„Mirdita, dobar dan“ mučenje Srba u srcu Srbije

0
1146

ZAŠTO?

Neprestano poniženje. Konstantna glupost, koja iako očigledna, ipak je nezaustavljiva, jer je zaklonjena strahom. Kvalitet jednostavno nije kategorija koja se traži. Niti se išta može zaraditi trudom i stručnošću. Licemerje je postalo model odnošenja, i tretiranja naše dece, naših bolesnih, naših starih. Svih onih koji su u potrebi. Ipak, nedostatak jasne slike oko promene, rezultuje da je promena nemoguća. Masa se „prazni“ viralnim dvobojima, koji u sebi nose veliki naboj emocije i osude. A zatim, ispražnjena, priprema sebe za sutrašnji čmar, koji će nasmejano lizati.

Bukvalno svaki segment i svaka institucija od državotvornog značaja je zaražena opisanim. A, čak ni to nije dosta, već se dozvoljava iživljavanje nad jedinim preostalim bastionom Srpstva – Srpskom Pravoslavnom Crkvom. To je kulminacija licemerja koje, kao modus vivendi, moramo da prihvatimo.

Zapravo sve performanse tzv «Žene u crnom» naša država toleriše… iz kojih tačno razloga? Da li je moguće onda očekivati da se Kosovo zadrži, ako već Beograd ne može? Ako se u Beogradu, koji je prestonica zemlje, dozvoljava takva vrsta IŽIVLJAVANJA nad svim što je srpsko i što je državotvorno, onda zaista čemu se možemo kao narod nadati? Kada se u istom danu pušta film o heroima sa Košara, dok se u isto vreme organizuje, nikome jasna i nikome potrebna, predstava – Mirdita (dobar dan).

Dakle, šta se tim oksimoronom želi proizvesti? I da li zaista, postoji neki svetski majstor kastracije, koji svoj opus priredi nad svakim novim srpskim liderom? A, narod hvala Bogu pamti kao ajkula (3 min) pa zaboravlja očiglednu nelogičnost kampanje SNS-a pre 2012! Setite se, molim vas!!! Za njih je Ratko Mladić bio srpski heroj, ali od 2012. odnosno od kada su došli na vlast, od kada je kastracija izvršena dakle, Ratko Mladić je postao izdajnik i simbol retrogradnih elemenata. Svih nas, koji ne želimo da budemo kao oni, jednom rečju. Kao «prosvetitelji u crnom», kojima je dozvoljeno sve. Ali, ZAŠTO? Čime su oni to zaslužili? Ili zadužili ovaj narod te moramo da ih trpimo? Sve njihove kaprice i moralna urušavanja? No, rekoh… slabo nam je pamćenje!

Da Vas podsetimo:  Slatke poluistine, masne laži i gorka ekonomska istina

Svakako, genezu svih tih prosvetitelja u crnom, možemo ispratiti do UDBE i OZNE i SKPJ kada su se njihovi vajni preci izdigli nad kamenom ispod koga su generacijski bivstvovali kako i dolikuje nesoju i fukari. Ipak, «oslobodioci» iz 1944-te, su taj nesoj i fukaru aktivirali, a mi danas njihov nakot trpimo.

A ja pitam – ZAŠTO?

ZAŠTO se tom nesoju dozvoljava da se izruguju nad SPC i Srbijom ispred Patrijaršije?

ZAŠTO se tim nakazama dozvoljava da hule na blaženu uspomenu naših palih heroja? Heroja svih ratova, pa i onih koje je vodio general Ratko Mladić, a u stvari – Srbija!

ZAŠTO se fukari dozvoljava da sa nipodaštavanjem govori o zemlji u kojoj živi? Protiv jezika kojim govori? Izrugujući narod koji ih hrani?

I, na kraju, najotrovnije ZAŠTO jeste u ovom pitanju koje će ostati bez odgovora?

ZAŠTO?

MISLITE O TOME!

Dr Ugrin Popović 
Izvor: Vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime