Miroslav Aleksić tvrdi da ga je danas maltretirala policija više od sat vremena i to pred maloletnim detetom

0
836
Miroslav Aleksić / Foto: printscreen

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je danas u Trsteniku pred svojim petogodišnjim sinom bio podvrgnut „policijskom maltretiranju u režiji vlasti“, i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv policije zbog „iživljavanja čiji je cilj da ga zastraši“ jer javno kritikuje vlast.

Aleksić je rekao da je, nakon zaustavljenja automobila u kojem je bio sa svojim sinom, „iživljavanje policije trajalo sat vremena“ i da mu su mu napisane tri prekršajne prijave, a da je policajac Nebojša Simić odbio da mu preda dva zapisnika.

„Simić je neprekidno bio na telefonskoj vezi sa nekim ko mu je očigledno davao naređenja da me bez povoda zadržava preko svake mere, ne obazirući se na to što je moj sin bio vidno uznemiren jer je dete od pet godina pomislilo da mu hapse oca“, istakao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je odmah po zaustavljanju Simiću rekao da će platiti kaznu zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa.

„Njemu to nije bilo dovoljno, nego sam podvrgnut alko-testu koji je, naravno, pokazao da nisam imao alkohola u krvi. Policajac, očigledno razočaran negativnim rezultatom alko-testa, rekao mi je da su potrebne nekakve dodatne provere, iako me dobro poznaje jer sam bio predsednik opštine Trstenik. Dok je čekao rezultate navode dodatne provere, ponovo je telefonirao kako bi dobio instrukcije“, rekao je Aleksić.

Da Vas podsetimo:  Na suđenju Dijani Hrkalović čitane poruke: "Magarčino jedna...", "Decu ti j****"

Aleksić je naveo da je posle 45 minuta zadržavanja izašao iz svog automobila, što je „policajac iskoristio da mu napiše prijavu“ zbog nedozvoljenog napuštanja vozila.

„Izašao sam da ga zamolim da se postupak ubrza jer mi je dete bilo uznemireno, ali se policajac nije obazirao na moju molbu, iako nije bilo nikakvog razloga za dalje zadržavanje. Morao sam da čekam ukupno sat vremena dok se sve nije završilo“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da su samo pola sata kasnije u tabloidima pod kontrolom vlasti osvanuli naslovi o tom događaju.

„To potvrđuje da je reč o sinhronizovanoj akciji režima. Kako tabloidi znaju da me je u Trsteniku kontrolisala policija, osim ako im po nalogu vlasti to neko iz policije nije javio“, upitao je Aleksić.

„Prevarili su se ako su pomislili da će me uplašiti, naprotiv, samo su me dodatno motivisali da se borim protiv naprednjačkog zla koje je okupiralo Srbiju i u toj borbi neću stati dok ne oslobodimo Srbiju“, zaključio je Aleksić.

Izvor: SrbNovine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime