„Monstruozni cenovnik dečijeg života šamar Srbiji“

1
1272
Marinika Tepić / Foto: YouTube Screenshot

Cena jedne nestale bebe u Srbiji je 10.000 evra. Upravo ovaj monstruozni cenovnik formirala je vladajuća koalicija sa idejom da usvoji Zakon koji bi „pravično novčano nadoknadio“ roditelje kojima su u bolnicama u Srbiji godinama kradena deca, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Naime, Tepić se osvrnula na to što je u petak predsednica Skupštine Maja Gojković iznenada na dnevni red sednice sazvane za ponedeljak stavila Predlog zakona o nestalim bebama i na o što država roditeljima nudi novčanu odštetu, a oni zapravo žele da istraga pokaže da li je njihovo dete možda živo i ako jeste gde se nalazi.

– U ponedeljak počinje skupštinska rasprava o ovoj sramnoj ponudi kojom režim opet trguje tuđim životima. I to sve u trenutku kada čak i strani mediji otkrivaju nove dokaze o krađi dece. Roditelji koju sumnjaju da su im deca oteta ne zahtevaju novčano namirenje, već istragu i odgovornost ako se utvrdi da su njihove sumnje opravdane za sve koji su im uskratili mogućnost da budu roditelji, da gledaju svoju decu kako rastu i postaju ljudi. Roditeljima je potrebna istina. Ne Zakon sa cenom dečijeg života. Zakon koji je šamar celoj Srbiji – istakla je Tepić i dodala:

– Kao majka dvoje dece učiniću sve da svakoga ko bude glasao za ovako sramotan zakon bude stavljen na stub srama. To je najmanje što dugujemo istini i pravdi.

Da Vas podsetimo:  Poništena odluka o doktoratu Siniše Malog

Podsetimo, u ponedeljak u parlamentu, izmedju ostalih tačaka dnevnog reda, počeće rasprava o Predlogu zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta.

Izvor: direktno.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime