Može li bez rata?

0
950

Spekulacije o mogućnostima novih ratova na Balkanu, naglo pojačane neposredno uoči predsedničkih izbora u SAD, a još više nakon njih, govore o naporima poražene vašingtonske birokratije, da se osveti novom predsedniku Donaldu Trampu, na način koji bi njegovu vladu odmah gurnuo u konflikt koji ona ne želi. Srećom, nije ni predsednik Tramp sišao sa vrha svoje kule u Njujorku bez ozbiljne geopolitičke strategije, pa se može očekivati da će pod ovim balkanskim nebom doći do konačnog raspleta u kome Srbija može i mora ostati ključni faktor, bez koga nema nijednog političkog rešenja u regionu. Ali, kakvu ulogu u zavereničkom zlu i ratnim pokličima na Balkanu ima novac koji je iz SAD stizao na račune nevladinog sektora i kako će biti prekinut lanac „nevladinog“ finansiranja islamskog fašizma?

pijaviceirazbijaci9_thumb
Foto: Geto Srbija

Pred kraj prošle godine i bivši zamenik šefa CIA za Balkan, Stiven Mejer otvoreno je govorio o novim promenama granica na Balkanu, pre svega u Makedoniji i Bosni i Hercegovini, dodajući da je uveren da će Republika Srpska opstati, ali da je „najopasnije mesto na Balkanu postala Makedonija, ne samo zbog problema makedonskih Albanaca i makedonskih pravoslavaca, već i zbog toga što među samim pravoslavcima u Makedoniji postoje nesuglasice…“.

Naravno, Mejer to nije rekao, ali je poznata činjenica da je Obamina vlada dovela do sukoba u Makedoniji, da je još u vreme dok je Hilari Klinton bila državni sekretar SAD, Albancima ponuđena sva strateška pomoć u nastojanju da „internacionalizuju svoj problem“ i da zauzmu delove Grčke, Makedonije, Crne Gore i južne Srbije (tačno prema mapi takozvane „prirodne Albanije“, koju svaki ministar u Tirani i u Prištini drži na svom zidu.

Za te potrebe, isplaćene su milijarde evra promoterima „humanih ciljeva“ i raznih političkih korektnosti, koji su imali zadatak da medijski i na svaki drugi način ubede javnost i politička vođstva u Srbiji, da Albancima treba pomoći da naprave svoju državu, u granicama koju oni smatraju „prirodnom“.

Istom metodom i istom bojom novca, ranije američke administracije su finansirale propagandu o pravu bosansko-hercegovačkih muslimana na hegemoniju, na njihovo „prirodno pravo“ da suverenu vladavinu ovom bivšom jugoslovenskom republikom (uprkos činjenici da tamo žive tri naroda a ne samo jedan).

Na takav način, isključujući pravoslavne hrišćane sa Balkana iz prava na sopstvenu državnu i političku orjentaciju, ranije vlade SAD, a posebno one koje je predvodio bračni par Klinton, dale su odrešene ruke muslimanskim ekstremistima, od Makedonije, preko Kosova, juga Srbije, Sandžaka i Bosne i Hercegovine, da čine što god im je volja, šireći požar islamizma čak i u sred parlamenata, od Skoplja, Prištine i Beograda, do Sarajeva.

Da Vas podsetimo:  Iznenadni gost

Istim novcem kojim je Hilari Klinton kao ondašnja državna sekretarka finansirala organizaciju Muslimanska braća u Egiptu i rušenje egipatske vlade pod Mubarakom, pobune unutar Sirije i rušenje vlada u Libiji i Tunisu, a pre toga i finansiranje ultradesne palestinske stranke, finansirane su i najmračnije islamističke grupacije u bivšim jugoslovenskim republikama. Reč je o stotinama miliona evra koje su raznim putevima isplaćivane takozvanom nevladinom sektoru, omiljenom uporištu globalističke mafije.

Na prostoru nekadašnje Jugoslavije, danas deluje oko 100.000 raznih nevladinih organizacija! Samo u Srbiji postoji više od 20.000 registrovanih udruženja građana, u Hrvatskoj (prema Registru Udruga Republike Hrvatske), ima ih čak 42.000, u Crnoj Gori svaki stoti građanin upravlja nekom nevladinom organizacijom, na Kosovu i Metohiji ih ima oko 8.000. U Bosni i Hercegovini deluje blizu 7.000 reistrovanih NVO (nešto manje u Makedoniji, oko 6.000), od kojih najmanje jedna trećina postoji sa isključivim ciljem da učestvuje u političkom životu, da ga menja i prilagođava potrebama svojih donatora. A, donatori su po pravilu, strane geostrateške agenture koje imaju za cilj da „preobrate“ suverene države u kolonije, strane korporacije sa svojim interesima, strane države i njihove političke institucije…U tom poslu ravnopravno učestvuju i njihove domaće filijale, franšize i ispostave, koje finansira, direktno ili indirektno, Vlada Srbije (uprkos tome što je nevladin sektor u pitanju).

Mnoge od ovih donatorskih hobotnica, koje deluju širom sveta, imaju jasnu strategiju: novac dobijaju one organizacije i pojedinci koje mogu snažno da utiču na promenu javnog mišljenja i političkih stavova kod najširih masa. Neke od njih, poput USAID-a, u osnivačkim aktima imaju jasan izvor finansijskog i političkog delovanja, gde piše: „…Na osnovu spoljnopolitičkih smernica predsednika SAD, državnog sekretara i Nacionalnog saveta za bezbednost“ u kojem pak sede i direktor CIA, i direktor Nacionalne obaveštajne zajednice, i američki sekretar za odbranu, i načelnik Generalštaba američke vojske…“. Za očekivati je da novi predsednik SAD Donald Tramp, konačno promenu filozofiju delovanja i ove globalističke hidre, koja je mnoge države i njene oblike suverenosti doslovno sahranila. Srbija je svakako jedna od njih.

Po zlu poznata Međunarodna krizna grupa (MKG), koju plaćaju američki multimilijarder Džordž Soroš i njemu srodni satrapi, i danas širi ratnu atmosferu na Balkanu. Njeni suosnivači, Marti Ahtisari, bivši specijalni izaslanik UN za Kosovo, Bernar Kušner, nekadašnji šef misije UN na Kosovu (UNMIK), optuživan da je sa nekim članovima OVK učestvovao u trgovini ljudskim organima na KiM, i Karl Bilt, nekadašnji diplomata, poznati su i po finansiranju takozvanih obojenih revolucija u svetu, u kome su učestvovale i brojne zapadne vlade. MKG svake godine objavljuju izveštaje o oružanim sukobima koji se očekuju u narednom periodu i po potrebi političko-finansijskog podzemlja u SAD huška moguće protagoniste tih sukoba na oružane obračune. Preko svoje moćne mreže u podjarmljenim i okupiranim državama, MKG razvija snažnu kampanju protiv onih vlada koje ne rade po diktatu novih neofašista, lažnih liberala i krupnog kapitala.

Da Vas podsetimo:  Prijedor, 360 kilometara od Beograda

U Srbiji i oko nje, snažno deluje i Fond braće Rokfeler (veliki finansijer Fonda za humanitarno pravo, Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i „Centra za evroatlantske studije“). Među rukovodiocima ovog fonda nalazi se i Nikolas Berns, u Srbiji dobro poznat kao nekadašnji američki ambasador u NATO, zvaničnik Nacionalnog saveta za bezbednost zadužen za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju i ondašnji trećerangirani čovek u Stejt departmentu između 2005. i 2008. godine.

Ovaj mehanizam ruženja Srba i Srbije, i dalje odlično funkcioniše kroz silovanje raznim metodama, poput licemerne priče o „suočavanju sa prošlošću“, odnosno, optužbama za kolektivnu krivicu zbog ratova iz devedesetih godina.

I dok su srpskim političkim faktorima svakom prilikom trpali u usta papire prepune obaveza, ponižavajućih akata i čitavih poema o poštovanju ljudskih prava, dotle je u sred BiH, cvetala veza „Islamskog fronta“, odnosno Al kaide sa glavnim političkim faktorima u Sarajevu, o čemu je brinuo Marokanac Abdel Kasem, sa italijanskim državljanstvom. Ovaj „vojnik islama“ obilazio je jednom godišnje zemlje Bliskog istoka, sve do Tunisa, Alžira, i dalje do Pakistana, a u povratku je obavezno svraćao u Zenicu, „da obiđe stare prijatelje“. Ipak, italijanska policija je otkrila da je držao na vezi sve bosanske političare i njihove saradnike iz federalna vlade u Sarajevu!

Kao „rezident“ islamske terorističke organizacije, Kasem je regrutovao mlađe bosanske muslimane za kampove Al kaide u Avganistanu. Ali, nakon što je otkriven, ispostavilo se da je iza sebe ostavio čitavu mrežu svojih ljudi, dobro naoružanih, uvek spremnih za „sveti rat“. Danas, na početku 2017. godine, preko pomenutog „Islamskog fronta“ u BiH, i dalje se regrutuju oni koji su spremni da poginu za islam, ali, pre svega, da pobiju pola sveta u ime islama. To zna i Bakir Izetbegović i svaki političar u Sarajevu.

Sličan posao radi i Kur’an Fondacija Kosova, pod čijim pokroviteljstvom je finansirano i organizovano pet šiitskih organizacija na KiM. Novac u ogromnim količinama za te potrebe dolazi iz Saudijske Arabije i nekoliko zemalja Persijskog zaliva.

Prištinski list „Koha ditore“, jedini je objavio spisak islamističkih nevladinih organizacija na KiM, koje su postale i preteća opasnost i za aktuelne albanske vlasti. Hašim Tači je zbog toga bio prinuđen da neke od njih formalno iseli sa Kosova (reč je o klasičnim filijalama islamskog fašizma, pod imenima: Al- Haramanei, IWC, KOFF, Istambul…) a suštinski prepusti isti posao nevladinim organizacijama po imenu Tragovi, Fondakos, Sfera, Jednakost, Ponos, Realnost, Kuran…Neke od njih otvoreno prete umerenim albanskim političarima i podržavaju svaki velikoalbanski projekat i sve ideje o oružanom „tumačenju“ islama, a planiraju i upade na teritoriju južne Srbije, zapadne Makedonije, delove Crne Gore uz granicu sa Albanijom…

Da Vas podsetimo:  Uputstvo za glasanje u aprilu 2022.

Švajcarski list „Le Tan“ iz Ženeve, objavio je poslednjih meseci činjenice o regrutovanju vojno sposobnih Albanaca sa Kosova i Metohije, muslimana iz Bosne, Albanije, sa juga Srbije i Sandžaka, koji su preko nevladine organizacije Al Nosra Fes do sada odlazili u Siriju da bi ratovale protiv sirijske države i vlade i njenog velikog saveznika, Rusije.

I dok je islamski fašizam cvetao Balkanom i drugde, Institut za mir Sjedinjenih Država (United States Institute of Peace – USIP) federalna institucija koju je osnovao američki Kongres 1984. sa ciljem da „služi narodu i vladi (SAD)“ i u čijem bordu direktora sede i američki državni sekretar i sekretar za odbranu, davao je antisrpskim propagandistima u Srbiji godišnje donacije vredne nekoliko miliona dolara, samo da bi forsirali priznavanje albanskog Kosova i unitarne BiH.

Isto to radila je i radi Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED), isplaćujući milione dolara za nevladin sektor u Srbiji. A, kakvi su joj ciljevi govore sledeće činjenice: u njegovom bordu su i Eliot Abrams, zamenik nacionalnog savetnika za bezbednost u administraciji Džordža Buša Mlađeg, Mišel Dan koja je radila na visokoj poziciji u Birou za obaveštajne poslove i informacije (The Bureau of Intelligence and Resesarch, INR) „čija je primarna misija da prikuplja obaveštajne podatke od koristi za diplomatiju SAD“. Među njima su i Beri Džekson koji je bio predstavnik SAD za strateške inicijative i spoljne poslove, Stiven Šestanovič, nekadašnji stariji direktor za razvoj politike u Nacionalnom savetu za bezbednost i Vin Veber iz Savetodavnog komiteta američkog sekretara za odbranu…

Valja pomenuti i „Čarls Stjuart Mot“ fondaciju koja je osnivač nevladine organizacije „Balkanski fonda za demokratiju“, čiji je posao i danas da sugeriše zvaničnim vlastima u Srbiji, na kakav način da sarađuju sa separatističkom vladom u Prištini i kako da „što bezbolnije“ dođu do priznanja albanske države na Kosovu i Metohiji.

Za očekivati je da ovu zločinačku piramidu zauvek sruši novi predsednik SAD, Donald Tramp

major Goran Mitrović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime