Miroslav Aleksić:Tešić na crnoj listi SAD, a njegova ćerka u srpskom Interpolu

0
208

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je Danijela Tešić, ćerka Slobodana Tešića, čoveka koji je na crnoj listi nekih zemalja i koji je bio na Interpolovoj poternici, prebačena je iz Ministarstva spoljnih poslova u Ministarstvo unutrašnjih poslova za savetnika u srpskom Interpolu.

  • Danijela Tešić je najpre bila SNS kandidat za poslanika na parlamentarnim izborima. Godine 2012. ulazi u MSP nakon čega tadašnji ministar čini sve da Tešiča skine sa crne liste UN, a sam Tešić dobija diplomatski pasoš, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Nakon navoda da je Tešiča jedna od zemalja Bliskog istoka ponovo stavila na međunarodnu poternicu, ministar Vulin Danijelu Tešić prebacuje u MUP u Upravu za međunarodnu operativnu političku saradnju ili srpski Interpol.

  • Pretpostavljam da je njen zadatak da ponovo utiče na to da Tešića skinu sa međunarodnih crnih lista. Ona je kao savetnik načelnika šef oficirima zaduženih za vezu sa našim ambasadama u svetu, rekao je Aleksić.

On je podsetio da „Vučićev omiljeni trgovac oružjem“ i dalje nesmetano radi u Srbiji.

  • Firme povezane sa Tešićem su GIM i Krušik koji je 2019. imao iskazanu dobit od 2 miliona evra da bi 2020. imao minus od 5 miliona evra. Državne firme nastavljaju da propadaju, a bogate se tajkuni i lica koja su na međunarodnim poternicama.

Aleksić je ukazao i na umešanost načelnika Uprave za međunarodnu operativnu političku saradnju Milana Dimitrijevića u slučaj „Jovanjica“.

  • Dimitrijević je prijatelj Milana Kendije koji je uhapšen i optužen da je obezbedjivao plantažu marihuane. Oni su sarađivali i preko aplikacije „Razgovori“ zbog čega je odeljenje za unutrašnju kontrolu MUP-a saslušavalo Dimitrijevića koji još uvek nije uhapšen.

Aleksić je naveo da je očigledna veza između trgovine oružjem i „Jovanjice“ sa vrhom vlasti „koja generiše kriminal i korupciju umesto da ih suzbija“.

  • Sudija Gamić nije smeo da spoji Jovanjicu 1 i Jovanjicu 2 u jedan slučaj. Koluvijini advokati se trude da spreče objedinjavanje jer tad može doći do toga da šef beogradskog centa BIA-e Mirko Škero bude uhapšen, a možda dovede i do političkih nalogodavaca u vrhu vlasti koji su se brinuli o tom projektu.
Da Vas podsetimo:  Vlasnik nevidljive fabrike kaže radnici otišli smejući se. Sva trojica

Potpredsednik Narodne stranke zaključio je da je predsednik države Aleksandar Vučić odgovoran i za Tešića, i za Jovanjicu, i za Belivuka… „Pošto tvrdi da nije umešan, sve dok ne uhapsi one koji su iz vrha države jesu komunicirali i sarađivali sa Veljkom Belivukom, Vučić je krivac koji je stvorio taj klan da služi režimu“, zaključio je Aleksić

izvor:http://www.glassumadije.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime