Ministar za vanredne situacije pao na testu!

0
935

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić, pokazao je da je u potpunosti nesposoban i nestručan za taj posao. Njegove izjave povodom nevremena koje je zadesilo Srbiju su beskorisne, a njegove aktivnosti minimalne. Glavu reč vode premijer Aleksandar Vučić, Predrag Marić iz Štaba za vanredne situacije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

velimir-ilic-pracenje-prisluskivanje-bia-dragan-markovic-palma-1344972721-197926

Srbija je sa sastavom nove vlade prvi put dobila ministra bez portfelja za vanredne situacije iako država ima na raspolaganju službe koje su stručne i obučene za postupanje u vanrednim situacijama.

Samo par nedelja od imenovanja na mesto ministra bez portfelja za vanredne situacije, Velimir Ilić je dokazao da je apsolutno nesposoban za taj posao. Očito je još da je ta funkcije izmišljena samo da bi Velimir Ilić ostao na nekoj funkciji u Vladi Srbije.

Sreća je Srbije što postoje stručne službe u policiji i vojsci koje znaju svoje posao. Iznenadne poplave su na površinu iznele da je vlada u potpunosti nekompetentna da zaštiti svoje građane od vremenskih nepogoda i da se njihove funkcije svode na funkcije komentatora.

Logično je da bi ministar za vanredne situacije trebalo da bude ključna ličnost u ovakvim situacijama.

Šta je Velimir Ilić do sada učinio?

1. Ministar Velimir Ilić prijavio je da je Ibarska magistrala zatvorena za saobraćaj i da ljudi idu preko Trepče, na šta mu je premijer Vučić odgovorio da to ne smeju da rade da se ne bi izlagali opasnosti. (Izvor: Kurir)

2. Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić poručio je noćas u Čačku da je najvažnije da ne bude ljudskih žrtava u vremenskim nepogodama koje su zahvatile čitavo područje naše zemlje. (Izvor: Politika)

Da Vas podsetimo:  Medijska koalicija “jednog ministra” u zgradi “Novosti”?

To su jedine aktivnosti i izjave ministra za vanredne situacije koje mediji prenose.

Ako je neko zaslužio da bude uklonjen iz vlade jednom za svagda to je Velimir Ilić!

Vučiću, loš izbor!

teleprompter

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime