Mitinzi u Banjaluci

Dodik ne sme pasti

5
1583

dodikPoziv Premijera Srbije na mir u Republici Srpskoj je dramatičan. Pokazuje ozbiljnost situacije. Poziv Patrijarha Srpskog da se odlože protesti je trebalo da bude ono preko čega se ne ide. Umesto toga dobijamo opomenu Patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve koji poziva na to da se spreči sukob unutar srpskog naroda, a za interese američke diplomatije. Opomenu da se ne meša u politiku od strane Bosića. Dosta je bilo, sve je ogoljeno. Hajde da malo pretresemo stvari.

Kao što je većina svesnih analitičara najavljivala počelo je i da se dešava. Sakupljeni sa koca i konopca a naravno finansirani i podržavani od strane američke ambasade opozicija u Republici Srpskoj kreće u rušenje Dodika. Da povučemo malo možda slučajnu paralelu sa okupljanjem opozicije u Srbiji. I leve i desne očas posla sakupe i organizuju za proteste posle sastanka sa američkim ambasadorom u Srbiji.

Odmah da kažem da ne mislim da je Dodik svetac, imao je on svojih uspona i padova i ozbiljnih grešaka i grehova. Isto tako ne mislim da ne treba da u jednom momentu bude politički kažnjen za promašaje u unutrašnjoj politici i za njegove bahate funkcionere po gradovima. Naravno da treba i naravno da će jednom doći vreme. Ono što je sporno je zašto to danas i način na koji se to radi. I u tom pitanju i odgovoru na njega je sakriven đavo. Tu je ta lukavost.

Dakle imali smo skoro izbore. Na izborima je pobedila politika Milorada Dodika. Tesno, ali je pobedila. Mislim da je to demokratija. Pritisci su bili i tada veliki da se Dodiku oduzme ta prednost koju je imao pred opozicijo.. Imali smo razne događaje na kojima smo čuli i saznali za odlaske opozicionog lidera Bosića na poklonjenje u američku ambasadu. Već tada je bilo jasno za koga opozicija igra.

Da Vas podsetimo:  Srpski dug zahvalnosti Zoranu Milanoviću

Pored svega ipak su svi dobronamerni građani, intelektualci, analitičari i ostali predlagali da se napravi velika koalicija (Dodikov SNSD i opozicioni Bosićev SDS). To bi bio signal građanima Republike Srpske da je svima država iznad svega. Tada bi svi morali da naprave određene ustupke i dotadašnja vlast bi morala da neke poluge prepusti opoziciji. Nevoljno ali bi to morala da uradi.

Opozicija bi tada mogla da se dokaže i da ono na čemu je gradila kampanju a to je loša ekonomska politika i korupcija sređuje. Da rešava konkretne probleme i očisti koruptivne elemente u vlasti. Ali tada bi bila na zajedničkom zadatku sa vladajućom strankom u očuvanju Republike Srpske i nastavila spoljnu politiku koja se do tada vodila. U tom slučaju bi pokazala ozbiljnost i što je najvažnije, dobre namere.

Ali kao što to uvek biva, istina izlazi na videlo. Opozicija ni po koju cenu ne želi da da podršku Miloradu Dodiku pravdajući to raznim izmišljenim razlozima. Tu dolazimo do pravog i jedinog razloga. To je prekrajanje Republike Srpske po američkim željama tj ukidanje iste i jačanje unitarnosti BiH. Ništa više i ništa manje. Tačka. Sve ostalo je laž i spinovanje. Srpski neprijatelji, videli smo to već na mnogo primera, ne žale srpsku krv radi ostvarivanja svojih ciljeva. Problem je što to sada ne žale ni predstavnici srpskog naroda okupljeni oko današnje opozicije u Republici Srpskoj.

Imali smo sukobe u BiH prošle godine pa smo ih mudro izbegli iako su bili pripremani da se preliju i u Republiku Srpsku. Imamo sada organizovane sukobe u Makedoniji. Vrlo je očigledno da ono što rade Albanci i prozapadna opozicija u Makedoniji, sada želi da uradi i Bosić i prozapadna opozicija u Republici Srpskoj. Naravno da je sledeća Srbija na čelu sa novim DOS-om koji je stvoren na postizbornim događajima. Politika Milorada Dodika koja je oličena o očuvanju države Republike Srpske tj poštovanju Dejtonskog sporazuma i održavanju najbližih odnosa sa Rusijom mora opstati. Ne sme se odstupiti jer to može katastrofalno da se završi. Zato Milorad Dodik ne sme pasti a oni koju to danas pokušavaju trebaju biti obeleženi kao izdajnici koji su sredstvo u rukama onih koji nam ne žele dobro.

Da Vas podsetimo:  Gnjatović: Antitela najbrže stvara Fajzerova, a najsporije kineska vakcina

Prof dr Stevica Deđanski

Vidovdan

5 KOMENTARA

  1. samo bog moze vucica smaknuti i smeniti niko drugi vucica i dacica drzi jaka ruka i zastita da vlada ko i tito srbiji samo prestoji ustanak jer nemaju pravo na referendum nemaju pravo da mirno spavaju u svojoj kuci nemaju pravo na svoju naciju moraju da se odreknu svoje dedovine moraju sa vucicem opet u brastvo i jedinstvo sonim ko ih je klao i ko ih je proganja sa ognjizta moraju ;pruziti ruku pomirenja ko im je zivijem srce vadijo i prodavo moraju pljuvati u svoj krst nesmemo reci dasmo srbi moramo priznati da smo ratni zlocinci ako i nismo niciju ni pedelj tude zemlje nikad oteli vucic i dacic su na celu za nestanak srba i srbije i srbskog obraza

  2. Zastave SNS na mitingu protiv Dodika i Republike Srpske nikog ne iznenađuju.Normalno jer Vučić je igrač zapada potpiso je Merkelici uništenje Republike Srpske, odvajanje Vojvodine i Raške od Srbije. A vi Srbi i dalje samo naivno i glupo ćutanje je zlato do poslednjeg, stid me mog naroda punog kukavica.

    • Naravno, gde onakva trulez da bude iskreno sa Dodikom, ili bilo kim ko nije po volji Amerima. Kao sto ne moze da uvede sankcije Rusiji bez da se razotkrije ko je i sta je cak i poslednjem srpskom zombiju, tako ne moze javno ni protiv Dodika. Ali iza zavese ce uciniti sve sto mu Ameri zapovede. Oni su ga stvorili, i on vrlo dobro zna da mogu da ga uniste kad god pozele.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime