Muštuluci

0
1491

kosmajac-kuca-saricIzdešavalo se prošle nedelje mnogo toga. Između ostalog i haški sud je nakon 12 godina uputio ultimatum vlastima u Beogradu da se u roku od dva sata, dakle ultrahitno, izjasne o garancijama za puštanje teško obolelog vojvode na kućno lečenje. Pomislili bismo da nikog srećnijeg na svetu od članova njegove porodice toga dana nema. Ali pogrešili bismo.

Mesto: Stadion Etihad u Mančesteru. Akteri: Siti-CSKA. Mesto:Studio RTS u Beogradu. Akter: Novinar Predrag – Peđa Strajnić. (Da isti onaj koji je proklinjao gorku sudbu što je baš morao da komentariše „tekmu“ Srbija-Albanija, gde je ničim izazvan bio u čuvenom kadru gde se pominjao premijer kao pripadnik populacije za koju se zalaže(mo)).

U studio javnog servisa stiže radosna vest, da je najveći, najlepši i najmoćniji od svih velikih, lepih i moćnih, odbrusio Putinu da nam ne traži pare za gas, na šta je ovaj rekao: „Važi“! U Mančesteru ostaje još 5 minuta do kraja poluvremena. U RTS stiže vest o Putinovom „Važi“! Najdužih 5 minuta u Peđinom životu. Pet minuta kao pet gladnih godina. „Sudija, sviraj kraj“- viče Strajnić. Očevici kažu da je skakutao po studiju i kliktao: „Sudija pederu“, a u mislima se teleportovao na Etihad stadion, ispred kamere unezverenog BBC kamermana, urličući: „Vučiću-majstore“!! Konačno poluvreme.

Peđin osmeh od uva do uva (tzv. osmeh broj 46) smenjuje sjajnu igru CSKA, gledaoci očekuju komentar utakmice, kad ono Strajnić nas obaveštava da ćemo ove zime imati grejanje (kakav civilizacijski uspeh), jer je Vučić sa Putinom dogovorio kako da plaćamo dugove Rusiji!? Za dva minuta počinje vanredni Dnevnik, ali Peđa je uzeo muštuluk. Kod RTS cenzora briše svoj minus iz sekvence „Vučiću pederu“ sa stadiona JNA; srećan „k`o kuče u liftu“ što je izbegao suspenziju; u iščekivanju unapređenja, jer je prvi koji je saopštio urbi et orbi koliko je premijer moćan, jer je jednog Putina ubedio da ne traži pare, plemenit jer se brine o nama i dobar jer se nećemo smrzavati. A i Strajnić će da dobije „bonu“. Ali novinar je samo novinar,a šta tek ministri rade za muštuluk.

Da Vas podsetimo:  Evro na rekordno niskom nivou-šta to znači za Srbiju?

Za drugi muštuluk je bilo potrebno otkriti rupu na saksiji, da ekskluzivni hotel ima video nadzor. Naime hotel u vlasništvu Delta holdinga, a koji je opet u vlasništvu„ozloglašenog“ M.M. lica, bio je domaćin sastanka svetskih moćnika, vladara ovoga sveta iz senke, takozvane Trilateralne komisije. Mutna družina do bola. Šta će nam oni na svu muku, ne pitajte.

Elem danima nakon sastanka te mutne družine, neko je otkrio da iza nekog „štekera“ postoji kamera, koja je, zamislite, mogla da snimi Vučića u razgovoru u četiri oka, sa nekim učesnikom Trilaterale. Niko se ne pita šta će premijeru razgovor u četiri oka, a pogotovu sa nekim od vladara iz senke. Ali se odmah aktivirao duh Ilije Čvorovića, i uprkos demantijima i objašnjenjima službenih lica iz hotela, duh se nadvio nad nama, i to ne u vidu jednog, već tri ministra.

Prvi je u javnost sa otkrićem rupe na saksiji izašao ministar pravde. Pošto mu sudstvo ne radi već mesecima, ima dokon čovek vremena i za balkansku špijunažu i kontrašpijunažu, te brže bolje hvata muštuluk, saopštavajući nam do koje mere je Prvi i Najveći bio ugrožen od strane M.M. lica koji je hteo da ga prisluškuje. Naočare mu se oznojiše od zajapurenosti, da niko nije smeo da mu pomene ni „a“ od advokata. Dobiće „bonu“ za muštuluk.

Za njim je sa detaljnim opisom inkriminisanog „štekera“ pred novinare (i Najvećeg) izašao ministar policije. Nije doslovce, u interesu istrage, pominjao M.M. lice, ali se između redova moglo naslutiti na koga misli, a i bez veze je da pomisli na neko drugo lice (na primer N.N.), kad i gazda isto to misli. Tako da će i on dobiti „bonu“.

Da Vas podsetimo:  Pokušaj ponovnog svojevrsnog “ubijanja Srbije”?

Osetivši se prozvanim, jer je inkriminisani „šteker“ otkrila upravo vojna služba, ministar vojske, od milošte a i šire poznat kao Bata Santos, požurio je po muštuluk kao trećeplasirani, ali će i on dobiti „bonu“. A možda sva trojica podele jednu „bonu“, radi štednje.

Ipak da bi se pobednik znao, a to je ministar policije, koji nema nadimak Santos, a koji je uradio najjunačkije delo, zbog koga guslari pritežu gudala. Uhapsio je narko bosa Kosmajca! Ne ni u Kolumbiji gde smo ga tražili, niti u Slovačkoj čiji pasoš ima, nego na najneobičnijem mestu na svetu. Kod kuće! Da, kod kuće i to kako svi mediji listom javljaju u gaćama[1] (možda je radna verzija bila i bez gaća, ali zvanično je ovako kako kaže ministar i mediji u prilogu). Uhapšen je dok je u toplini doma čitao svoj omiljeni roman o Darku Šariću, što su kamere zabeležile. Da se zna. Ali nije uhapšen zbog trgovine narkoticima. Ne, ne! Uhapšen je jer nije platio porez!?

Sa njime zajedno uhapšeno je još desetak osoba. Kakve sad veze oni imaju sa time što Kosmajac nije platio porez? Pa valjda mu nisu dobro popunjavali uplatnice, jer je stopa za kokain, verovatno različita od one za „travu“. Eto na šta padnu kriminalci kad imate sposobnu policiju. Na uplatnicu!

Da bi začinio muštuluk za šefa, ministar ide i korak dalje. Da bi ubio dve muve jednim udarcem (a samim tim i zaradio dve „bone“), unapred optužuje nevaljale advokate koji štrajkuju, da ako bude morao da pusti Kosmajca kući da nastavi sa čitanjem romana o Šariću, to će biti zbog advokata koji neće da rade. E, ali ministar kome nije nadimak Santos, je doskočio nevaljalim advokatima. Našao je advokata po službenoj dužnosti. Doduše u Ustavu piše da optuženi ima pravo na advokata po sopstvenom izboru (čl. 33 st.2), ali Ustav se ne poštuje ni za mnogo važnije stvari, pa što bi zbog Kosmajca. Uostalom zanimljivo će biti videti da li će dotični utajivač poreza pristati na nametnutog branioca, što bi umnogome osvetlilo prirodu ovog hapšenja.

Da Vas podsetimo:  PRIČA O VREMENU ZLA

Važno je od gazde uzeti muštuluk, dobiti „bonu“, a šta će se kasnije dešavati, to i nije važno ako vaš narod ima pileće pamćenje. Može Kosmajac i sutra da izađe i nastavi kod kuće u gaćama da čita roman o Šariću, ako u isto vreme Stanija bez gaća prodefiluje našim tabloidnim medijima.

[1] http://www.nspm.rs/hronika/naslone-strane-srpske-stampe-10.-novembra-2014.-godine.html

Bogdan Živković

NSPM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime