Mirkovićeve mutne poslovne kombinacije vode majka, otac i ćerka (19)

0
1883

sasa-mirkovic-2-660x330Narodni poslanik Saša Mirković prepustio je vođenje sumnjivih firmi svojoj majci, saznaje Teleprompter.rs.

– Malo ljudi zna da sve Mirkovićeve poslove vodi njegova majka Anka. Majci je prepustio većinu poslova, saznaje Teleprompter.rs od veoma dobro obaveštanih izvora bliskih Mirkoviću.

Naš izvor dodaje da je Mirkoviću mandat narodnog poslanika od suštinskog značaja jer mu poslanički mandat garantuje imunitet od krivičnog gonjenja. Podsetimo da je Uprava kriminalističke policije počela da češlja ugovore koje je Grad Zaječar po Mirkovićevom naređenju sklapao sa pojedinim medijima.

Pored majke, Mirković je u mutne poslovne kombinacije ugurao i ćerku koja ima samo 19 godina!

Jelena Mirković (1996) stopostotni je vlasnik firme “TV Metropolis doo” koja se navodi kao izdavač beogradske kablovske televizije “Moja TV”.

Spekuliše se da je Saša Mirković toj televiziji prebacio više miliona dinara iz budžeta Grada Zaječara dok je bio predsednik lokalne skupštine.

Podsetimo da je “Adria Media Group”, izdavač “Kurira”, saopštila početkom septembra da je kupila deo “Moja TV”. Nova kablovska televizija trebalo bi da nosi naziv “Kurir TV”. Međutim, čini se da taj posao stagnira.

Kao direktor marketinga “Moja TV” navodi se Marko Jeftić. Jeftić je Mirkovićev najbliži saradnik. Mirković je Jeftića mimo svih protokola vodio na “Evroviziju” kao zvaničnog člana srpske delegacije.

Kako Teleprompter.rs saznje, Jeftić je stopostotni vlasnik Mirkovićeve firme “Alfa Media Pool doo” iz Beograda.

Ta firma, koja je osnovana 2009. godine, nalazi se u konstantnoj blokadi od 2012. godine na iznos od 39,8 milion dinara. Čak je i 2012. godine bila na spisku najvećih poreskih dužnika Poreske uprave.

Mirković je preko te firme izvlačio milione iz gradskog budžeta za organizaciju koncerata. Od kraja 2009. do početka 2012. godine, u Zaječaru su pevali Miroslav Ilić, Mira Škorić, Jelena Karleuša (dva puta), Aca Lukas (tri puta), Saša Kovačević, Legende, Zorica Brunclik, Marija Šerifović, Leontina Vukomanović, Vesna Zmijanac.

Da Vas podsetimo:  Umro princ Filip, suprug engleske kraljice Elizabete

Zaječarska TV “Best” u indirektnom je vlasništvu Saše Mirkovića. Sadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović bio je direktor TV “Best”. Ta televizija dobila je iz zaječarskog budžeta više desetina miliona dinara.

Međutim, na sajtu TV “Best” navodi se da je vlasnik televizije “Beoton produkcija”, čiji je vlasnik majka Anka Mirković, a direktor otac Dragomir Mirković.

Saša Mirković nedavno je sam sebe imenovao za glavnog urednika lista “Sport” koji je kupio pre mesec dana.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime