Miškovićev direktor državni sekretar

0
3465

Dok Aleksandar Vučić hapsi, pritvara i oduzima pasoš Miroslavu Miškoviću, njegovi najbliži saradnici postavljeni su na najviše državne funkcije.

MV9yShC

FOTO: Kurir

Da se Aleksandar Vučić i Miroslav Mišović mrze je “žvaka za seljaka”, kako bi narod rekao. Hapšenje Miroslava Miškoviće bila je jedna jako lepo organizovana predstava koja je morala da se održi pre raspisivanja vanrednih parlamanetarnih izbora. Lepu uvod za tačku pod nazivom “svom snagom protiv korupcije”.

Da je situacija drukčija, najbliži saradnici ozloglašenog tajkuna, Miroslava Miškovića, ne bi zauzimali najvažnije državne funkcije. Oduvek su se Mišković i Vučić smeškali jedan drugome.

RxUtKn1

Podsetimo da je potpredsednik Srpske radikalne stranke, Milorad Mirčić, početkom 2013. godine izjavio da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio pet miliona evra od Miroslava Miškovića za vreme predizborne kampanje 2008. godine. Optužio je i Vučića da je u isto vreme od Stanka Subotića Caneta primio milion evra.

Mada, Mišković je jednom prilikom izjavio da je “finansirao mnoge, ali ne i Vučića”. Hajde da mu poverujemo.

No, kako Teleprompter.rs saznaje, bivši direktor Miškovićeve kompanije “Delta Auto”, Miloš Petrović, sada sedi pored ministra privrede Željka Sertića kao državni sekretar u Ministarstvu privrede. Petrović je inače i dugogodišnji predsednik “Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova“, dakle, lobista za auto industriju koji i dalje sarađuje sa Miškovićem kao najvećim uvoznikom automobila.

Petrovićevo imenovanje prošlo je u potpunosti nezapaženo u medijima.

ydCaLOV

Pored Petrovića, i Miškovićev bivši korporativni savetnik, Marko Obradović, ima državnu fotelju. On je član Komisije za zaštitu konkurencije sa platom od 350.000 dinara. Čovek koji je radio za monopolistu sada sedi u Komisiji za zaštitu konkurencije. Gde ćeš veću ironiju!

GGkj50P

Zamislite sada kako bi Aleksandra Vučić u opoziciji komentarisao ovakva kadrovska rešenja neke druge vlade?

Da Vas podsetimo:  DOKLE NEJEDINSTVA I NESLOGE BRAĆO SRBI?

teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime