Moleban za svetinju braka i očuvanje porodice održan u Podgorici

0
116

Na platou ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je služen moleban za svetinju braka i očuvanje porodice, sa kojeg je upućen proglas u kojem se vlast u Crnoj Gori poziva da zaštiti narod i državu, naročito decu izloženu sadržajima LGBT počev od školskog doba.

Foto: Printscreen YouTube/
Острог Тв Студио

Moleban, koji je služio episkop budimljansko-nikšićki Metodije na platou ispred Hrama koji je bio prepun vernika, organizovali su Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka.

U proglasu se ističe da se SPC u Crnoj Gori protivi paradama i performansima u kojima se skrnavi vera, izopačenim vrednostima koje se izruguju vrednostima koje propagira crkva.

„Večeras se molimo za milost i blagoslov za svako stvorenje, da se sačuva svaki brak i svaka porodica. Imamo dosta nevenčanih brakova, ima dosta i razvedenih brakova, a brak je blagosloven i pred Bogom i pred ljudima“, navedeno je u proglasu, koji je pročitao protojerej podgorički Predrag Šćepanović.

On je naglasio da se ne može ćutati na to što se mediji, prosveta, kultura, političke ustanove pretvaraju u sredstva psihološkog i moralnog pritiska, te da paganska ideologija ne može da menja hrišćanske vrednosti sa kojima naš narod živi od kada zna za sebe.

„Živimo u vremenu totalitarizma, greh je mera ljubavi i slobode, a zapravo su obesmišljene i ljubav i sloboda“, naveo je protojerej Šćepanović.

Foto: Printscreen YouTube/
Острог Тв Студио

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je po završetku molebana za očuvanje braka i porodice u obraćanju prisutnim vernicima istakao da su oni večeras pokazali da se očuvanjem braka i porodice bori za očuvanje naroda, njegove sadašnjosti i njegove budućnosti.

„Kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje – da osudimo to javno propovedanje nemorala i da štitimo porodicu i decu“, poručio je vladika Joanikije.

Da Vas podsetimo:  Deca nam odlaze, a ti bleneš u rijaliti

Mitropolit je istakao da su večerašnjim prisustvom molebanu vernici pokazali i brigu za očuvanje države.

„Bez dece nema budućnosti, rađanjem dece se na taj način obnavlja, narod, crkva i država“, poručio je mitropolit Joanikije i zatim dodelo ordenja i novčane nagrade za nekoliko porodica sa više dece iz Podgorice, Zete, Cetinja, čime je i završen moleban za svetinju braka i očuvanje porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime