Milo zahvalan Šiptarima

0
838

Crnogorska kulturna mreža (CKM) pozvala je Albance da učestvuju u programu obeležavanja decenije nezavisnosti Crne Gore. Predsednik CKM-a, Aleksandar Damjanović o tome je razgovarao sa predsednikom Opštine Ulcinj, Fatmirom Đekom.

CG
Ne, nije Sicilija, ovo je Crna Gora. / Foto: RTCG.me

„Damjanović je upoznao Đeku sa programom proslave, i istakao da nažalost prethodnih godina nijest uspjeli da uspostavimo partnerstvo sa Albanskim nacionalnim savjetom, kako bi Albanci kao ravnopravni građani Crne Gore na najvećem događaju koji se tokom kalendarske godine održi u Crnoj Gori predstavili svoje kulturno nasleđe“, saopšteno je iz CKM-a.

Damjanović i Fatmir / Foto: RTCG.me
Damjanović i Fatmir / Foto: RTCG.me

Kako se navodi, Damjanović je posebno istakao da se ne sme zaboraviti veliki doprinos koji su Albanci dali obnovi nezavisnosti, kao i da svim građanima bez obzira na veru i naciju pripada pravo da slave ovaj veliki jubilej, kao i da su u obavezi da doprinesu njegovom jačanju.

Đeka je naglasio da je 21. maj za njega lično, partiju kojoj pripada, kao i za građane Ulcinja, i sve Albance koji žive u Crnoj Gori veliki praznik prema kojem se treba ophoditi sa posebnim poštovanjem. On je istakao da su Albanci oduvek bili lojalni građani Crne Gore, kako oni što žive u njoj tako i oni iz dijaspore, što su najbolje dokazali 2006. godine dajući veliku podršku suverenoj Crnoj Gori, koje, po njegovim riječima, bez glasova Albanaca ne bi bilo.

„Đeka je kazao da će se lično založiti da njegovi sunarodnici daju doprinos obilježavanja decenije nezavisnosti. Predsjednik Opštine Ulcinj je posebno istakao da Albanci za razliku od drugih naroda koji žive u Crnoj Gori nikada nijesu imali problema sa državnim simbolima, već su se oduvijek sa velikim poštovanjem ophodili prema njima“, piše u saopštenju.

kmnovine.com / RTCG

Da Vas podsetimo:  Gotovo je, svet je već nepovratno podeljen

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime