Mislimo na diskriminaciju i fašizam

0
325

Bukvalno čitam objavu jednog mog fejsbuk prijatelja ovog jutra, inače izuzetno pametnog čoveka i intelektualca:

– To je to, moraćemo taj zub da izvadimo. Sve sam probao.

– Ufff. Okej doktore, ali daćeš mi anesteziju, zar ne?

– Pa, kako je bilo, vakcinisali ste se?

– Ne, samo posao. Ja? Nikad nikad. Ima mnogo o toj vakcini.

– Ahaaaaa, pa… Onda za vas nema ANESTEZIJE jer ima mnogo toga u toj injekciji. Hajde sada.

Napisao sam sl. odgovor:

Čist fašizam i suton bioetike. Nedopustivo poređenje. Kao kad bi ginekolog rekao ženi pacijenta: „Pa, svakako sam joj nešto stavio – da li je spekulum, ultrazvučna sonda ili moj polni organ, nema veze!“

Simptomatično je da su u provokativnom fanatizmu članovi „evropske, intelektualne i mondenske Srbije“ mnogo gori od samog kriznog štaba, što nikako da razumem. Imperativ lične slobode je iznad trenutnih precenjenih ideja pseudonauke. Šta ćemo ako su dalekosežne posledice vakcinacije katastrofalne po ljudsku vrstu? Ako se ponovi iskustvo sa talidomidom iz 70-ih (teratogeni lek koji je izazvao teške transakcije kod novorođene dece, a dat je trudnicama kao sedativ)? Ko će preuzeti odgovornost i nadoknaditi sve one kojima je povređena vakcina KOVID 19 (lično znam oko 10 ljudi koji su imali veoma neprijatno nakon vakcinacije, a jedan moj kolega je dobio punozdravlje perikarditis)? Da li je naučni zaključak da se smrt ili bolest nakon vakcinacije proglasi slučajnost, dobrovoljno insistirajući da je neko već zaražen prilikom vakcinacije ili se zarazio između prve i druge doze? Pa, braća Vakseri – dati vakcinu osobi koja već ima visok nivo antitela je isto što i bosa od strane „Mantouksa“ veoma pozitivna osoba!!! Vitijum artis. Medicinska greška! A kako vi, kolege doktori, vakcinišite ljude bez merenja krvnog pritiska, slušajte srce i pluća, radite EKG… (ne dešava se svuda, ali se dešava na mnogim tačkama vakcina). Jedna moja pacijentkinja, 80-godišnja baba, primila je vakcinu sa krvnim pritiskom iz 240/140. Šta reći: „Da, majstori! Bog čuva budale i sve one koji su srećniji neko pametniji.“

Da Vas podsetimo:  Sloboda govora i izražavanja

Nisam apsolutni antivakser, ali pokušavam da budem razumno biće. U toku su vakcine protiv KOVID-19 Verovatno ćemo u bliskoj budućnosti dobiti još sigurnije i efikasnije vakcine protiv ove bolesti. Već i sada, za određene kategorije ljudi, korist od vakcinacije prevazilazi rizik, a takva vakcinacija se zaista preporučuje. Ali pod uslovom da su u potpunosti INFORMISANI i država preuzima odgovornost u pogledu štete za potencijalne neželjene činjenice. Nije isto kad se kvalifikuješ za pejsmejkera ili učiniš stent pacijentu koji gotovo sigurno umire i daje vakcinu zdravoj osobi. U prvom slučaju nemaš šta da izgubiš, a možeš da pomogneš, a u drugom – može da se desi da pošalješ mladu, zdravu osobu na istinu. Gospodo intelektualci, iz kruga dvojke, pokušajte to da shvatite.

I na kraju, da kažem da sam četiri puta u životu imao Kvinkeov edem, tešku alergijsku reakciju, koja mi je povremeno otekla pola lica, a mogla sam da se ugušim. Bezbroj puta sam imao autorska prava, astmatičan sam, alergičan na penicilin i još neke droge. I kad me neko pita zašto se nisam vakcinisao, ja se ljubazno objasnim, mada to nije moja obaveza. Ali, kad čujem da vakcina možda ne izazove alergijsku reakciju i treba je vakcinisati, dođe mi da takvom liku kažem, da ga MOŽDA neće ubiti kalibar 6,35 mm, i da je treba primiti u cilju primite ga On je „imunizovao“ protiv mnogo moćnijih kalibra, kao: 7,65 mm, 7,62 mm, duga devet, Magnuma 38 specijal i naravno – Magnuma 357!

Vakcinisanim ljudima želim dobru zaštitu, zdravlje i dug život, a nevakcinisani da ih ostave na miru. A i jednima i drugima (to je moj stav) preporučujem oprez, držanje fizičke distance, korišćenje maski ili vizira u zatvorenom prostoru (za one posebno ugrožene), razumne mere dezinfekcije, dodaci (D. A.O. probiotik, astragalus, ehinacea, Zn, sambukus crnja, acerola…) i čvrsta vera da TREBA BITI LJUDI, bar dok nauka ne otkrije da smo zapravo nešto drugo (Stanislav Jezi Lec).

Da Vas podsetimo:  U vreme bivše vlasti nismo imali jedinstveni birački spisak

prof. dr Goran Golubović,
psihijatar i psihoterapeut

Izvor: Živim za Srbiju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime