Na Internetu se pojavio STRAŠAN SNIMAK u kome se BLATI VLADIKA GRIGORIJE

0
567

Društvenim mrežama kruži snimak sa Jutjuba pod nazivom „Kakav je to vladika Grigorije“, u kojem se iznosi niz ozbiljnih optužbi na račun vladike dizeldorfskog i cele Nemačke. Bivši gradonačelnik Paraćina Saša Paunović naveo je da plaćenim oglasima blate Grigorija, kao onomad Olivera Ivanovića.

Foto: printscreen

Na Jutjubu postoji snimak pod nazivom “Kakav je to vladika Grigorije”, koji se poslednjih dana širi društvenim mrežama, a u kojem se iznosi niz optužbi na račun vladike dizeldorfskog i cele Nemačke.

Među njima i to da je tražio da se partijarh srpski Pavle živ sahrani, deli verni narod na dobar i loš, ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države.

Bivši predsednik opštine Paraćin Saša Paunović podelio je informaciju o ovom snimku na svom Tviter profilu, povlačeći paralelu između ovog slučaja i spotova o ubijenom Oliveru Ivanoviću, koji su svojevremeno takođe kružili ne samo društvenim mrežama, već i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

“Sumanuto. Plaćaju youtube oglase kojima blate Vladiku Grigorija. Kao Olivera onomad. Ubice”, napisao je Paunović na Tviteru.

Odavno nije bio neki spot uperen protiv nekog pojedinca, koji bi ev. mogao da smeta.

1.Vladika Grigorije podržava političke opcije.

2. Piše tekstove na političke teme.

I pazite sad.

3. NJIHOV je politički kandidat za

predsednika države

Crtanje direktne mete jednom čoveku pic.twitter.com/HpxI4Y18IO

— Ferman (@Fermantwiit) January 31, 2021

U izjavi za portal Nova.rs Paunović objašnjava da je uveren da je ovde reč o propagandnom sredstvu koje treba da odvrati građane od bilo kakve podrške vladici.

“To je upozorenje, neki prvi korak koji se koristi protiv svakog ko pokaže nameru da učestvuje u bilo kakvom društvenom dešavanju. Mi svi znamo da je pre ubistva Olivera Ivanovića vođena slična kampanja protiv njega. Lokalna televizija u Paraćinu je mesecima puštala sličan snimak protiv mene. Tu postoji neka rutina postupanja, a prema dosadašnjem iskustvu smatram da je to neka vrsta obračuna sa svakim ko se suprotstavi vladajućoj politici. Ja znam ko je bio iza spota protiv mene, donekle se zna i ko je bio iza spota protiv Olivera, iza ovog spota ne znamo ko stoji, ali bi bilo dobro da saznamo”, rekao je Paunović.

Politički analitičar Cvijetin Milivojević kaže da, ipak, treba biti obazriv u ovakvim ocenama.

Da Vas podsetimo:  Maja Sever: To kako se političari ponašaju prema novinarima u Srbiji nigde nije viđeno u Evropi

“Ne bih rekao da je scenario baš isti kao u slučaju Ivanovića, ali je definitivno opasan iz jednog prostog razloga, što se unosi nemir među građane. Po mom mišljenju mnogo je opasnije to što mi imamo brutalnu kampanju u određenim medijima, pa i na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a u kojoj su bukvalno pomešane babe i žabe, nekakve nemoguće stvari i nemoguće kombinacije ljudi, koji navodno imaju cilj da sruše Vučića i vlast u Srbiji”, kaže Milivojević i dodatno objašnjava:

“Imali smo pre nekoliko dana situaciju da lider jedne opozicione vanparlamentarne stranke govori na televiziji sa nacionalnom frekvencijom o nekakvoj vladikinoj vanbračnoj deci i ljubavnicama, imate situaciju da se on u tekstovima nekih novina spominje kao neko ko uz vladiku Joanikija, Dodika i Daku Davidovića, koji je kandidat za gradonačelnika Nikšića, stavlja u kontekst četvorke koja ruši Vučića. A da se pritom ti ljudi nikako ne mogu dovesti u zajednički kontekst. I šta je cilj? Da se diskvalifikuju dvojica vladika kao potencijalni kandidati za patrijarha, da se osujeti mogućnost Davidovića da pobedi u Nikšiću, te da se pošalje poruka Dodiku da se ne opušta mnogo”, zaključuje Milivojević.

Snimak je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba, ali je sačuvan na društvenim mrežama.

Izvor: Dnevno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime