Ministarki Mihajlović smetaju borci za zdravu i čistu životnu sredinu

1
310
Beograd, 6. maja 2021 – Konferencija za novinare na kojoj su predstavnici pokreta Oslobodjenje i vise drugih opozicionih stranaka i pokreta govorili o podnosenju peticije kojom se zahteva zabrana iskopavanja i istrazivanja litijuma u Srbiji. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Novi nekorektan napad ministarke  rudarstva Mihajlović na ekologe i lidere zaštite životne sredine u Srbiji

  • Zorana Mihajlović: Puno agresije, fanatizma i neistina ima u rečima takozvanih ekologa u Srbiji
  • Ministarka „ispalila bombu“ da je vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji procenjena je na više od 200 milijardi evra!?! Sve da je taj podatak i tačan kakve veze on ima sa sve dramatičnijim zagađenjem Srbije, koje toleriše država i ne sprečava ga!
  • Treba zatvoriti sve fabrike, pogone i rudnike koji zagađuju životnu sredinu i nanose više štete nego koristi Srbiji

Piše: Jovo Vukelić

Izjava ministarke rudarstva Zorane Mihajlović kojom grubo i nepotrebno, što bi narod rekao „na pravdi Boga“ napada čelnike ekoloških pokreta u Srbiji i borce za čistu i zdravu životnu sredinu “da iznose  nesitine, da su agresivni fanatici je samo poslednji dokaz njenog bestidnog i nekorektnog ponašanja .

Mihajlovićka je tipičan primer državnog službenika u funkciji interesa stranih kompanija. Zato ona napada naše građane, a štiti strance

Umesto da podrži hiljade građana Srbije u borbi za čistiji vazduh, zemlju i vodu ona kao zastupnik interesa stranih kompanija napada ekološke pokrete u Srbiji . Čak i da nekad predstavnici ekoloških pokreta kažu neki netačan podatak ona i njeno Ministarstvo su dužni da iznesu tačan podatak.

“Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji procenjena je na više od 200 milijardi evra”, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ocenila da je puno agresije, fanatizma i neistina koje izgovaraju oni koji se danas nazivaju, kako je rekla, takozvanim ekolozima.

Eko protesti izbijaju po Srbiji svakog dana, a tek će da se omasove pobune

Sve da je taj podatak, koji iznosi Mihajlovići tačan kakve veze on ima sa sve dramatičnijim zagađenjem Srbije, koje toleriše država i ne sprečava ga!

„Možemo da se slažemo ili ne, ali je važno da baratamo činjenicama, umesto da skupljamo poene na poluinformacijama i zastrašivanju građana“, rekla je Zorana Mihajlović za TV Hepi i upitala hoćemo li da zatvaramo sve, po svaku cenu, iako nam donosi dobro.

Da Vas podsetimo:  Potpisi za izbore: Kod tri liste ima nelogičnosti i sumnji zloupotrebe

Naravno, ministarki treba reći da treba zatvoriti sve fabrike, pogone i rudnike koji zagađuju životnu sredinu i nanose više štete nego koristi Srbiji. Da je sreće ona sama bi trebala da bude predvodnik u borbi za zdravu životnu sredinu. Ovako ona izaziva gnev građana, jer ne štiti interese stanovnika Srbije, već tuđe, strane interese.

Stanovništvo Srbije neće više da trpi nasilje vlasti i domaćih i stranih investitora

Na kraju, Zorana Mihajlović je podsetila da nikakav ugovor sa Rio Tintom neće biti potpisan dok ne budemo imali sve neophodne studije uticaja na životnu sredinu i dok svi ne budu imali uvid u to, sapšteno je iz Ministarstva.

Treba da se upitamo šta država Srbija i njeno ministarstvo čekaju do sada, šta su uradili da provere štetnost te prljave tehnologije. Opšte je poznata stvar da je zagađenje od prerade i vađenja rude litijuma štetnije nego što je dobit od upotrebe te litijumske baterije.

Ministarka Mihajlović odobrila je ranije stotine stavljanja reka u cevi širom Srbije i time  uzrokovala ubijanja svog živog sveta u njima i izazvala desetine masovnih protesta  srpskog stanovništa

Uostalom, Rio Tinto nema nikakvu savremenu i efikasnu tehnologiju kojom bi uklonio otrove sa tla, iz vode i vazduha u dolini Jadra, Rađevine i Mačve, ako bi vadio rudu jadarit sa 500 do 700 metara dubine. Takve hemikalije za uništavanje otrova još ne postoje u svetu. To Rio Tinto krije i zato nema do danas nije jedne završene i validne studije koju oni mogu da ponude o zaštiti životne okoline.

Gde god su bili  zatrovali su živortnu sredinu i ostavili pustoš.

Izvor: Između sna i jave

1 KOMENTAR

  1. Naravno da joj smetaju…prof dr. Zorana Mihajlovic je u predsednistvu EAST WEST bridge. Samo da nabrojim u kojem je ona drustvu na primer: Svilanovic, Blagojevic, Crkvenjakov, Scekic, Jaksic, Brnabic, Udovicki, Miletic…i jos polovina nasih ambasadora.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime