trebalo da reši probleme plavljenja. Kiša koja je pre tri dana poplavila Niš na najbolji način dokazuje da je pomenuti projekat nije uspeo – podvlače u Narodnoj stranci.

Da li je milion dinara uobičajena cifra za tehničku dokumentaciju, pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević za sada ne odgovora novinarima Južnih vesti.

S. M.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime