More Marko (iz CESID-a)

1
1485
photo-ekonomija-berze-bane-razno21-marko_blagojevic_CESID_u_h_455428329
Marko Blagojević

Simpatični deran, štreber iz prve klupe do katedre, Minja Subota izbornih noći, čovek nedvosmislenog principa: „reci mi, pa da ti kažem“- Marko Blagojević imenovan je za direktora vladine Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima!

Jeste, onaj neumorni statističar iz CESID-a, nastavljač tradicije Tarabića i trgovaca brojkama koji ni za Đurđevdan ne bi uspeli da prodaju jagnje, ali to umešno predstave kao svoj uspeh i očekivanu „fluktuaciju“ izbornog tela…

Ništa lično protiv čoveka dok se držao privatnog biznisa prodaje magle za račun gospodara kojeg proceni kao budućeg pobednika izborne koride, ali da raspolaže tolikim novcem u tolikom poslu- ta mi statistika nije baš jasna?!

Vučić je odliku o imenovanju Marka, koji vazda kasno i paušalno na izbore stiže, obrazložio željom da neko iz nevladinog sektora kontroliše lovu, kako bi sve bilo, što Voja Koštunica kaže: transparentno!
Može li biti, ako je kancelarija tom nekom tik uz premijerovu, a povodac taman toliki da ni do pisoara ne može sam?!

Može li biti ako će se taj neko i na sledećim izborima (ako ih ikada bude) pojaviti kao predstavnik NVO koja kontroliše valjanost izbornog procesa, a vrat još bridi od povodca?

Hoću da kažem, može li se više ikad vratiti nevladinom sekotoru kad se jedanput omrsi o vladu?!
Još slikovitije: mogu li više ikada biti kritičan, ili barem neutralan prema prostitutki posle noći provedene sa nekom iz takozvanog VIP sektora, plaćene od strane drugara, iliti, države?..

Sama ideja da javnost ima uvid u trošenje keša koji donira i koji pristiže sa strane jeste ok, ali koliko javnost veruje da je baš Marko Blagojević taj koji će nas dostojno predstavljati?!

Da Vas podsetimo:  Novinar Vladimir Mitrić 17 godina ima policijsku zaštitu: Napadača srećem skoro svakoga dana

Vučić je i u ovom slučaju odlučio u ime svih i samo saopštio Blagojeviću: „Slušaj, prema aleksandar-vucic-marko-blagojevicistraživanjima onog tvog CESID-a 89 odsto ispitanika smatra da si ti pravi čove za ovaj posao, mada taj procenat možda opadne za nekih 72 odsto, ali ko ih jebe“?!

Lepo je to kad vlada počne da rukovodi i nevladinim sektorom, tako da nama ostaje samo da trepćemo i dišemo, dok i to ne ukalupe u državne jasle i razrežu koliko treptaja i udaha po glavi stanovnika?

Dobra stvar u čitavom aforizmu jeste već poslovična odlučnost gosn. Blagojevića, koji će odokativno- statističkim metodama na terenu najbolje znati da li je i kome zaista neophodna pomoć: „Domaćine, mogu da Vas obraduje jer prema istraživanjima na reprezentativnom uzorku: šanse da se vaša kuća neće srušiti jesu čak 95 odsto, dok mogućnost njenog obrušavanja tokom noći iznosi 98 odsto, ali neka Vas to ne brine- mirno spavajte, jer ćete se ili probuditi, ili nećete ni osetiti u snu kada plafon poklopi bračni krevet“…

Uopšte, simptomatično je to kako se takozvani civilni, odnosno, nevladin sektor, barem onaj grlati i ekstremni deo, ućutao i udidio kao prase kad piški?

Čime li je to veliki vezir uspeo od velikih „boraca“ da napravi družinu dresiranih foka, koje na njegov znak sviraju u trubice i balanisarju lopte na njuškicama?..

U svakom slučaju, ako je prema onoj narodnoj: „Ko s decom leže- upišan se budi“ CESID posle ovoga slobodno može da se preregistruje u firmu za pranje tepiha i dubinsko čišćenje garnitura.

Rekoh, provedem li noć sa prostitutkom za odabranu klijentelu, uvek ću naći opravdanje za ono čime se bavi i sve što učini, a ona će uprkos svemu ostati samo to- prostitutka!

Da Vas podsetimo:  Šаpić tužio Cviјtinа Milivoјеvićа zbog svoје diplomе, pа pobеgаo od suđеnjа

Sasvim sam siguran da je postojalo boljih rešenja, pa i u civilnom sektoru, ako ćemo transparentno!

Ovo mi liči na onu foru: prodajem automobil, u odličnom je stanju, majke mi, evo može da ti potvrdi i moj majstor koji ga je održavao“…

Mihailo Medenica

dvaujedan

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime