Miting „Pozdravimo pobednika“

1
1014

Prvi miting SRS posle povratka Vojislava Šešelja iz Haga okupio je nekoliko desetina hiljada ljudi, kojima je lider stranke rekao da će razbiti Haški tribunal.

„Pre nepunih dvanaest godina sa ovog istog mesta svečano sam obećao da ću rasturiti Haški tribunal. Nešto je malo duže ta borba trajala, ali danas mogu da vam podnesem izveštaj. Rasturio sam Haški tribunal,“ poručio je Vojislav Šešelj.

„Naš strateški partner je Ruska Federacija i zemlje okupljene oko nje, Belorusija, Kazahstan i ostale prijateljske države, jer se moramo opredeliti hoćemo li na Zapad ili na Istok“, rekao je Šešelj i dodao da su zapadne zemlje više puta bombardovale srpsko stanovništvo i izvršile genocid nad njim, dok je Istok uvek pomagao Srbiji i njenom narodu.

„Naš cilj je da oporavimo Srpsku radikalnu stranku, da povratimo razočarano članstvo, da okupimo srpsku omladinu i patriote i da se na sledećim izborima narodnom voljom obračunamo sa evrounijatima,”zaključio je Vojislav Šešelj.

“Kao što sam obećao pre 12 godina, rasturiću Haški tribunal. Sada sam došao da vam podnesem izveštaj, Ostavio sam tamo ranjenu zver da krvari, ali su tamo i dalje naši sužnji i sudi im se zato što su Srbi“, naveo je Šešelj.

On je, međutim, podsetio da taj tribunal sudi samo Srbima koji dobijaju višegodišnje kazne zatvora, dok muslimane, Albance i Hrvate pušta na slobodu.

“Ševeningen je mesto velike patnje i u njemu je ono najbolje što je srpski narod imao 90-tih”, rekao je Šešelj, koji je u sredu iz Haškog tribunala nakon nešto više od 11 godina pušten na privremenu slobodu.

Šešelj je izjavio da su njegovi nekadašnji najbliži saradnici Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić “izdali Srbiju” zbog vlasti i ogromnog novca i da je došlo vreme da narodu polože račune.

Da Vas podsetimo:  Ja sam se krila od NATO bombi: Tri minuta videa o Ukrajini koji je pogledalo više miliona ljudi

“Kako kaže NJegoš, poturci se plahi i lakomi. Bili su plahi da što pre dođu na vlast i bili su lakomi na ogroman novac, i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, i zato su izdali, ali došlo je vreme da polože račune pred srpskim narodom”, rekao je Šešelj na mitingu SRS na beogradskom Trgu Republike, pred nekoliko hiljada okupljenih.

Šešelj je istakao da su vlast i njena politika naopako nasađeni i da je Srbiji neophodna nova ekonomska politika, savezništvo s Rusijom i okretanje Istoku.

“Nećemo čekati ceo mandat, izbori će biti sledeće godine. Porazićemo vlast nacionalnim, ekonomskim i socijalnim argumentima”, rekao je Šešelj.

Miting Srpske radikalne stranke završen je obraćanjem Šešelja koji je pozvao na konsolidaciju i jačanje te stranke kako bi se, kako je rekao, novim ekonomskim i socijalnim programom na sledećim izborima osvojila vlast.

Prema njegovim rečima, narednih dana i meseci funkcioneri te stranke obilaziće mesne i opštinske odbore s namerom da povrate razočarano članstvo, da steknu novo članstsvo među omladinom, te da okupe sve srpske patriote i da se na sledećim izborima “narodnom voljom obračunamo sa evrounijatima”.

“Moramo imati jasan pravac hoćemo li na Zapad ili na Istok”, rekao je Šešelj i dodao da su zapadne zemlje više puta bombardovale i izvršile genocid nad srpskim stanovništvom, dok je Istok samo pomagao Srbiji i njenom narodu.

Zato, dodao je, SRS želi da se što pre integriše sa Rusijom i njenim saveznicima, a nećemo u EU, ali ni sukob sa njom.

“Hoćemo ekonomsku saradnju na ravnopravnim osnovama a ne da nas ponižavaju”, rekao je lider SRS.

Prema Šeljevim rečima, od obećanja se ne živi i Srbiji je potrebna nova ekonomska politika.

“Granice su nam otvorene za robu sa Zapada, a to guši našu privredu i seljake. Moramo da srušimo uvoznički lobi, da carinama zaštitimo našu robu i da širom otvorimo vrata Rusiji i da tamo izvozimo”, kazao je Šešelj uveren da će novi izbori biti održani već sledeće godine.

Da Vas podsetimo:  Jedini spas za čovečanstvo je opšta pobuna protiv sistema!

Šešelj je kritikovao aktuelnu vlast za koju kaže da ponižava Srbiju i da “ima slugeranski odnos” prema zapadnim silama.

On je premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića nazvao “novopečenim evrounijatama” i optužio ih da “glume privrženost Rusiji”, a da s druge strane žure u Evropsku uniju.

“Niko ko srpskom narodu želi dobro ne želi u Evropsku uniju jer tamo su naši neprijatelji. Od 28 članica 23 su priznale nezavisnost Kosovo i Metohiju”, kazao Šešelj.

Lider radikala je rekao da su se u Srbiji od 2000-te godine smenjivale loše vlade, a da je aktuelna najgora iako je čine “naši dojučerašnji najbliži saradnici i saborci”.

“To je ona rana koja teško boli. Oni koji su bili u prvim redovima borbe za srpstvo i veliku Srbiju sada se najviše dodvoravaju Amerikancima i ostalim zapadnjacima”, rekao je Šešelj koji smatra da je došlo vreme da Vučić i Nikolić “polože račune pred srpskim narodom”.

Posebno im je zamerio što sada sprovode mere štednje koje nisu najavljivali u predizbornoj kampanji.

Skupu se prethodno obratio zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekavši da je vlast pokušala da onemogući današnji skup na centralnom gradskom trgu.

On je pozdravio prisutne predstavnike i pristalice radikala sa Kosova i Metohije, svih krajeva Srbije i Republike Srpske naglasio da su oni dugo čekali da vide kako će izgledati povratak Šešelja.

Nakon skupa radikali su predvođeni Šešeljom prošetali centralnim gradskim ulicama.

Srbin.info

1 KOMENTAR

 1. Ljudi sumnjive proslosti i neciste savjesti koji sada vode i prestavljaju SRBiju, u svojim kontrolisanim medijima precutali su ovaj POBJEDONOSNI ZBOR RADIKALA, sa kojim se Dr. Vojislav Seselj pobjedonosno vraca u politicki zivot danasnje SRBije, ili bolje receno u ostatke ostataka nekadasnje Savine Svete SRBije, koja se zbog SRBske nesloge i izdajstva „Srbski“ politicara svela na prosireni beogradski Pasaluk!

  Povratskom Dr. Vojislava Seselja iz pritvora zatvora haskog Tribunala, SRBska Radikalna Stranka ponovo ce povratiti svoje izgubljeno clanstvo i naruseno poverenje u SRBskom Narodu. SRBi ce obozeni, slozeni i umnozeni uz svoj trud i Boziju pomoc pod junackim vodjstvom Dr. Vojislava Seselja ponovo da vaskrsnu SRBstvo i Savinu Svetu SRBiju. Ona ce okupljati sve SRBske zemlje koje se spominju u Svetosavskoj Himni, a koju Vojislav pogresno naziva VELIKOM SRBIJOM!

  Dok su neprijatelji Boga i SRBstva dizali veliku buku u medjunarodnoj javnosti kako SRBi zele da prave VELIKU SRBIJU, oni su napravili u potaji ispod zita uz pomoc zemalja NATO pakta VELIKU HRVATSKU i VELIKU ALBANIJU, otimajuci nasilno od Savine Svete SRBije njezine istorijske zemlje. Zato se treba javno da kaze, da SRBi nisu pobornici ni male ni velike SRBiju. Oni zele samo da imaju jedinstvenu SRBiju koja ce okupljati SVE SRBske Zemlje koje se spominju u svetosavskoj Himni. Takvu SRBiju SRBima ne daju da imaju njihovi neprijatelji, a samo je takva SRBija koja ce okupljati SVE SRBSKE ZEMLJE iz svetosavske HIMNE, garant mira na Balkanu!

  Za beogradski Pasaluk SRBi ne trebaju uzalud da se zrtvuju. Takvu SRBiju dali su SRBima Turci, Hitler i Tito, ali SRBiju koja bi okupljala SVE SRBSKE ZEMLJE SRBima ne da niko. A samo je za takvu SRBiju cije granice na istoku omedji Car Dusan Silni a na Zapadu bosanski Kralj Tvrtko Prvi kao naslednik Svete Krune Nemanjica, vredno zivjeti i mreti!

  Govori Dr. Vojislava Seselje bude zato uspavane SRBe iz njihovog zimskog sna, i ulijevaju nadu razocaranom SRBskom Narodu da jos uvijek nije sve izgubljeno, da SRBstvo jos uvijek zivi, i da jos uvijek ima SRBa koji zive za dobrobit SRBstva a ne od njegove propasti. Grese svi oni „politicari“ koji misle da Dr. Vojislav Seselj svojim govorima siri mrznju. Ne. Seselj samo govori istinu koju niko drugi ne smije danas javno SRBima da kaze!

  Ovo je vreme istine, kada se ona treba javno da kaze i prijateljima i neprijateljima SRBskoga Naroda, i svaka stvar i problem medju SRBima i na Balkanu i cijelome svijetu da se nazove njegovim pravim imenom. Seseljovi govori nisu zato govori mrznje, vec govori ISTINE. Ona cesto puta kod NEPRIJATELJA I IZDAJNIKA BOGA I SRBSTVA SA PRAVOM IZAZIVA SAMO VELIKI BOL, KOJEG ONI POGRESNO NAZIVAJU VREDJANJEM. ISTINA NE MOZE DA VREDJA. ONA MOZE SAMO DA BOLI!

  SRBi na okup! SRBSKO JE BILO I BICE, KO DOZIVI I VIDICE!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime