Miting Demokratske stranke, 25. april 2015.

1
1254

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić zatražio je u subotu od premijera Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku.

„Tražimo Vučićevu ostavku. Sve je ovo njegovo delo. Jer oni (ministri i članovi Srpske napredne stranke) ništa ne bi bili bez tog Vučića i zato on treba da ode iz političkog života ove zemlje i sa mesta predsednika Vlade“, kazao je Pajtić.

On je kazao da je Vučićevo delo i to što ministar odbrane ne oseća odgovornost za pad helikoptera i to što ministar prosvete „ponižava studente, nastavnike i profesore“, što ministarka Zorana Mihajlović daje intervjue dok radovi na Žeželjevom mostu stoje.

Pajtić je kao Vučićevo delo naveo i to što ministar pravde vredja advokate, što Partija ujedinjenih penzionera Srbije glasa za smanjenje penzija, što Željko Mitrović dobija nagradu za unapredjenje kulture i kada „Vučićević objavi novu bljuvotinu“.

Pajtić je kazao da je DS svestan svojih grešaka i da je naučio iz njih. On je kazao da je „nad zemljom zavladao mrak“ i da je vreme da se Srbija „osvetli“.

„DS nema izbora, nema pravo na grešku, ima odgovornost da se bori protiv vladavine neznanja i straha. Ko hoće da trpi neka ćuti, ko hoće da ćuti neka trpi. Mi nećemo da ćutimo, trpimo i gledamo. Danas nas ima 30.000 za nekoliko meseci će nas ovd biti 300.000“, kazao je Pajtić.

Na protestu su govorili još i predsednik Nove stranke Zoran Živković i predsednik stranke Zajdno za Srbiju Dušan Petrović.

Medju okupljenima na protestu „Osvetlimo Srbiju“ Trgu Republike u jednom trenutku je upaljena baklja, ali je to ubrzo smireno.

Beta

1 KOMENTAR

  1. DS nema unikatno pravo ni sertifikat da bude jedina opoziciona opcija. DS nema pravo da bude jedina u pravu. DS nema pravo da odustane od borbe za spas Srbije. DS mora da se izbori da bude sta je bila i sta treba da bude !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime