Moj noćni susret sa izbeglicom

0
804

22527-izbeglice-580x0Radnica jedne pekare u blizini Starog savskog mosta rešila je da sa svima podeli svoj doživljaj azilanata. Pogledajte o čemu se radi.

Pored humanitarnih organizacija i volontera, koji su pomagali izbeglicama u pauzi koju su napravili u Srbiji na putu ka svojim „obećanim zemljama“, najviše dodira sa azilantima svakako su imali prodavci u uslužnim objektima. Bilo je tu svakakvih scena – od onih ružnih, gde su prodavci odbijali da usluže mušterije sa Bliskog istoka, do onih gde su im i sami svesrdno pomagali.

Tako je jedna radnica pekare u blizini Starog savskog mosta rešila da sa nama podeli svoj doživljaj:

„Par dana mi je svakodnevno u objekat dolazio isti mladić. Rekla bih da ima oko 19, 20 godina. Nije znao engleski jezik, pa smo se uglavnom sporazumevali rukama i prilično nam je dobro išlo.

Kako sam tih dana radila noćnu smenu, nakon što bi hranu odneo svojim prijateljima, šetao bi se u blizini moje radnje i pokušavao da komunicira sa mnom rukama. Jedne večeri sam digla pogled sa pulta i ponovo ga ugledala – ovog puta slao mi je poljupce, a zatim mi pokazao prvo na svoj prst, da bi mi onda mahnuo novčanikom.

Kako sam bila zbunjena, nisam odmah odreagovala, a on je uporno čekao moju reakciju. Kada mi se učinilo da je prišao previše blizu vratima, vrisnula sam, a on je digao ruke uvis i na lošem engleskom mi rekao da ide“ – ispričala nam je sugrađanka, dodavši da ne veruje da je momak imao bilo kakve loše namere, i da i dalje sa simpatijama gleda na unesrećene izbeglice sa Bliskog istoka.

Ž.K.

Dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime