Milion evra iz budžeta firmi koja je kupila Želvoz

3
1244
FOTO: Orjen/Wikipedia

Ministarstvo privrede potpisalo je ugovor o dodeli skoro milion evra kompaniji Victory Solutions za investicioni projekat koji podrazumeva zapošljavanje 300 radnika.

ugovoru koji je objavljen početkom decembra navodi se da će preduzeću Victory Solutions biti isplaćeno ukupno 988.402 evra, ili oko 3.300 evra po novootvorenom radnom mestu. Victory Solutions je u trenutku podnošenja prijave za sredstva imala samo jednog zaposlenog, a u 2018. godini imala je 281,4 miliona dinara poslovnih prihoda.

Isplata će se obaviti u tri tranše: prva u 2020. godini u iznosu od 329.533 evra, druga u 2021. u iznosu od 226.442 evra i treća u 2022. u iznosu od 432.425 evra.

Osim zapošljavanja novih 300 radnika, kompanija se obavezala da će njihova plata biti najmanje 20 odsto veća od minimalca.

Iz ugovora se vidi da se investicioni projekat odnosi na proizvodnju posebnih delova za železničke i tramvajske lokomotive i vagone, kao i proizvodnja karoserija za motorna vozila, prikolice i poluprikolice.

Victory Solutions je 2017. godine kupila smederevski Želvoz za 167 miliona dinara, a tom kupovinom je došao do 20 hektara zemlje, na kojoj je oko 95.000 kvadrata hala i pogona, pisao je Insajder.

Dug Želvoza je pre prodaje bio veći od četiri milijarde dinara, međutim, kupac sa firmom nije preuzeo i dugove.

Prema podacima APR-a vlasnica Victory Solutions je Jasna Perenčević, o kojoj mediji pišu kao o bivšoj manekenki.

Izvor: Nova Ekonomija

3 KOMENTARA

  1. Još jedna od falš firmi Brozove udbe.Sa opljačkanim Srbskim parama,sve deca Brozovih okupatora,čitaj NEDELJNI EKSPRES-NESALOMIVA DECA KOMUNISTA,SVE ĆE BITI JASNO.To su one šatro strane kompanije.

  2. Šta je jedno milionče za jednu manekenku , stručnjakinju za Želvoz. Ako ovako nastavimo ni milenijum nam neće biti dovoljan za pristojan život nas božjih raba.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime