Muk Velikog Brata

0
773

hSvakome treba da odgovorite prema njegovom ponašanju. Kulturnom odgovorite kulturno. Finom odgovorite fino. Bezobraznom odgovorite bezobrazno. Na nasilje morate odgovoriti silom. Nasilnik ništa drugo ne razume. Samo snagu vaše sile. Možete mu vi pričati čitavu večnost. Ne vredi. To neće da pomogne. On će nastaviti da vas zlostavlja. Nasilnik razume samo jezik sile.

Otpor nasilju je sa životom skopčan.

Tako je u životu. Iskusio sam to mnogo puta. Ulične tuče su nastajale u odbranu svoje ličnosti. Nismo se tukli jer smo bili nasilni. Tukli smo se iz nužde da se odbranimo od nasilja. Pesnicom smo brže dolazili do dogovora sa nasilnicima. Reči ništa nisu značile.

Ista pravila vladaju u međunarodnim odnosima. Ulična pravila. Takvu međunarodnu, kaubojsku politiku je nametnuo Vašington. Oni već više od pola veka vladaju nasiljem. Postavili su takva međunarodna pravila da na svakom delu planete brane neke svoje izmišljene američke interese. Ko im je dao to pravo? Niko. Oni su to bezobrazno uzeli kao da to pripada samo njima. I tako su dobili privilegovan položaj u međunarodnim odnosima da sve kontrolišu. Postali su svetski policajac. Koji radi samo u interesu Vol Strita, Pentagona i Bele kuće.

Smenjuju legalno izabrane predsednike država, neposlušne ubijaju, prave obojene revolucije, izazivaju ratove, nasilja na ulicama, privatizuju nacionalne resurse, ruše nacionalne valute, zadužuju države, stavljaju im dužničku omču oko vrata, rasprodaju prirodna bogatstva, nameću državama poguban neoliberalni koncept preko MMF-a i Svetske banke, ekonomske ubice, obučene u CIA, razaraju nacionalne ekonomije, bombarduju osiromašenim uranijumom neposlušne nezavisne države, ubijaju nevine građane, prekrajaju granice, iseljavaju narode, finansiraju i organizuju teroriste, onda se kao bore protiv tih terorista, ruše STC u Njujorku da bi obezbedili novčana sredstva za intervencije protiv terorista, koje su oni stvorili; rade tako pola veka šta hoće i kako hoće, nikome ne polažu račune, bahati su i bezobrazni, ne poštuju međunarodno pravo, ne poštuju međunarodne odnose, sve što rade je u interesu da se stvori Novi svetski poredak, o kome otvoreno i bez uvijanja govore, poredak u kome će bogati da budu još bogatiji, a siromašni još siromašniji, poredak u kome će vlasništvo planete da pređe u ruke Familije, dok će izvršnu funkciju upravljanja novim totalitarnim sistemom dobiti Veliki Brat, neposlušne će zastrašiti NATO svojim bombama, a korumpirane će potkupiti Vol Strit, one najnepokornije će lobotomirati uništavanjem nacionalnog identiteta, medijskim forsiranjem debilizma i idiotizma rijaliti programa, dok će pobunjenike protiv takve imperijalne i kolonijalne politike jednostavno likvidirati.

Da Vas podsetimo:  Beograd-Priština ( Prvi kvartal 2020. godine)

Sve ovo će se raditi pod propagandnim floskulama o demokratiji, odbrani ljudskih i manjinskih prava, slobodnom tržištu, liberalizaciji i konkurenciji, ali toga svega neće biti u stvarnosti, gde Veliki Brat imperijalnom politikom kolonizira i eksploatiše ne samo druge nacije i države, nego to rade i prema nezaposlenom, osiromašenom i izmanipulisanom američkom narodu, uništavajući osnovne tekovine američke demokratije iz vremena borbe za nezavisnost, stvarajući FEMA logore za sve one građane Imperije u rastrojstvu koji se budu protivili uspostavljaju totalitarnog režima.

Bolesna pohlepa gangstera sa Vol Strita da pokore čitavu planetu uništila je finansije sveta. Kako sam imao prilike, kao prvi bankar iz Istočne Evrope, da 1991 upoznam vodeće ljude sa Vol Strita, mogu da potvrdim da se radi o opasnim psihopatama, kriminalnim tipovima i egomanijacima, kojima je novac jedino merilo svih vrednosti i koji su spremni da planetu zapale Trećim svetskim ratom samo da oni nastave da otimaju i gomilaju kapital, proždirući države, nacije i sve što se nije pod njihovom kontrolom, uspostavljajući vladavinu Familije.

Neoliberlani koncept je bio u funkciji ovakve kolonijalne i imperijalne politike, nametnut je suverenim državama i tako smo upali u današnju krizu, koja posle osam godina nije rešena jer su sve mere, koje se preduzimaju za ozdravljenje svetskih finansija, svedene na to da se besomučno štampa dolar i evro bez pokrića, da se tim falsifikovanim papirima truju i kontaminiraju svetske finansije, narkomanu se dodaju sve veće doze droge, uvereni da će to da ozdravi svetske finansije.

Neće! Zabluda! Počinje drugi talas svetske krize, koji će trajati narednih nekoliko godina i koji će potpuno potopiti svetske finansije. Narkomani sa Vol Strita ne mogu da se zaustave. Pohlepa je jača od njih i oni guraju planetu u ponor.

Bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti neko ko će se odupreti ovoj pogubnoj strategiji Vol Strita, Pentagona i Bele Kuće.

Svetska situacija je postala neizdržljiva. Nasilje Velikog Brata je kulminirao u izrežiranom arapskom proleću. Medijske slike unakaženog Gadafija su bile otvorena pretnja svim ostalim svetskim liderima, koji se protive Imperiji u rastrojstvu, kako će završiti, ukoliko se usude da se suprotstave Velikom Bratu. Strah je zavladao svetom. Nasilnici su postali nesnosni.

Da Vas podsetimo:  Narod u CG je htio promjene, a ne prosrpsku ili prorusku politiku

Pisao sam tih godina da neko mora da se suprostavi Velikom Bratu. Neko je morao na silu da odgovori silom. Neko je morao da zaustavi to bolesno ludilo nasilnika iz Vašingtona. Neko je morao da pokaže zube razjarenom američkom bizonu.

Svetski intelektualci su raspredali prazne priče. Pozivali su se na demokratiju i vladavinu prava. Pozivali su se na pravdu i razum. Ali, Veliki Brat nije imao ljudska saosećanja i nije imao pamet. Veliki Brat je silovao istoriju i svima pretio svojim oružjem.

Pisao sam da tada da Rusija jedina mora da se suprostavi tom pomahnitalom neoliberalnom fašizmu. Rusija je jedina pozvana to da uradi, jer je svojom snagom porazila i Napoleona i Hitlera. Rusija je Božijom Voljom određena da to mora da učini za spas čovečanstva. Kina to ne može da uradi. Kina dugo računa i ne pravi velike zaokrete. Kineski zmaj se teško odlučuje da plamenim dahom sprži nasilnika. Kina je dugovečna jer meri, vaga, trpi, kalkuliše na dugi rok i čeka svoje vreme.

Kineski zmaj za sve ima vreme. Naučio je da čeka. Divljanje američkog bizona ga nervira, ali strpljivo čeka da se bizon sam umori i da padne pred noge kineskom zmaju. Ruski medved nije strpljiv kao kineski zmaj. Ruski medved je snažan i plahovit. Ne može da trpi divljanje američkog bizona. Koji se otrgao kontroli i koji udara na sve strane, preteći da razori svet. Ruski medved se uplašio za svoju pećinu. Kada je video da se pobesneli bizon približio njegovom domu, razbesneo se i poludeo. Uspravio se na zadnje noge i pokazao svu svoju ogromnu snagu.

Svet je ostao zadivljen snagom ruskoga medveda. Pa, zašto je do sada trpeo? Zašto ranije nije ustao i urliknuo?

Više su za svetski mir učinile ruske rakete, poslate sa ruskih brodova iz Kaspijskog mora, udaljene 1.600 km od položaja terorista, sa nepreciznošću od dva metra, slike razorenih komandnih položaja ISIS-a obišle su planetu, nego sve mirovne konferencije jalovih i korumpiranih svetskih političara, koji puze i dodvoravaju se Vašingtonu.

Da Vas podsetimo:  Tokom NATO bombardovanja, američki zvaničnici tvrdili su da su Srbi ubili pola miliona Albanaca

Ispaljene rakete sa velike udaljenosti i tačni pogoci su samo potvrdili da je unipolaran svet propao, da više nemamo jednu monopolizovanu Imperiju koja zlostavlja nezavisne države i narode, prema svome hiru i sopstvenim interesima Velikog Brata, nego da se na svetskoj pozornici pojavio ruski medved, koji je jednim udarcem svoje šape razbio zatvorena vrata Bele kuće i pokazao im da su vremena dominacije Velikog Brata prošla i da se sada mora američki bizon prilagoditi kretanju ruskog medveda.

Muk Bele kuće, briselskih političara i Velikog Brata je bio muk poraženih nasilnika, koji su nokautirani jednim udarcem. Iznenađenje je bilo ogromno. Tajne službe Velikog Brata su zakazale. CIA se već godinama žali da ne može da dopre do tajnih informacija iz Moskve, nikakve informacije godinama već ne cure, dok iz CIA informacije za svega nekoliko sati stižu u Moskvu. Preciznost ruskih raketa je dovelo do trenutnog otrežnjenja.

Preko noći se promenila retorika. Briselski političari su odmah počeli da se kurvaju. Više nisu bili tako osorni prema Rusiji i nisu pretili smešnim sankcijama. Nisu zveckali NATO bombama. Počeli su da govore da oni više ne mogu da slede pogubnu politiku vašingtona. Evropa mora da ima svoj put razvoja i vropa mora da nađe zajedničke interese sa Rusijom, koji je strateški partner Evrope.

Ruske rakete su pogodile tačno u metu – evropsku promašenu politiku. Otrežnjenje je bilo trenutno. Pošto je pokazala odlične rezultate, predlažem da se nastavi sa sigurnim receptom. Brzo rešavanje problema u Siriji će dokazati da lek deluje.

Ostali pacijenti već traže da i oni prime istu terapiju. Irak, Libija i Egipat traže pomoć. Kurdi su spremni sve da prihvate da konačno reše svoje nacionalno pitanje. Saudijska Arabija traži hitan sastanak sa Putinom u Moskvi. Plaše se raspada države. Turska je u najvećem problemu. Erdogan više ne zna kuda udara. Završava se jedno poglavlje špekulisanja, ucena i dodvoravanja Americi. Pojava ruskog medveda nad planinama Bosfora je prestravila tursku angora mačku. Mačka se umiljavala jednom gospodaru. Sada mora da promeni gospodara ili nekako da umiri gladnog ruskog medveda.

Branko Dragaš

facebookreporter.org / Izvor: sajt autora

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime