Mlada Prokupčanka – treća generacija strelaca u porodici

0
562
Gađa velike snove/ Foto: JV, Vanja Keser

U porodici Pavlović iz Prokuplja streljaštvo se prenosi sa kolena na koleno. Tradiciju je započeo deda Miodrag koji se takmičio, njegov sin Nebojša sada je trener, dok niz nastavlja njegova ćerka, 14-godišnja Natalija Pavlović, od septembra članica Streljačkog kluba Niš 1881. Kaže da se nada da će baš tu moći da se usavršava i uči od bivše reprezentativke i olimpijke Lidije Mihajlović.

Gledajući dedu, oca i brata Iliju koji se ne bavi više streljaštvom, tada učenica četvrtog razreda Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ Natalija Pavlović je poželela da se bavi ovim sportom.

Privukao me taj sport jer zahteva da budete mirni i precizni, kao i koncentrisani na pogotke – kaže Natalija.

Mlada Prokupčanka je sada u osmom razredu, ali streljanu u rodnom gradu zamenila je niškom, gde tri puta nedeljno trenira.

Ujutru dolazim na trening, pa posle idem u školu, onda kući, pa ponovo sve ispočetka. Mnogo putujem, ali mi to ne smeta. U Nišu je bolje jer su bolji uslovi. U Prokuplju, na primer, nismo imali elektorniku – dodaje mlada strelkinja.

Sada ima priliku da radi, kako kaže, sa svojim sportskim uzorom.

Uzor mi je moj trener Lidija Mihajlović jer su mi deda i tata stalno pričali o njoj, kako je pucala, bila na Olimpijskim igrama. Uvek sam želela da budem kao ona, da idem na Igre, da budem član reprezentacije, da pucam kao ona. Sada radim sa njom i daje mi mnogo saveta koji mi mnogo znače – dodaje Natalija.

Prvom susretu sa vazdušnom puškom, „kumovao“ je njen otac Nebojša Pavlović, sada trener u Streljačkom klubu Topličanin, a nekadašnji prvak Srbije na Školskoj olimpijadi i 11. na Prvenstvu SFRJ.

Da Vas podsetimo:  Zlatna Jelena, najbolja učenica Matematičke gimnazije svih vremena, dobila stipendiju za Kembridž

Moj otac je davnih godina bio strelac i trener u Streljačkoj družini Ratko Pavlović Ćićko, sada Streljački klub Topličanin. U petom razredu osnovne škole sam počeo da treniram, imao sam zapažene rezultate. Sin Ilija je prvi trenirao, pa je Natalija kao mala videla i pitala da li može. Video sam da ima potencijala. Uporna je, voli to što radi, redovna je na treninzima, a sada joj se pruža prilika da se usavrši kod Lidije Mihajlović – kaže Nebojša Pavlović.

Mlada Prokupčanka je sa kadetskom ekipom Topličanina prošle godine osvojila drugo mesto u ekipnoj konkurenciji, iza Crvene zvezde. Imala je uspeha i u pojedinačnoj konkurenciji jer je bila treća u trećem kolu Kupa Srbije, a pucala je i na Prvenstvu Srbije.

Priliku da se usavrši i poboljša rezultate ima od septembra prošle godine kada se priključila ekipi koju vodi nekadašnja reprezentativka i učesnica Olimpijskih igara Lidija Mihajlović.

Imala je neke greške i u okidanju i u svemu, ali je došla sa solidnim rezultatima. Poboljšala se dosta, popravila sve aspekte. Za vreme koje je ovde provela, popravljala se dosta. Mlada je, a radićemo na tome da bude i bolja. Vidim da je srećna i zadovoljna, dali smo joj pušku, streljačke cipele, opremu, trenanžer, pronalazili greške. Od malena ima takmičarski duh i nadam se da će biti sve bolja i tako se priključiti ekipi. Odlično je dete, iz dobre kuće, lepo vaspitana, vredna i radna – kaže Mihajlovićeva.

Priliku da pokaže koliko je napredovala Natalija će imati 18. januara kada je u Novom Sadu prvo kolo Kupa Srbije u B programu.

Ljubica Jocić
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime