Moms Across America: Monsantov otrovni Raundap u mleku majki

0
872

dojilja-420x210Nema ničeg opakijeg u životinjskom carstvu od ženke kojoj su mladunci ugroženi. Kada je reč o ljudima, mnoge majke imaju isti ovaj žestoki odbrambeni mehanizam, a za „Mame širom Amerike“ (Moms Across America), pretnja je sastojak Raundapa, herbicid glifosat, a uočeni predator – Monsanto.

„Mame širom Amerike“ je grupa majki što kreće na GMO i biotehnološkog giganta Monsanta zbog njegovog glavnog proizvoda, Raundapa. Aktivni sastojak ovog moćnog herbicida je glifosat, prethodno, po celoj zemlji, otkriven u vodi za piće, krvi i mleku. I sada, pošto je glifosat pronašao put do majčinog mleka, Mame širom Amerike su povukle crtu.

„To je otrov i to je u našoj hrani. I sada su ga našli u majčinom mleku„, rekla je osnivač grupe Zen Hanikat. „Brojna istraživanja pokazuju ozbiljne posledice po sisare. Hoćemo da se ova otrovna beskrajna traka hemijskih koktela u našoj hrani zaustavi.“

Grupa cilja na Agenciju za zaštitu životne sredine (Environmental Protection Agency), koja je već počela sa standardnim pregledom glifosata i planira da naredne godine odredi da li je njegova trenutna upotreba bezbedna. U međuvremenu, glifosat se naveliko koristi u čitavoj Americi.

Mame su podnele peticiju Centru za kontrolu i prevenciju bolesti i za hranu i lekove (CDC), tražeći dalja ispitivanja i regulaciju hemikalije.

„Odgovornost roditelja je da se brinu o svojoj deci a odgovornost Centra da zajedno sa nama brine o našoj naciji“, napisale su majke na svom sajtu.

Kako kažu, glifosat je povezan sa širokim spektrom zdravstvenih problema, uključujući alergije, astmu, Alchajmerovu bolest, autizam i autoimune bolesti.

U peticiji još stoji, da:

„S obzirom da je zadatak CDC i FDA da „štite zdravlje Amerike“, mi Mame i pristalice tražimo od CDC i FDA da ostanu verni onome čemu su posvećeni i da odmah sprovede i zahtevaju DUGOROČNA i TRAJNA ispitivanja, da se utvrdi da li postoji bilo kakav rizik ili opasnost po naše građane i decu od genetski modifikovane hrane i za nju neophodnih herbicida i pesticida, kao što su glifosat (Raundap), Bt toksin (Bt Toxin), 2,4-D (2,4-D), Dikamba ( Dicamba), Glufosinat (Glufosinate) itd.

Da Vas podsetimo:  Firma za univerzijadu još postoji, a univerzijade neće biti bar do 2026. godine

Verujemo da je sistemski razlog (za povećanje oboljenja i loše zdravlje u SAD) taj, što, za razliku od drugih zemalja, 80% hrane u SAD sadrži sastojke iz genetski modifikovanih useva koji sadrže strane proteine i što su prskani glifosat herbicidima za koje se pokazalo da su štetni po korisne bakterije u stomaku koji je uporište našeg imunog sistema. Glifosat takođe smanjuje sposobnost jetre za detoksikaciju i razgrađuje krvno-moždanu barijeru da bi ova dozvolila toksine u mozgu. „

Žene su iznele ubedljive argumente, koje dele i mnogi advokati zdravstvenih ustanova i javnost. Ali, kao što „Think Progress“ piše, korporacije poput Monsanta su pustile „duboke korene u Vašingtonu“ i troše milione na zaštitu svojih interesa, bez obzira na finansijske ili zdravstvene troškove.

Autor: Elizabet Renter
Izvor: therebel
Preveo: Aleksandar Jovanović

za FBR priredila Biljana Diković

—-

Da li je vaš proizvod čist ili je genetski modifikovan ? Pokažite kupcu oznakom

ekopokret-bez-gmoPredstavnik akcije “Bez GMO” Ekološkog pokreta Novog Sada za Zapadnu Srbiju, Miroslav Dramićanin
E-pošta: miroslav.miro.dramicanin@gmail.com
Telefon: 062 854 13 28

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime