Možda još uvek nije kasno?

0
122
Boris Tadić/Foto: ozonpress

Najpre me je iznenadila vest – prijatno, da je osam stranaka i pokreta opozicije potpisalo sporazum o saradnji i nenapadanju tokom tekuće izborne kampanje. Iznenadilo me je i to da je među potpisnicima Sporazum i Boris Tadić, o kome, kao političaru, baš i nemam neko pozitivno mišljenje – pisao sam dosta o njenu u svojim tekstovima, ne bih ovde o tome, pomenuću samo ono poslednje što mu ovih dana zameram – našao je baš sada u jeku nastojanja za objedinjenje opozicije da okuplja nekakvu novu demokratsku levicu, što tumačim kao znak razjedinjavanja a ne okupljanja, a ne mogu mu zaboraviti ni onu nedavnu narcisoidnu izjavu – pogledaću kaakvi su predlozi opozicionih predsedničkih kandidata, pa ako mi se ne dopadnu moraću sam da se kandidujem. No dobro, kažem, bolje da je tu nego da rovari sa strane, ako je nešto potpisao verovatno če to i poštovati.

Potom me je – neprijatno, iznenadila vest da među potpisnicima pomenutog sporazuma nema Narodne stranke, a od početka me je radovala vest o saradnji SSP-a i Narodne stranke, na koje sam i „tipovao“ uz želju da se toj grupaciji pridruži i što više drugih. Po nekoj mojoj logici – pisao sam o tome, nisam pristalica stavova o „više kolona“, smatrao sam da je uz gore pomenutu grupaciju još samo ovaj ekološki pokret koji vode Zelenović i Ćuta ozbiljna priča, te da svi ostali treba da se prikluče uz te dve grupacije, tako da me je obradovalo i to kad sam video da su i jedni i drugi potpisnici pomenutog Sporazuma.

Nažalost, ni tu nije kraj. Slušam Tadića koji na pitanje novinara, povodom potpisivanja tog sporazuma, kaže – naravno da napada sa moje strane meće biti, ako me ne pitaju! Može li neko posle takve izjave – i sa tabloidne i sa one druge strane da poveruje u to da novinari neće da pitaju! A ako pitaju, on će i da odgovori! Pa evo, ja vas pitam, reče novinarka, a Tadić odgovara primerom – ne bih mogao a da ne odgovorim da je jedan od predloženih kandidata, sve vreme bio uz čoveka koji nije dozvoljavao da se istraže motivi ubistva bivšeg premijera. Ima li ikog iole upućenog a da ne shvati da Tadić misli na DSS Vojislava Koštunice i predloženog kandidata Vladetu Jankovića – na stranu to što ni ja nisam srećan zbog kandidature Vladete Jankovića za gradonačelnika Beograda, pogotovu kad sam čuo da je VJ konačno prelomio o prihvatanju kandidature nakon konsultacija sa Vojislavom Koštunicom! Najblaže pitanje na to bilo bi – pa dobro da li to znači da je Vojislav Koštunica i dalje vaš glavni savetnik i da li ćete vi i ako postanete gradonačelnik Beograda njega glavnimm savetnikom smatrati i u vođenju Beograda! Umesto toga reporterka pita – Gospodine Tadiću da li ste svesni da st evi upravo sada prekršili sporazum koji ste potpisali. Ne, odgovara Tadić, ja nisam izgovorio ni jedno ime – zar ne vidite koliko sam vešt u tome!

Da Vas podsetimo:  Opančar agencija* javlja: Šampion blama!
Vladeta Jankovic

Stvar je tumačenja pomenutih veština kojima se neki od aktera još i diče (po meni najblaže rečeno detinjasto), ali onaj „što nije prozvan“ – Vladeta Janković, je iz prve provalio te „šifrovane“ veštine, prepoznao se i javno oglasio – ne da demantuje svoju neraskidivu vezu sa Vojislavom Koštunicom, već da protestuje što ga je neko prozvao – uprkos potpisanom sporazumu.

Aman ljudi, šta radite, obratite bar ponekad pažnjui na javno mnjenje, a ono nema druga sredstva izjašnjavanja sem fejsbuka (tviter, instadram i sl su za odabrane koji nešto imaju da saopšte, a fejsbuk je glas naroda) – u Francuskoj je, ako ste pratili, najveći protest organizovan preko fejsbuka u organizaciji „žutih prsluka“. Shvatite da Vladeta Janković, pogotovu posle ovih poslednjih gafova, nema šansi da pobedi u Beogradu. Poslušajte javno mnjenje – kandidujte za gradonačelnika Beograda Svetlanu Bojković (kleknite – zamolite je ako neće), ŽENU koja je „imala muda“ da stane ispred bagera, a ne Vladetu Jankovića koji stoji i dalje pred Koštunicom.

Vladeta, spasi Beograd i povuci se! Možda još uvek nije kasno!

*U mom selu ima jedan opančar.

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

autor:Dragiša Čolić

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime