Ministar Nedimović uvredio Čačane

0
237

Još uvek nam je u sećanju diplomatski skandal u kome je glavni junak nedavno bio srpski ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Da skandal bude veći, Nedimović nije samo ministar u Vladi Srbije nego je i jedan od potpredsednika Vlade.

Diplomatski protokol predviđa da se u protokolarnim situacijama poštuje takozvani dres-kod tj. pravilo oblačenja, a Nedimović je sebi dao za pravo da se prilikom zvaničnog dočeka crnogorskog premijera na aerodromu u Beogradu pred državnikom druge zemlje i gardom Vojske Srbije pojavi bez kravate i u farmerkama.

Nedimovic Krivokapic
Foto: Instagram Zdravko Krivokapić

Odraz je to ne samo kućnog nevaspitanja i neznanja i nepoštovanja diplomatskog protokola već i svojevrstan potez nipodaštavanja premijera susedne zemlje i sopstvene Vojske. Ne možemo za to kriviti samo roditelje Nedimovića koji su propustili što-šta u njegovom vaspitavanju dok je bio maloletan, jer krivice ima i do onih koji su ga predložili o postavili za ministra i na kraju poslali da obavi protokolarni državni zadatak na aerodromu, a on obrukao i sebe i državu Srbiju.

Iz nekog razloga, poznatog samo gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću i njegovim saradnicima, lokalna vlast je Nedimoviću dodelila povelju zahvalnosti za doprinos razvoju čačanskog kraja u oblasti vodosnabdevanja i ruralne infrastrukture.

Javnosti u Čačku nije poznato da postoji bilo kakav doprinos ministra Nedimovića za bilo kakav razvoj čačanskog kraja, ali Dan grada Čačka već odavno je postao dan u kome se, sem u retkim izuzecima kao što je posthumna dodela Decembarske nagrade ove godine dr Slobodanu Blagojeviću i novinaru Milošu Lukiću, najveća gradska nagrada dodeljuje po zasluzi.

Još od proglašenja Tomislava Nikolića, tadašnjeg predsednika Srbije, za počasnog građanina Čačka, Decembarska nagrada postala je deo stranačkog folklora i političkih interesa.

Manje-više Čačanima je svejedno kome će aktuelna lokalna vlast dodeliti bilo kakvu nagradu, ali nije im svejedno ako ministar Nedimović na svečanu sednicu Skupštine grada i na prijem nagrade dođe u farmerkama i bez kravate.

Da Vas podsetimo:  VLADIMIR UMELjIĆ: O ISTORIJSKOJ ISTINI I „DIMNIM BOMBAMA“

Jedino ako ministar nema pristojno odelo za takvu priliku, ali ni to nije opravdanje za nepoštovanje građana u čiji grad je došao da primi Povelju.

Ili će nam premijerka objašnjavati kao i Crnogorcima da je to manir i neformalni stil oblačenja jednog ministra u njenoj vladi, a ne odraz nekulture i nevaspitanja.

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime