Mitropolit ludosti

0
1026

Dobri moj i dobrano pobudaleli Miraše Dediću, poglavaru surutke i cicvare; pastiru jada i đurđevdanskih jaganjaca; duhovniče bukava i ispovedniče tog nesrećnog starca što ga svako jutro srećeš pred ogledalom, žaleći što ableku ne pomaže ni molitva, niti pričest gumenim bombonama kojima nikako da se načudiš kako ih to prave u obliku međeda a s ukusom jagode- mene je tebe iskreno žao, kunem ti se!

miras-dedeic1
Miraš Dedić

Bogami jeste, veruj mi, mada te neki osuđuju, bacaju drvljem i kamenjem na tebe, pa čak i preziru, ali ja ne, ne mogu prezirati nekog ko već toliko prezire sebe i ne mogu da osudim nekoga ko je glupošću pomilovan i oslobođen svakog greha!

Evo, jesi li tresnuo ko balega o paprat kako je Srpska pravoslavna crkva teroristička organizacija protiv koje treba podneti krivičnu prijavu- jesi!
Treba li se zbog toga ljutiti na tebe- nikako, jer tebi nije dobro, rekoh, star si za tu lošu „travu“ kojom se kadite umesto tamjana i umoran od guranja uzbrdo tog kamena kojeg ti je Milo uprtio kao bogomolju, stondirani Sizife moj!
Verujem da se i na tvojim brdima kao i na mojim kaže: „Nek te je sram od guzice, kad obraza nemaš“, mada verujem da je i mučenu guzicu sramota što si joj baš ti zapao kao kakva izraslina, a mogla je dičnije da se belasa na nekom junetu, recimo…

Znaš li ti, bunikavi starče, šta je Srpska pravoslavna crkva, aman?!
Ne moraš meni da odgovoriš, niko sam ja i ništa, al valjalo bi ti da imaš neki valjani odgovor kad dođu trenuci poslednjeg udaha i ispovesti Gospodu?!

U kojoj si crkvi kršten, junače odstupnica? U kojoj si crkvi bogoslužio dok te pamet nije napustila shvativši da joj je pretesno u toj garsonjeri na vetrometini?!
Ko ti je precima služio opela, sramoto vremešna?!
Misliš li na Njegoša, kralja Nikolu, Marka Miljanova, serdar Janka Vukotića…kad veru kojom su živeli i stradali nazivaš terorističkom, o ti duhovni Osama bin Ladene što si više zla naneo pravoslavlju nego Turci za onolike vekove?!

Da Vas podsetimo:  Zoran Kesić: Da mi se vrati moja zastava!

Krvavije su tvoje ruke dok tupim kosijerom pokušavaš da presečeš pupčanik i korene Crne Gore, nego li i jednom bombašu samoubici, budi ubeđen!
Ti, mučeniče, ni da se raznezeš kao i oni, u paramparčad, ne bi stigao do nebesa već bi se rasuo o tavanicu besmisla protraćenog života, antiteroristički egzorcisto što povazdan iz sebe isteruješ nečastivog ne bi li mu što srdačnije poželeo dobrodošlicu!

Nije, hvala Bogu, SPC spala na to da je ja branim od tebe- ništa si ti, ništa sam ja, ali jesi ti pao s najviše grane kruške divljake pa mi hrišćanski valja priteći ti u pomoć!
Nisi ti, Miraše moj, pogan kao što neki vele, jer pogani promisle pa progovore zlom, a ti samo, siroma, otvaraš usta, ko ono sirota ribica u akvarijumu, pa kad se nagutaš vode ispliva nova glupost, sve grđa od prethodne!
Drž se ti, bradonjo, svoje sektaške nahije registrovane na šalteru, za kojim privedene kurve čekaju da se majkom zakunu u poštenje i poglavari bez ičega u glavi da popune formulare za otvaranje piljare il crkve, pa šta pre završe!

Pusti ti moje pisanje, renta-a- vladiko, nego se spremaj za ono čemu se radujemo rođenjem i krštenjem u crkvi koju poganiš, na zdravlje ti i spasenje bilo sve!
Kad nam dođe vreme pozdraviti i Crnu Goru i Srbiju tebe će i moj teroristički Bog voleti baš kao da ga se nisi odrekao, ali problem je hoćeš li ti voleti sebe, jer kad nam duše stave na kantar pazi da tvoja ne zapadne na pijačni, jer tamo si, rekoh, registrovao svoju kvantašku veru.

No, ne brini, veliki je i milostiv Bog, i što je najvažnije jedan, samo su Miraša Dedeića dva- onaj što se tuži s Mirašem oko lakta međe u zaostavštini gluposti, i onaj što se najradije ne bi međašio s Mirašem, ne želeći da se s bratom spori oko ludosti kad obojica mogu komotno da katunare na njoj.

Da Vas podsetimo:  O virusu AV1+ i kako se izboriti

Oprostiće Bog obojici, ne brini, nego vidi hoće li moći oni da oproste sebi, dosta su se vode nagutali..?

Mihailo MEDENICA

Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime