Miloslav Samardžić – Komunisti su silom nametali svoju ideologiju u Srbiji!

9
1174

Gost emisije „Intervju“ bio je gospodin Miloslav Samardžić, istoričar i književnik. Prvu knjigu napisao je i objavio kao stanar kragujevačkog studentskog doma, 1989. godine. Od te godine počinje i proučavanje istorije Drugog svetskog rata, a naročito Jugoslovenske vojske, odnosno četničkog pokreta generala Draže Mihailovića. Istraživao je arhivsku građu u nizu muzeja i arhiva. Najviše se bavio proučavanjem dokumenata Vojnog arhiva u Beogradu. Hiljade stranica pronađenih dokumenata citira u svojim knjigama. Dokumenta koja je prikupio su takođe bila veoma bitna u procesu rehabilitacije Draže Mihailovića i Nikole Kalabića. Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama.

9 KOMENTARA

 1. Ma da, mi Srbi smo nevinasca, silom su nam proturili ideologiju, kojoj smo se sasvim slucajno klanjali 50 godina! Sve dok je bilo za auto i za letovanje komunizam bio super… Kakav smo mi licemeran narod! Tako ce za 50 godina da pricaju kako su nam silom poturili 5. oktobar, iako je pola Srbije bilo na ulicama! Mozda su nam i SNS ideologiju silom poturili?! Kakve su to bajke…

  • Примена голе силе је дефинитивно постојала, и сви то знамо, али оно што је било битније је гола лаж, под чијим плаштом су комуњаре остваривале цепање и разнарођивање српског корпуса. КПЈ је била отворено антисрпска пре рата, и остала таква после њега. Само је потпуна контрола медија – која је и сама несумњиво облик насиља – уз повремене употребе голе силе као, на пример, слање на робију др. Михајла Ђурића само зато што је на предавању на које је позван дао стручно мишљење о нацрту новог устава СФРЈ из 1974 (то „повремено“, наравно, после оне бруталне чистке крајем и после рата, кад су побијени, позатварани, опљачкани или отерани сви што који им се нису свиђали, углавном у Србији). Док су на једној страни причали о братству и јединству, комуњаре су конфедерализовали СФРЈ по унутрашњим границама које су делиле српски народ – трећа најбројнија народна група у СФРЈ били су Срби изван Србије (друга ако ту убројимо Србе из Војводине и Космета, од којих су направили републике у републици) – а које по службеној пропаганди „нису биле битне“ јер сви смо у заједно у „братству и јединству“. Тако пролази ко не пази…

   • vlada čokolada, sve tako,al se komunisti teše kao nije bilo tako,nego su Srbi to prihvatili kao naj bolju opciju,eh šta znači poltronska nepismenost.Komunisti su gori neprijatelji Srba,od svih ostalih neprijatelja,zajedno.

    • Komunusti su bili pa otišli na onaj svet. Ostala su njihova duhovna „deca“, koja danas vladaju Srbijom.

     Veliki su ponori mračne strane „srpske“ duše. Mnogi umni Srbi pa ni strannci vekovima nisu uspeli da te ponure dokuče.

     Tamni vijajeti našeg moralnog propadanja će još dugo godina držati u lancima Srbe kao naciju.

   • Gola sila i prosta laz. Zar te reci nemogu da se primene na rat u Iraku, Jugoslaviji, (Kosovu i Metohiji, Srbiji, Bosni) Siriji….. Zajednicki imenitelj u svim tim ratovima je LAZ i SILA. To je danas moto velikog brata i globalista.

  • Nekome su poturili novac, nekoga potapsali po ramenu i obecali mu bices ministar, pomocnik premijera (Ceda Jovanovic, Dinkic)……to tako ide. Masa je mislila da ce dobiti bezplatni rucak.. a sigurno sendvic. Tako se to radi a za to vreme svest Srbije, intelektualci i SANU, sanjaju mrtvijem snom uljuljkani u placene seminare, Fulbrajtove donacije, lepa radna mesta i razmisljaju kako da na nov nacin naprave rupu na saksiji i tako znacajno daju svoj doprinos i unaprede globalno veliko selo.

 2. Samardzic NIJE istoricar on je ekonomista koji je poceo da se bavi istrazivanjima novije istorije. Mislim da u tim istrazivanjima NIJE realan i da donosi razlicite subjektivne sudove koje namece. Na momente to su uvelicane price o cetnickoj hrabrosti, nepogresivosti, dok su komunisti prema Samardzicu potpuni negativci..to nije realan pogled na istoriju..
  Mnoge razvijenije zemlje od nas imaju svoje levicare i komuniste samo su tamo odnosi uredjeniji i postoji tradicija visepartijskog sistema koja na zalost u nasim krajevima NE postoji. Potrebno je vreme da bi drustvo islo napred, ali ono ne moze da napreduje ako je stlano izlozeno pritiscima, ako je gurnuto u ratove i stradanja. Na zalost mi kao da nemamo dovoljno snage da istoriju 20 veka sagledamo objektivno..ja ne verujem Samardzicu ni njegovim pricama;

  • Znači,Samardžić laže,da su komunisti pobili više Srba nego svi ostali okupatori zajedno.Da sun raskomadali i razbili Srbiju,da su odvojili KIM, od Srbije,da su komunisti započeli građanski rat u Srbiji,da su prihvatili odluke Drezdenskog kpj kongresa 1928 da sruše kraljevinu Jugoslaviju,da su Srbe nazvali hegemonistima i tlačiteljima ostalih naroda u kraljevini Jugoslaviji.Da im je po dokumentima,jedini proptivnik u K.Jugoslaviji bio ravnogorski pokret Draže Mihailovića.Da su ,uostalom,sve što je izneo,je gola istina,i još gore.Za to ne mora neko biti istoričar,već samo pismen.Banda komunistička će naravno to sve uvek negirati,jer se od takvih ne očekuje istina,već uvek samo laž.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime