Mostovi i ćuprije

0
197

Prvo smo se dobro poklali oko otvaranja Pelješkog mosta, za koga su Hrvati, nakon dugog vijećanja, odlučili da će se zvati Pelješki most. Bravo, dečki! Mada je opozicija u Republici Srpskoj navijala da se most zove Miloradov, jer oni u svemu vide Milorada.

Otud se prisjetiše i njegovog veta u Predsjedništvu BiH kada su Komšić i Džaferović pokušali da pokrenu nekakav međunarodni spor protiv Hrvatske, jer im most, eto, zatvara ulaz u Neum. A kako ga zatvara vidjesmo prije neki dan, kada su Neumljani pravili frku zbog toga što im se ispod mosta provukao kruzer i „zagadio“ lokvu.

Ali, bitno je sve banalizovati, pa i nazivati Pelješki most srpskim vitalnim interesom, samo zbog toga što je Dodik spriječio ostatak Predsjedništva da problematizuje jedno od strateških pitanja za susjednu Hrvatsku. Kao što nije uspio da ih spriječi da spriječe gradnju aerodroma u Trebinju i Hidroelektrane „Buk Bijela“, samo zato što je zajedno sa Srbijom.

Vitalni interes Sarajeva je da pravi probleme i Hrvatskoj i Srbiji i Srpskoj, ali je problem što to naša opozicija ne konta.

Dodik u Gradiški hvalio neimare, kritikovao Evropljane “Mostovi treba da dominiraju, a ne njihovi rušitelji”

Po Pelješkom mostu još se nije ni slegla prašina koju je podigao superautomobil Mate Rimca, a digla se nova. U Gradiški, na mostu preko Save, koji spaja Srpsku i Hrvatsku. Koji je bio jedan od razloga zbog kojih je Dodik branio Pelješki most, a koji je postao most u njivu, jer Zagreb tek za dvije godine planira da ga spoji s auto-putem. Možda bude i ranije, ako Dodiku do oktobra naleti neki veto od hrvatskog interesa.

Ali, svejedno, vladajuća bratija je feštala na mostu, više nego Hrvati na Pelješkom, ubjeđujući nas da nije važno gdje most završava, nego da su ga oni sagradili. Doduše, nije to bilo ništa gluplje od opozicionih reakcija u kojima se posebno izdvaja jedna – zašto na derneku nije bilo Aleksandra Vučića i zašto most ide ka Zagrebu?!

Da Vas podsetimo:  Hiljadu Srba obgrlilo manastir u Prizrenu

Ko zna, možda oni pobijede u oktobru, pa ga okrenu prema Beogradu. Da im Vučić oprosti što ih je tukao.

Autor: Slobodan Popadić

https://srpskainfo.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime