Ministarstvo prosvete potpisalo ugovor sa korona virusom

0
2723
Vladimir Dimitrijević  / Foto: printscreen

U ugovoru piše da korona neće delovati među osnovcima od prvog do petog razreda, kao ni među prosvetarima koji se bave mlađim uzrastom, ironično kaže dr Vladimir Dimitrijević

Kao što je u vreme vanrednog stanja Vlada Srbije potpisala ugovor sa korona virusom, koji, po dogovoru sa Vučićem, Anom Brnabić i Kriznim štabom, nije delovao u mega marketima, apotekama i prodavnicama od jutarnjih časova do 17 ili 18 uveče, u zavisnosti od toga kada je počinjao policijski čas, tako je Ministarstvo prosvete u ostavci taj ugovor potpisalo sada, uoči početka nove školske godine. U ugovoru piše da korona virus neće delovati među učenicima osnovne škole od prvog do petog razreda, kao ni među prosvetnim radnicima koji se bave mlađim uzrastom školaraca. Opasnost od virusa preti tek od šestog osnovne do velike mature, pa će za ove đake biti pripremljen specijalni korona program.

Šalu na stranu (da se nama ne dešava, bilo bi smešno), ali pandemija se u Srbiji, između ostalog, koristi i za urušavanje poslednjih ostataka normalnog školstva, što smo videli još pre neku godinu. Tada je donedavni ministar Šarčević, svojevremeno privatni preduzetnik u oblasti edukacije dece roditelja sa dubokim džepom, najavio virtuelizaciju nastave i robote u učionicama u školama za sirotinju, koje se još vode kao državne. U godinama kad izvesna slabost u razmišljanju već kuca na vrata (nije lako senex biti), Šarčević je veselo propagirao elektronske dnevnike, robotizaciju i virtuelizaciju, pa mu je korona došla kao „kec na desetku“.

Zašto se obrazovanje pretvara u obuku?

Zašto se uništava škola kao ključno mesto socijalizacije đaka?

Kako se pandemija koristi za razgradnju školskog sistema?

Šta je transhumanizam i kako on utiče na obrazovni proces?

Da Vas podsetimo:  Prva decenija jedne prodavnice

Šta je o svemu, mnogo pre današnjeg dana, rekla Olga Četverikova?

O svemu tome, i još mnogo čemu drugom, u emisiji TV kuće „Helmkast“ koju vodi Olivera Milivojčević, i čiji je sagovornik dr Vladimir Dimitrijević, autor naslova poput „Novog školskog poretka“, „Od Svetog Save do Đerđa Soroša“ i „Školokausta u Srbiji“.

Vladimir Dimitrijević
Izvor: Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime