Moguć i drugi teroristički napad

0
798

zvornik_620x0_620x0Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da su bezbednosne sluzbe BiH dobile dojavu o pretnjama novim teroristickim napadom u Bosni i Hercegovini.

Kako prenose banjalučki mediji, on je rekao da je odredena informacija dobijena od jedne partnerske sluzbe iz regiona o tome da postoje indicije i obavestajni podaci o mogui novog teroristickog napada u BiH.

Govore banjalucku Alternativnu televiziju, rekao je da su sve bezbednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, sto prineti njenom rasvetljavanju.

Preduzete su i sve mere vezane za bezbednost objekta za koji je postojala odredena informacija da bi mogao biti predmet napada, kazao je Mektin je rekao da je nekoliko dana pre napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala odredena informacija koja je podeljena svim bezbednosnim agencijama u BiH, a ukazivala je „na cinjenicu da bi mogao biti izvrsen odredeni teroristicki napad“.

Bilo bi neophodno da svaka bezbednosnsa agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadleznosti izvrsi analizu kako su i na koji nacin postupali sa tim podatkom i da li su preduzeli mere na sprecavanju takvog dogadaja, ocenio je Mektić.

„Nadam se da smo iz svega toga poslednji put svi izvukli pouku. Nakon teroristickog napada u Zvorniku video sam da sve bezbednosne agencije u BiH izrazavaju punu opredeljenost u vezi sa svim oblicima saradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH“, istakao je Mektieneli su banjalučki mediji.

On smatra i da treba nesto menjati u smislu saradnje i elektronske razmene podataka izmedu bezbednosnih agencija u BiH i tuzilastava.

Mektić je, takođe, rekao da se policijske i bezbednosne agencije u BiH moraju osloboditi politickih uticaja, dok se u Tuzilastvu BiH mora uspostaviti posebno odeljenje sa tuziocima koji bi se iskljucivo bavili pitanjem terorizma u BiH.

Da Vas podsetimo:  Kome služi ova vlast ako ne može da zaštiti Srbe u sopstvenoj državi?

Tanjug / Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime