Milo i Vučić bi na Cetinje da ruše Krivokapića, plaše se istrage protiv Kavčana

0
131

Piše: Ratko Femić

Za koji dan, 5. septembra javnost će svedočiti ustoličenju novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Prilično je uzavrela atmosfera kod naših najbližih komšija. Crna Gora ključa.

Čak je i predsednik te države Milo Đukanović, umesto da smiri strasti, dolio ulje na vatru izjavom da će i sam biti među demonstrantima koji se protive da se ova svečanost obavi na Cetinju.

Naime, protivnici nove vlasti u Crnoj Gori, oni koji se osećaju najcrnogorskijim Crnogorcima, zloupotrebljeni i okupljeni u pokret čiji pripadnici sebe zovu komitama, protive se da ustoličenje bude održano u Cetinjskom manastiru i za taj dan zakazali su protest.

Mitropolit Joanikije je, u cilju relaksiranja situacije, pozvao vernike SPC da na dan ustoličenja ne dolaze na Cetinje. Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao da neće ići na Cetinje da ne bi dao povoda za bilo kakve dodatne tenzije. Vučić još nije prelomio, ali bi pametno bilo da ne doprinosi zaoštravanju situacije i odustane od odlaska u Crnu Goru.

Dovoljno je na podizanju tenzija uradio njegov poslovni i politički partner Milo Đukanović, uz sasluživanje Nenada Čanka koji je, eto, najavio da će se pridružiti komitama na protestu na Cetinju. Kako takav skup da prođe bez takve ljudske veličine i komocije?

I neki drugi Vučićevi partneri oličeni u vrhu SPC su takođe dali svoj doprinos u podizanju tenzija.

Ni Porfirije nije ustoličen u Peći kako je najavljivano pa se ništa strašno nije desilo. Hoću reći, moglo se i bez insistiranja da se ustoličenje Joanikija održi na Cetinju u ovim okolnostima. Strukture bliske Vučiću i u Srbiji i u Crnoj Gori toliko su insistirale na mestu ustoličenja kao da će nas sve zadesiti armagedon ako se to ne desi.

Da Vas podsetimo:  Dva pitanja

U stvari, nekome i preti politički armagedon.

Nema sve ovo, dragi moji, veze sa crkvom i nacionalnim sentimentom, niti su u ovoj priči Milo Đukanović i Aleksandar Vučić na različitim stranama, kako to pokušavaju da predstave režimski mediji.

Vučić i Đukanović zajedno rade na obaranju vlade Zdravka Krivokapića.

Najveći problem i Mila Đukanovića i Aleksandra Vučića je izbor tužilaca u Crnoj Gori.

Izbor poštenih, nezavisnih, nekorumpiranih boraca protiv kriminala koji se neće zaustaviti na hapšenju dilera, nasilnika i glavoseča već će da gađaju u vrh piramide zločina, tamo odakle su klanovi crpeli moć i zaštitu Đukanovićevog, odnosno Vučićevog režima.

Postupak koji se vodi protiv kavačkog klana opasno trese ovaj političko poslovni konglomerat.

Sami svedočimo da ništa nije moguće uraditi sa sudijama i tužiocima koje je instalirala mafijaška hobotnica. Potrebno je provetriti sistem i dovesti nove ljude koji neće puštati kriminalce i njihove jatake čak i onda kada su zatečeni in flagranti.

Postupak protiv mafije će suštinski početi tek onda kada bude izabran novi tužilac.

Da bi se to dogodilo potrebno je da crnogorska skupština izabere preostale članove Državnog veća tužilaca i da to veće onda predloži parlamentu državnog i specijalnog tužioca.

Zato se dvojac Vučić-Đukanović svim silama upinje da obori vladu Zdravka Krivokapića pre nego što izbor tužilaca dođe na red.

A zašto to jednostavno ne bi uradili u crnogorskom parlamentu preko Demokratskog fronta koji konstantno napada vlast u kojoj učestvuje? Zašto DF, kad je toliko nezadovoljan pozicijama koje su dobili u vlasti, ne pokrene pitanje poverenja vladi?

U ovim našim lokalnim gibanjima nismo sami. Tako ni do hapšenja saradnika kavačkog klana iz Srbije, kriminalne grupe Veljka Belivuka ne bi ni došlo da nam u tome nisu malo pripomogli stranci i rekli našim vlastima da znaju šta se dešava. Isti ti stranci jako bi zamerili Vučiću ako bi Demokratski front (koji se smatra produženom Vučićevom rukom u Crnoj Gori) pokrenuo pitanje poverenja Vladi Zdravka Krivokapića.

Da Vas podsetimo:  Opančar agencija* pita: Ko je tu veći idiot?** U povodu najavljenih izmena Krivičnog zakonika - prilog javnoj diskusiji

Zato je dvojcu Vučić-Đukanović ostala druga opcija – napraviće situaciju koja treba da pokaže da Krivokapić nije sposoban da kontroliše dešavanja. Najbolji povod za velike nerede je ustoličenje mitropolita Joanikija. Milo podiže ljude, DF organizuje reakciju i eto nevolje i krvavih glava.

Nadajmo se da do toga neće doći.

U pamet se braćo Crnogorci!

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime