Modne fotografije nad kosturnicom srpskih predaka!

1
1114

Modna kampanja kompanije „P….S….fashion“ uzburkala je duhove, a kamoli društvene mreže, budući da je neko došao na „genijalnu“ ideju da manekenke u novim krpicama tog brenda poziraju na mestu gde leže posmrtni ostaci boraca izginulih na Kadinjači.

„Nova kolekcija… Nestvarna lokacija… Novi editorijal… Uskoro“, najavljeno je, s akcentom na „nestvarnu lokaciju“.

Jer, kako se ispostavlja, u pitanju je memorijalni kompleks na Kadinjači posvećen borcima užičkog Radničkog bataljona, Posavcima i Orašanima koji su se žrtvovali 29. novembra 1941. godine štiteći odstupnicu glavnini partizanskih snaga iz Užica ka Sandžaku. U znak sećanja na otpor branilaca Užica, 1952. godine otkriven je Spomenik – piramida pod kojim se nalazi kosturnica u kojoj su smešteni njihovi posmrtni ostaci.

I kad to imate na umu, pokušajte objektivno da posmatrate lepotice koje pokušavaju s takvog mesta da vam prodaju trendi odeću. Pokušajte da ne zamišljate leševe pod njihovim bosim stopalima i sve te duhove koji obleću oko njih, neuhvatljivi njihovim zavodničkim pogledima… Nije lako. Ipak, izgleda da nije ni nemoguće.

Na Twitteru se povela žestoka rasprava oko predstavljenih fotografija, jedni ovaj editorijal smatraju skandaloznim i morbidnim, drugi misle da nije ništa strašno, jer je spomenik i umetničko delo, a ova kampanja bi mogla da mu bude dodatna promocija (?!), a pre nego što zauzmete stav, trebalo bi da pročitate i odgovor koji je stigao sa „P….S….fashion“ profila.

Iz kompanije su naveli da su za ovaj projekat imali dozvolu turističke organizacije Užica i da „smatraju da odevne kombinacije nisu neprikladne“.

Da Vas podsetimo:  Od kada smo izbačeni na ulicu stanje pacijenata je postalo alarmantno, kažu korisnici Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti

Nismo sigurni šta tačno misle kad kažu da svoje odevne kombinacije smatraju prikladnim za ovo mesto i ovakvu reklamu. Nismo sigurni ni da li ih bilo kakva dozvola oslobađa moralne odgovornosti, pošto zvuči kao da veruju u to. Međutim, činjenica da je ta dozvola stigla od turističke organizacije celu priču čini još bizarnijom.

Ana Kalaba
Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. Mesto sramote.Mesto gde su izginuli zavedeni komunističkom prevarom,a ostavljeni da izginu da bi se izvukla ona bitanga tito.Inače,samo su izazivali okupatore da streljaju 100 Srba za jednog nemca.Od sve borbe,samo je jedan nemac ranjen.Spomenik staljinovim paravojnim formacijama,koje su 1945 postali novi okupatori u Srbiji,pa nakon okpiranja Srbije na sovjetskim tenkovima,pobili više Srba nego svi ostali okupatori zajedno.Za tu kalabu je verovatno malo izginulo da bi spasili njenog voljenog maršala.Tu bagru može braniti,samo isti kao i on.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime