Mlađan Đorđević: Ko je platio i odobrio reklamu za RIO TINTO na RTS?

2
328

Više od 30 organizacija civilnog društva i pojedinaca podnelo je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahtev za zabranu reklame kompanije Rio tinto o projektu “Jadar” zbog, kako tvrde, kršenja Zakona o oglašavanju. Reklamom Rio tinta, koja se emituje na Radio-televiziji Srbije (RTS), smatraju podnosioci zahteva, prekršeno je više članova Zakona o oglašavanju, između ostalog, time što je navedeno da zelene tehnologije, električni automobili i čist vazduh zavise od ležišta litijuma u Srbiji, “jednog od najznačajnijih na svetu”.

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević postavio je pitanje ko stoji iza ove reklame i ko ju je finansirao.

Đorđević je na Twitter-u upitao da li iza reklame stoji država, odnosno neko ministarstvo ili kompanija.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) ranije danas je saopštilo da je reklamom Rio tinta unapred obesmišljena bila kakva mogućnost istinskog odlučivanja građana o projektu ekspolatacije litijuma, a ona bi svakako podrazumevala mogućnost i da naučnici i eksperti koji ukazuju na štetnost ovog projekta imaju mogućnost da široj javnosti iznesu svoje argumente.

https://politicki.rs/

2 KOMENTARA

  1. Прекодрински Чипуљички мафијашки картел на власти тако схвата „демократију“ – ваше право да не знате ништа што кажу на РТСу.
    Наиме само они са кокошијим мозгом могу да мисле да Зока рударка чији ујка води истраживање литијума у Ваљеву и остала банда желе икоме добро.

  2. RIO TINTO tako shvata demokratiju…..Ko je finansirao reklamu sa sirenjem lazne slike ?REM ?Koja je funkcija regulatornog tela koje ne radi?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime