Mitrović jači od zakona, policije, suda…

1
1266

Medijski magnat i vlasnik ružičaste imperije, Željko Mitrović, najzaštićeniji je tajkun u Srbiji. Status “zaštićenog belog medveda” Mitrović čvrsto drži uz pomoć svoje medijke moći i tesnih veza za vladajućim političkim strukturama. Mitrović je dokazao da je jači od zakona, Poreske uprave, policije, RRA, sudova…

Mitrovic

Željko Mitrović je u Srbiji zaštićen kao beli medved. Kada čujete premijera Vučića kako poručuje naivnom narodu da “tajkuni ne vladaju Srbijom” i da “neće biti pošteđenih”, samo pogledajte Željka Mitrovića i biće vam jasno da ipak postoji jedan tajkun koji pod zaštitom države godinama slobodno hara Srbijom.

PORESKA UPRAVA NE ZNA DA RAČUNA

Mitrovićeva ružičasta imperija duguje budžetu Srbije oko 412 miliona dinara na ime neizmirenih poreskih obaveza. To su zvanični podaci Poreske uprave. Obični građani primorani su redovno da plaćaju porez ili će, u suprotnom, snositi posledice. Pitamo se zašto je situacije drukčija sa Željkom Mitrovićem?

Podsetimo da se u medijima prošle godine pisalo da bi Mitrović mogao da ostane bez studija u Šimanovcima ukoliko ne plati porez. Kako bi s Poreskom upravom postigao dogovor o reporgramu duga od tadašnjih 705 miliona dinara, založio je studijski kompleks.

Prema finansijskom izveštaju iz 2013. godine, Mitrovićeva “Pink International” kompanija ostvarila je poslovni prihod od 4,03 milijardi dinara, a poslovni dobitak od svega 153 miliona dinara.

Za jednog čoveka koji voli da se hvali svojim upravljačkim sposobnostima, dobitak od 153 milion dinara je veoma nizak za tako jednog “spodobnog čoveka”, uzimajući u obzir celokupan poslovni prihod od 4,03 milijarde. Da li se Mitrović bavi “kreativnim knjigovodstvom”? Sigurno.

Bez brige, tu je Aleksandar Vučić da ga zaštiti. Premijer je krajem oktobra meseca izjavio da je Mitrović platio porez, kao da Vučić sedi u Poreskoj upravi pa zna ko koliko plaća porez, i dodao da su podaci Poreske uprave zastareli.

Da Vas podsetimo:  Zbog para, Beograd ne sme pasti

Vučić je tada rekao da je Mitrović platio čak sedam miliona evra (oko 800 miliona dinara) poreza! Mitrovićevo dugovanje od 2013. godine je bilo veće od 700 miliona dinara, sadašnji dug je veći od 400 miliona, a Mitrovićev poslovni prihod svega 153 miliona dinara.

Imali tu nekog smisla?

NE PLAĆAM RADNIKE, PA ŠTA?

Mitrovićeva televizija je inače poznata po neredovnim honorarima. Novinari, kamermani, montažeri, realizatori programa i ostali zaposleni mesecima ne primaju plate. Mitrović je čak imao problema oko isplate novčanih nagrada i honorara učesnicima rijaliti programa. Neki učesnici “Farme” su protiv Mitrovićea podnosili tužbe.

“Pink International” kompanija ima jedan od najnestabilnijih tekućih računa. Ne prođe nedelja, a da račun ne bude u blokadi minimum jedan dan. Od januara 2012. godine do 24. decembra 2014. godine, Mitrovićev račun bio je pod blokadom 219 dana.

RRA? NEMAM JA POJMA KO SU ONI

Da je Srbija pravna država, Mitrović bi odavno izgubio nacionalnu frekvenciju. Ne zna se ko više krši zakon – RRA (novi naziv: Regulatorno telo za elektronske medij – REM) koji ignoriše Mitrovićevo kršenje zakona ili sam Mitrović koji svesno krši zakon, pa čak i kada mu REM izrekne opomenu.

REM je početkom decembra “Pinku” uputio meru upozorenja zbog emisije “DNK”. To regulatorno telo naložilo je Mitroviću da emisiju “DNK” prebaci u termin posle 23 časa, jer je sadržaj štetan za maloletnike. 

Šta je Mitrović uradio? Nastavio je da emituje emisiju u udarnom terminu od 21 čas. Briga njega, sve će to da ispegla Aleksandar Vučić, ako bude bilo potrebno.

Opomene REM-a Mitrović verovatno skuplja kao lepe uspomene. Podsetimo da je “Pink” ranije bio opomenut zbog emisija “Trenutak istine” i “Farma”, napada na “Blic” i sada zbog emisije “DNK”.

Da Vas podsetimo:  Mračna tajna brda Vidrak

Šta Mitrović mora da učini da bi mu neko oduzeo frekvenciju?

NEOGRANIČENE REKLAME

Mitrovićeve reklamne blokove da ni ne spominjemo. Prema zakonu, reklame smeju da zauzimaju 20% vremenskog prostora u ovkviru jednog sata, odnosno, 12 minuta. Reklami blokovi moraju biti u razmaku od pola sata.

Dakle, “Pink” bi trebalo da emituje šest minuta reklama na svakih pola sata. Jedan reklamni blok na “Pinku” nekada zna da traje i duže od 15 minuta.

Zakon o elektronskim medijima predviđa sledeće kazne za kršenje odredbi o oglašavanju:

– od 500.000 do 1.000.000 za pravno lice i

– od 50.000 do 100.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu.

Dakle, za svaki reklami blok koji traje duže od šest minuta, “Pink” bi trebalo da plati kaznu do milion dinara, a Mitrović, kao odgovorno lice, do 100.000 dinara. Sračunajte koliko reklamnih blokova ima “Pink”, pomnožite to sa iznosom kazne i brojem dana u godini.

Postoji i drugačiji načiji da se napuni budžet.

MOJI DOBRI DRUGARI “POLICIJA I SUD”

Policija i sudovi su Mitroviću progledali kroz prste za brojna krivična dela. Mitrović je uspeo da dokaže korupciju sudstva i policije kada je njegov sin, Aleksandar Mitrović, oslobođen krivične odgovornosti zbog ubistva maloletne devojčice sredinom 2013. godine. Tatin sin je proveo samo 77 dana u pritvoru.

Iako policija ima saznanja da Aleksandar Mitrović konzumira i rastura drogu, po tom pitanju se ništa ne radi.

Već je izvesno da će biti oslobođen odgovornoti za smrt njegove tajne ljubavnice, Ivane Bakić Bodrožić, koja je pronađena mrtva u hotelu “Hajat”. Iako je pokušao sa sebe da skine odgovorno, tvrdeći da su je ubili medicinski tehničari sa VMA, dokazano je da je Ivana preminula usled predoziranja kokainom i propofolom u sobi koju je rezervisala “Pink International” kompanija.

Da Vas podsetimo:  “TESLINA” DECA DONELA SRBIJI JOŠ SEDAM MEDALjA: Veliki uspeh polaznika Centra za talente na takmičenju mladih naučnika u Turskoj

Međutim, Mitrović je u nameštenom intervjuu na “Studiju B” tvrdio da sobu nije iznajmila njegova kompanija, već Bane Stojanović, inače direktor u “Pink International”. Nije šija nego vrat.

KO SME DA ME UHAPSI?

Nećemo ni spominjati koliko je Mitrovićeva ružičasta medijska imperija ojadila moral omladine u Srbiji. Ta šteta je neprocenjive vrednosti.

Hoće li se neko usuditi da ovom uništitelju stane na put?

Teleprompter

1 KOMENTAR

  1. SRBi trebaju da odbace svoje zablude i vec jednom da shvate da se u SRBiji nista ne menja na bolje vec samo nagore. Poslije Titine smrti na vlasti su ostale njegove skutonose koje su uspjele uz pomoc Zapada da prevare SRBski Narod, i kao djeca komunizma da ostanu i dalje na vlasti samo pod drugim oznakama. Oni su danas jaci od drzave: zakona, policije i suda. Kao djeca komunizma oni su danas najveci i najzasticeniji tajkuni u SRBiji, jer svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime