Mladi Šiptari sa KiM sve više traže državlјanstvo Srbije

1
2259
Foto: printskrin KiM Novine

Šiptarski separatisti sa Kosova i Metohije nisu ispunili uslove za viznu liberalizaciju uprkos pomoći „Srpske liste“ da protivno Ustavu Srbije prekrajaju granicu i regulišu odnose sa drugom državom, tačnije Crnom Gorom što se isticalo kao poslednji uslov.

Sve je veći broj građana albanske nacionalsnoti sa Kosova i Metohije koji podnose zahtev za dobijanje uverenja o državlјanstvu Srbije.

Portal iz Prištine koji svoje vesti objavlјuje na albanskom jeziku, Telegrafi, piše o ovome pozivajući se na „RTV Dukađin“ a prenose srpski mediji. Albanci zahteve podnose u opštinama Gračanica i Novo Brdo u kojima u kojima još uvek funkcionišu administrativne službe srpskh opština koje je nakon Briselskog sporazuma ugasila Vlada Aleksandra Vučića.

„Zbog toga što građani Kosova još uvek ne mogu da se kreću bez viza u zemlјe Evropske unije, mnogi mladi pronalaze druge načine da izbegnu probleme nabavlјanja vize“, navodi Telegrafi i dodaje da „ima čak i onih koji u poslednje vreme podnose zahtev za dobijanje državlјanstva Srbije“.

KM Novine

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime