Misija Euleks na Kosovu nesposobna

0
802

Gradjanska inciijativa SDP ocenila je danas da se nesposobnost, neprofesionalnost i pristrasnost misije Euleks na Kosovu i Metohiji više ne dovode u pitanje i da je slučaj, kako navode, političkog zlostavljanja, lidera SDP Olivera Ivanovića najbolji primer za takvo ponašanje.

index“Nesposobnost, neprofesionalnost i pristrasnost misije Euleks na Kosovu I Metohiji se više ne dovode u pitanje. Ovo je činjenica koju navode evropski parlamentarci, a koju je po prvi put priznao i specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu i Metohiji, Samjuel Žbogar” – navodi se u saopštenju SDP.

U SDP ističu da je “slučaj političkog zlostavljanja, insinuiranim postupkom, Olivera Ivanovića je najbolji primer za takvo ponašanje”.

“Dok mi 49. dana čekamo da nam se dostavi pisana obrazložena presuda, uzimajući u obzir da je teško obrazložiti presudu kojom se bez dokaza neko osuđuje, za to vreme Samjuel Žbogar govori o slučajevima osuđenih Albanaca koji umesto u zatvoru kaznu „izdržavaju“ šetajući se ulicama Prištine!?” , stoji u saopštenju.

“Pitamo se da li ovim izjavom gospodin Žbogar očekuje aboliranje od odgovornosti ili je posredi samo konstatacija neuspeha najskuplje misije Evropske unije, koju predvodi. Kako god, mi nećemo ćutati na vaše neuspehe koje ni ulepšani izveštaji koje šaljete u Brisel ne mogu sakriti”, dodaje se u saopštenju.

Iz GI SDP naglašavaju da je Ivanović i SDP kao politička opcija uvek zastupala i zastupaće evropsku politiku i evropske vrednosti

“Zato imamo pravo da vas kritikujemo jer ovo što Euleks radi nije odlika evropskih pravosudnih sistema, već najgori oblik inkvizicionog mehanizma”, stoji na kraju saopštenja.

radiokontaktplus.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime